(EU) 2023/127Nařízení Komise (EU) 2023/127 ze dne 18. ledna 2023, kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 396/2005, pokud jde o maximální limity reziduí pro acechinocyl v některých produktech a na jejich povrchu (Text s významem pro EHP)
Publikováno: | Úř. věst. L 17, 19.1.2023, s. 8-21 | Druh předpisu: | Nařízení |
Přijato: | 18. ledna 2023 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 8. února 2023 | Nabývá účinnosti: | 23. února 2023 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
19.1.2023 |
CS |
Úřední věstník Evropské unie |
L 17/8 |
NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2023/127
ze dne 18. ledna 2023,
kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 396/2005, pokud jde o maximální limity reziduí pro acechinocyl v některých produktech a na jejich povrchu
(Text s významem pro EHP)
EVROPSKÁ KOMISE,
s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie,
s ohledem na nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 396/2005 ze dne 23. února 2005 o maximálních limitech reziduí pesticidů v potravinách a krmivech rostlinného a živočišného původu a na jejich povrchu a o změně směrnice Rady 91/414/EHS (1), a zejména na čl. 14 odst. 1 písm. a) uvedeného nařízení,
vzhledem k těmto důvodům:
(1) |
Maximální limity reziduí (MLR) pro acechinocyl byly stanoveny v příloze II nařízení (ES) č. 396/2005. |
(2) |
V rámci postupu za účelem povolení použití přípravku na ochranu rostlin obsahujícího účinnou látku acechinocyl k ošetření papriky seté byla podána žádost v souladu s čl. 6 odst. 1 nařízení (ES) č. 396/2005 o změnu stávajícího MLR. |
(3) |
V souladu s článkem 8 nařízení (ES) č. 396/2005 dotčený členský stát žádost vyhodnotil a předložil Komisi hodnotící zprávu. |
(4) |
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (dále jen „úřad“) žádost a hodnotící zprávu posoudil, přičemž zkoumal zejména rizika pro spotřebitele a v příslušném případě pro zvířata, a k navrhovanému MLR vydal odůvodněné stanovisko (2). Uvedené stanovisko úřad předal žadateli, Komisi a členským státům a zpřístupnil je veřejnosti. |
(5) |
Úřad dospěl k závěru, že všechny požadavky na úplnost předkládaných údajů byly splněny a že změna MLR, o kterou žadatel žádá, je přijatelná, pokud jde o bezpečnost spotřebitelů, na základě hodnocení expozice spotřebitelů pro 27 konkrétních evropských skupin spotřebitelů. V tomto závěru úřad zohlednil nejnovější informace o toxikologických vlastnostech dané látky. Ani celoživotní expozice této látce prostřednictvím konzumace všech potravinářských produktů, které ji mohou obsahovat, ani krátkodobá expozice v důsledku vysoké konzumace příslušných produktů neprokázaly riziko, že by mohl být překročen přijatelný denní příjem nebo akutní referenční dávka. |
(6) |
Podle čl. 6 odst. 1 nařízení (ES) č. 396/2005 byla podána žádost o změnu stávajícího MLR pro acechinocyl pro tomel japonský/kaki churmu/persimon. |
(7) |
Pokud jde o tuto žádost, členský stát požádal o použití zrychleného postupu stanoveného v technických pokynech pro postup stanovení MLR (3) za účelem stanovení MLR na základě pokusů týkajících se reziduí provedených s jablky. |
(8) |
Úřad nedávno posoudil pokusy týkající se reziduí provedené s jablky v rámci přezkumu stávajících MLR pro acechinocyl a k navrhovanému MLR vydal odůvodněné stanovisko (4). Toto stanovisko úřadu vychází ze současných vědeckých a technických poznatků v této oblasti. Jelikož je vhodné extrapolovat údaje z pokusů týkajících se reziduí provedených s jablky na tomel japonský/kaki churmu/persimon, jak potvrzují stávající pokyny Unie pro extrapolaci MLR (5), není nutné žádat úřad o vydání odůvodněného stanoviska týkajícího se tomelu japonského/kaki churmy/persimonu. |
(9) |
Je proto vhodné stanovit MLR pro tomel japonský/kaki churmu/persimon na 0,05 mg/kg na základě pokusů týkajících se reziduí provedených s jablky. |
(10) |
Na základě odůvodněných stanovisek úřadu a s přihlédnutím k faktorům významným pro danou záležitost splňují navrhované změny MLR požadavky čl. 14 odst. 2 nařízení (ES) č. 396/2005. |
(11) |
Nařízení (ES) č. 396/2005 by proto mělo být odpovídajícím způsobem změněno. |
(12) |
Opatření stanovená tímto nařízením jsou v souladu se stanoviskem Stálého výboru pro rostliny, zvířata, potraviny a krmiva, |
PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:
Článek 1
Příloha II nařízení (ES) č. 396/2005 se mění v souladu s přílohou tohoto nařízení.
Článek 2
Toto nařízení vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.
Použije se ode dne 23. února 2023, pokud jde o všechny navrhované MLR.
Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.
V Bruselu dne 18. ledna 2023.
Za Komisi
předsedkyně
Ursula VON DER LEYEN
(1) Úř. věst. L 70, 16.3.2005, s. 1.
(2) Reasoned Opinion on the modification of the existing maximum residue level for acequinocyl in sweet peppers/bell peppers. EFSA Journal 2022;20(3):7175. Vědecké zprávy EFSA jsou k dispozici na internetové adrese: http://www.efsa.europa.eu.
(3) Technické pokyny, kterými se stanoví postup pro stanovení MLR v souladu s články 6 až 11 nařízení (ES) č. 396/2005 a článkem 8 nařízení (ES) č. 1107/2009 (SANTE/2015/10595 Rev. 6.1).
(4) Reasoned opinion on the review of the existing maximum residue levels for metam according to Article 12 of Regulation (EC) No 396/2005; EFSA Journal 2020;18(1):5983. Vědecké zprávy EFSA jsou k dispozici na internetové adrese: http://www.efsa.europa.eu.
(5) Technické pokyny k požadavkům na údaje pro stanovení maximálních limitů reziduí, srovnatelnost pokusů týkajících se reziduí a extrapolaci údajů o reziduích u produktů rostlinného a živočišného původu (SANTE/2019/12752 – 23. listopadu 2020).
PŘÍLOHA
V příloze II nařízení (ES) č. 396/2005 se sloupec pro acechinocyl nahrazuje tímto:
„Rezidua pesticidů a maximální limity reziduí (mg/kg)
Číselný kód |
Skupiny a příklady jednotlivých produktů, na něž se vztahují maximální limity reziduí (1) |
Acechinocyl (F) |
||
(1) |
(2) |
(3) |
||
0100000 |
OVOCE, ČERSTVÉ nebo ZMRAZENÉ; OŘECHY |
|
||
0110000 |
Citrusové plody |
0,6 (+) |
||
0110010 |
Grapefruity |
(+) |
||
0110020 |
Pomeranče |
(+) |
||
0110030 |
Citrony |
(+) |
||
0110040 |
Kyselé lajmy |
(+) |
||
0110050 |
Mandarinky |
(+) |
||
0110990 |
Ostatní (2) |
|
||
0120000 |
Ořechy ze stromů |
0,01 (*) |
||
0120010 |
Mandle |
|
||
0120020 |
Para ořechy |
|
||
0120030 |
Kešu ořechy |
|
||
0120040 |
Kaštany jedlé |
|
||
0120050 |
Kokosové ořechy |
|
||
0120060 |
Lískové ořechy |
(+) |
||
0120070 |
Makadamové ořechy |
|
||
0120080 |
Pekanové ořechy |
|
||
0120090 |
Piniové oříšky |
|
||
0120100 |
Pistácie |
|
||
0120110 |
Vlašské ořechy |
|
||
0120990 |
Ostatní (2) |
|
||
0130000 |
Jádrové ovoce |
0,4 (+) |
||
0130010 |
Jablka |
(+) |
||
0130020 |
Hrušky |
(+) |
||
0130030 |
Kdoule |
(+) |
||
0130040 |
Mišpule obecná/německá |
(+) |
||
0130050 |
Mišpule japonská / lokvát |
(+) |
||
0130990 |
Ostatní (2) |
|
||
0140000 |
Peckové ovoce |
|
||
0140010 |
Meruňky |
0,01 (*) |
||
0140020 |
Třešně |
0,1 |
||
0140030 |
Broskve |
0,1 |
||
0140040 |
Švestky |
0,03 |
||
0140990 |
Ostatní (2) |
0,01 (*) |
||
0150000 |
Bobulové a drobné ovoce |
|
||
0151000 |
|
0,8 |
||
0151010 |
Hrozny stolní |
(+) |
||
0151020 |
Hrozny moštové |
(+) |
||
0152000 |
|
0,01 (*) |
||
0153000 |
|
0,01 (*) |
||
0153010 |
Ostružiny |
|
||
0153020 |
Ostružiny ostružiníku ježiníku |
|
||
0153030 |
Maliny (červené a žluté) |
|
||
0153990 |
Ostatní (2) |
|
||
0154000 |
|
0,01 (*) |
||
0154010 |
Brusnice/borůvky |
|
||
0154020 |
Klikvy |
|
||
0154030 |
Rybíz (bílý, černý, červený) |
|
||
0154040 |
Angrešt (červený, zelený a žlutý) |
|
||
0154050 |
Šípky |
|
||
0154060 |
Moruše (bílé a černé) |
|
||
0154070 |
Hloh středozemský / azarole / neapolská mišpule |
|
||
0154080 |
Bez černý / bezinky |
|
||
0154990 |
Ostatní (2) |
|
||
0160000 |
Různé ovoce s |
|
||
0161000 |
|
|
||
0161010 |
Datle |
0,01 (*) |
||
0161020 |
Fíky |
0,01 (*) |
||
0161030 |
Stolní olivy |
0,01 (*) |
||
0161040 |
Kumquaty/kumkváty |
0,01 (*) |
||
0161050 |
Karamboly |
0,01 (*) |
||
0161060 |
Tomel japonský / kaki churma / persimon |
0,05 |
||
0161070 |
Hřebíčkovec šabrejový / jambolan |
0,01 (*) |
||
0161990 |
Ostatní (2) |
0,01 (*) |
||
0162000 |
|
0,01 (*) |
||
0162010 |
Aktinidie/kiwi (červené, zelené a žluté) |
|
||
0162020 |
Liči |
|
||
0162030 |
Mučenka/passiflora |
|
||
0162040 |
Opuncie |
|
||
0162050 |
Zlatolist |
|
||
0162060 |
Tomel viržinský / kaki |
|
||
0162990 |
Ostatní (2) |
|
||
0163000 |
|
0,01 (*) |
||
0163010 |
Avokádo |
|
||
0163020 |
Banány |
|
||
0163030 |
Mango |
|
||
0163040 |
Papája |
|
||
0163050 |
Granátová jablka |
|
||
0163060 |
Anona šeroplodá / láhevník čerimoja / cukrové jablko |
|
||
0163070 |
Kvajáva hrušková |
|
||
0163080 |
Ananas |
|
||
0163090 |
Chlebovník |
|
||
0163100 |
Durian cibetkový |
|
||
0163110 |
Anona ostnitá / láhevník ostnitý / guanabana |
|
||
0163990 |
Ostatní (2) |
|
||
0200000 |
ZELENINA, ČERSTVÁ nebo ZMRAZENÁ |
|
||
0210000 |
Kořenová a hlíznatá zelenina |
0,01 (*) |
||
0211000 |
|
|
||
0212000 |
|
|
||
0212010 |
Kořeny manioku jedlého / kasavy |
|
||
0212020 |
Batáty |
|
||
0212030 |
Jamy |
|
||
0212040 |
Maranta třtinová |
|
||
0212990 |
Ostatní (2) |
|
||
0213000 |
|
|
||
0213010 |
Řepa červená/salátová |
|
||
0213020 |
Mrkev/karotka |
|
||
0213030 |
Celer bulvový |
|
||
0213040 |
Křen |
|
||
0213050 |
Topinambury |
|
||
0213060 |
Pastinák |
|
||
0213070 |
Petržel kořenová |
|
||
0213080 |
Ředkve |
|
||
0213090 |
Kozí brada |
|
||
0213100 |
Brukev řepka tuřín |
|
||
0213110 |
Brukev řepák vodnice |
|
||
0213990 |
Ostatní (2) |
|
||
0220000 |
Cibulová zelenina |
0,01 (*) |
||
0220010 |
Česnek |
|
||
0220020 |
Cibule kuchyňská |
|
||
0220030 |
Šalotka |
|
||
0220040 |
Cibule jarní / zelená cibulka a cibule zimní / sečka |
|
||
0220990 |
Ostatní (2) |
|
||
0230000 |
Plodová zelenina |
|
||
0231000 |
|
|
||
0231010 |
Rajčata |
0,3 (+) |
||
0231020 |
Paprika setá |
0,3 |
||
0231030 |
Lilek/baklažán |
0,3 (+) |
||
0231040 |
Proskurník jedlý / ibišek jedlý / okra / bamie |
0,01 (*) |
||
0231990 |
Ostatní (2) |
0,01 (*) |
||
0232000 |
|
|
||
0232010 |
Okurky salátové |
0,08 |
||
0232020 |
Okurky nakládačky |
0,04 |
||
0232030 |
Cukety |
0,08 |
||
0232990 |
Ostatní (2) |
0,01 (*) |
||
0233000 |
|
0,01 (*) |
||
0233010 |
Melouny cukrové |
|
||
0233020 |
Dýně |
|
||
0233030 |
Melouny vodní |
|
||
0233990 |
Ostatní (2) |
|
||
0234000 |
|
0,01 (*) |
||
0239000 |
|
0,01 (*) |
||
0240000 |
Košťálová zelenina (s výjimkou kořenů a mladých listů) |
0,01 (*) |
||
0241000 |
|
|
||
0241010 |
Brokolice |
|
||
0241020 |
Květák |
|
||
0241990 |
Ostatní (2) |
|
||
0242000 |
|
|
||
0242010 |
Kapusta růžičková |
|
||
0242020 |
Zelí hlávkové |
|
||
0242990 |
Ostatní (2) |
|
||
0243000 |
|
|
||
0243010 |
Zelí pekingské / pe-tsai |
|
||
0243020 |
Kapusta kadeřavá a kapusta krmná |
|
||
0243990 |
Ostatní (2) |
|
||
0244000 |
|
|
||
0250000 |
Listová zelenina, bylinky a jedlé květy |
|
||
0251000 |
|
0,01 (*) |
||
0251010 |
Kozlíček polníček |
|
||
0251020 |
Locika setá |
|
||
0251030 |
Čekanka štěrbák / endivie |
|
||
0251040 |
Řeřichy a jiné klíčky a výhonky |
|
||
0251050 |
Barborky |
|
||
0251060 |
Roketa setá / rukola |
|
||
0251070 |
Červená hořčice |
|
||
0251080 |
Mladé listy plodin (včetně druhů rodu Brassica) |
|
||
0251990 |
Ostatní (2) |
|
||
0252000 |
|
0,01 (*) |
||
0252010 |
Špenát |
|
||
0252020 |
Šrucha |
|
||
0252030 |
Mangold |
|
||
0252990 |
Ostatní (2) |
|
||
0253000 |
|
0,01 (*) |
||
0254000 |
|
0,01 (*) |
||
0255000 |
|
0,01 (*) |
||
0256000 |
|
0,02 (*) |
||
0256010 |
Kerblík |
|
||
0256020 |
Pažitka |
|
||
0256030 |
Celerová nať |
|
||
0256040 |
Petrželová nať |
|
||
0256050 |
Šalvěj lékařská |
|
||
0256060 |
Rozmarýn lékařský |
|
||
0256070 |
Tymián |
|
||
0256080 |
Bazalka pravá a jedlé květy |
|
||
0256090 |
Vavřín / bobkový list |
|
||
0256100 |
Estragon |
|
||
0256990 |
Ostatní (2) |
|
||
0260000 |
Lusková zelenina |
0,01 (*) |
||
0260010 |
Fazolové lusky |
|
||
0260020 |
Vyluštěná fazolová semena |
|
||
0260030 |
Hrachové lusky |
|
||
0260040 |
Vyluštěná hrachová zrna |
|
||
0260050 |
Čočka |
|
||
0260990 |
Ostatní (2) |
|
||
0270000 |
Řapíkatá a stonková zelenina |
0,01 (*) |
||
0270010 |
Chřest |
|
||
0270020 |
Kardy |
|
||
0270030 |
Celer řapíkatý |
|
||
0270040 |
Fenykl obecný sladký |
|
||
0270050 |
Artyčoky |
|
||
0270060 |
Pór |
|
||
0270070 |
Reveň kadeřavá / rebarbora |
|
||
0270080 |
Bambusové výhonky |
|
||
0270090 |
Palmové vegetační vrcholy |
|
||
0270990 |
Ostatní (2) |
|
||
0280000 |
Houby, mechy a lišejníky |
0,01 (*) |
||
0280010 |
Pěstované houby |
|
||
0280020 |
Volně rostoucí houby |
|
||
0280990 |
Mechy a lišejníky |
|
||
0290000 |
Řasy a prokaryota |
0,01 (*) |
||
0300000 |
LUŠTĚNINY |
0,01 (*) |
||
0300010 |
Fazole |
|
||
0300020 |
Čočka |
|
||
0300030 |
Hrách |
|
||
0300040 |
Semena lupiny bílé / vlčího bobu |
|
||
0300990 |
Ostatní (2) |
|
||
0400000 |
OLEJNATÁ SEMENA A OLEJNATÉ PLODY |
0,01 (*) |
||
0401000 |
Olejnatá semena |
|
||
0401010 |
Lněná semena |
|
||
0401020 |
Jádra podzemnice olejné / arašídy / burské oříšky |
|
||
0401030 |
Maková semena |
|
||
0401040 |
Sezamová semena |
|
||
0401050 |
Slunečnicová semena |
|
||
0401060 |
Semena řepky olejky |
|
||
0401070 |
Sójové boby |
|
||
0401080 |
Hořčičná semena |
|
||
0401090 |
Bavlníková semena |
|
||
0401100 |
Dýňová semena |
|
||
0401110 |
Semena světlice barvířské |
|
||
0401120 |
Semena brutnáku lékařského |
|
||
0401130 |
Semena lničky seté |
|
||
0401140 |
Konopná semena |
|
||
0401150 |
Semena skočce obecného |
|
||
0401990 |
Ostatní (2) |
|
||
0402000 |
Olejnaté plody |
|
||
0402010 |
Olivy na olej |
|
||
0402020 |
Jádra plodů palem |
|
||
0402030 |
Plody palem |
|
||
0402040 |
Vlnovec pětimužný / kapok |
|
||
0402990 |
Ostatní (2) |
|
||
0500000 |
OBILOVINY |
0,01 (*) |
||
0500010 |
Ječmen |
|
||
0500020 |
Pohanka a jiné pseudoobiloviny |
|
||
0500030 |
Kukuřice |
|
||
0500040 |
Proso |
|
||
0500050 |
Oves |
|
||
0500060 |
Rýže |
|
||
0500070 |
Žito |
|
||
0500080 |
Čirok |
|
||
0500090 |
Pšenice |
|
||
0500990 |
Ostatní (2) |
|
||
0600000 |
ČAJE, KÁVA, BYLINNÉ ČAJE, KAKAO A ROHOVNÍK |
0,05 (*) |
||
0610000 |
Čaje |
|
||
0620000 |
Kávová zrna |
|
||
0630000 |
Bylinné čaje z |
|
||
0631000 |
|
|
||
0631010 |
Heřmánek |
|
||
0631020 |
Ibišek súdánský |
|
||
0631030 |
Růže |
|
||
0631040 |
Jasmín |
|
||
0631050 |
Lípa |
|
||
0631990 |
Ostatní (2) |
|
||
0632000 |
|
|
||
0632010 |
Jahodník |
|
||
0632020 |
Roibos |
|
||
0632030 |
Cesmína paraguayská / yerba maté |
|
||
0632990 |
Ostatní (2) |
|
||
0633000 |
|
|
||
0633010 |
Kozlík lékařský / baldrián |
|
||
0633020 |
Ženšen pravý / všehoj / ženšen severoamerický |
|
||
0633990 |
Ostatní (2) |
|
||
0639000 |
|
|
||
0640000 |
Kakaové boby |
|
||
0650000 |
Rohovník obecný / svatojánský chléb |
|
||
0700000 |
CHMEL |
20 (+) |
||
0800000 |
KOŘENÍ |
|
||
0810000 |
Semena |
0,05 (*) |
||
0810010 |
Bedrník anýz / anýz / anýzové semeno |
|
||
0810020 |
Bulvuška |
|
||
0810030 |
Miřík celer |
|
||
0810040 |
Koriandr setý |
|
||
0810050 |
Šabrej kmínovitý / římský kmín / kumín |
|
||
0810060 |
Kopr vonný |
|
||
0810070 |
Fenykl sladký |
|
||
0810080 |
Pískavice řecké seno |
|
||
0810090 |
Muškátový oříšek |
|
||
0810990 |
Ostatní (2) |
|
||
0820000 |
Plody |
0,05 (*) |
||
0820010 |
Nové koření |
|
||
0820020 |
Žlutodřev |
|
||
0820030 |
Kmín kořenný |
|
||
0820040 |
Kardamom |
|
||
0820050 |
Jalovcové bobule |
|
||
0820060 |
Pepř (bílý, černý a zelený) |
|
||
0820070 |
Vanilka |
|
||
0820080 |
Tamarind / indické datle |
|
||
0820990 |
Ostatní (2) |
|
||
0830000 |
Kůra |
0,05 (*) |
||
0830010 |
Skořice |
|
||
0830990 |
Ostatní (2) |
|
||
0840000 |
Kořeny a oddenky |
|
||
0840010 |
Lékořice |
0,05 (*) |
||
0840020 |
Zázvor (10) |
|
||
0840030 |
Kurkumovník dlouhý / indický šafrán / kurkuma |
0,05 (*) |
||
0840040 |
Křen (11) |
|
||
0840990 |
Ostatní (2) |
0,05 (*) |
||
0850000 |
Pupeny |
0,05 (*) |
||
0850010 |
Hřebíček |
|
||
0850020 |
Kapary |
|
||
0850990 |
Ostatní (2) |
|
||
0860000 |
Květinové pestíky |
0,05 (*) |
||
0860010 |
Šafrán |
|
||
0860990 |
Ostatní (2) |
|
||
0870000 |
Semenné míšky |
0,05 (*) |
||
0870010 |
Muškátový květ |
|
||
0870990 |
Ostatní (2) |
|
||
0900000 |
CUKRONOSNÉ ROSTLINY |
0,01 (*) |
||
0900010 |
Řepa cukrovka (kořen) |
|
||
0900020 |
Cukrová třtina |
|
||
0900030 |
Kořen čekanky |
|
||
0900990 |
Ostatní (2) |
|
||
1000000 |
PRODUKTY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU – SUCHOZEMŠTÍ ŽIVOČICHOVÉ |
|
||
1010000 |
Komodity z |
0,01 (*) |
||
1011000 |
|
|
||
1011010 |
Svalovina |
(+) |
||
1011020 |
Tuk |
(+) |
||
1011030 |
Játra |
(+) |
||
1011040 |
Ledviny |
(+) |
||
1011050 |
Poživatelné droby (jiné než játra a ledviny) |
|
||
1011990 |
Ostatní (2) |
|
||
1012000 |
|
|
||
1012010 |
Svalovina |
(+) |
||
1012020 |
Tuk |
(+) |
||
1012030 |
Játra |
(+) |
||
1012040 |
Ledviny |
(+) |
||
1012050 |
Poživatelné droby (jiné než játra a ledviny) |
|
||
1012990 |
Ostatní (2) |
|
||
1013000 |
|
|
||
1013010 |
Svalovina |
|
||
1013020 |
Tuk |
|
||
1013030 |
Játra |
|
||
1013040 |
Ledviny |
|
||
1013050 |
Poživatelné droby (jiné než játra a ledviny) |
|
||
1013990 |
Ostatní (2) |
|
||
1014000 |
|
|
||
1014010 |
Svalovina |
|
||
1014020 |
Tuk |
|
||
1014030 |
Játra |
|
||
1014040 |
Ledviny |
|
||
1014050 |
Poživatelné droby (jiné než játra a ledviny) |
|
||
1014990 |
Ostatní (2) |
|
||
1015000 |
|
|
||
1015010 |
Svalovina |
(+) |
||
1015020 |
Tuk |
(+) |
||
1015030 |
Játra |
(+) |
||
1015040 |
Ledviny |
(+) |
||
1015050 |
Poživatelné droby (jiné než játra a ledviny) |
|
||
1015990 |
Ostatní (2) |
|
||
1016000 |
|
|
||
1016010 |
Svalovina |
|
||
1016020 |
Tuk |
|
||
1016030 |
Játra |
|
||
1016040 |
Ledviny |
|
||
1016050 |
Poživatelné droby (jiné než játra a ledviny) |
|
||
1016990 |
Ostatní (2) |
|
||
1017000 |
|
|
||
1017010 |
Svalovina |
|
||
1017020 |
Tuk |
|
||
1017030 |
Játra |
|
||
1017040 |
Ledviny |
|
||
1017050 |
Poživatelné droby (jiné než játra a ledviny) |
|
||
1017990 |
Ostatní (2) |
|
||
1020000 |
Mléko |
0,01 (*) |
||
1020010 |
Kravské |
(+) |
||
1020020 |
Ovčí |
|
||
1020030 |
Kozí |
|
||
1020040 |
Kobylí |
(+) |
||
1020990 |
Ostatní (2) |
|
||
1030000 |
Ptačí vejce |
0,01 (*) |
||
1030010 |
Slepičí |
|
||
1030020 |
Kachní |
|
||
1030030 |
Husí |
|
||
1030040 |
Křepelčí |
|
||
1030990 |
Ostatní (2) |
|
||
1040000 |
Med a další včelařské produkty (7) |
0,05 (*) |
||
1050000 |
Obojživelníci a plazi |
0,01 (*) |
||
1060000 |
Suchozemští bezobratlí živočichové |
0,01 (*) |
||
1070000 |
Volně žijící suchozemští obratlovci |
0,01 (*) |
||
1100000 |
PRODUKTY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU – RYBY, RYBÍ PRODUKTY A JAKÉKOLI JINÉ POTRAVINOVÉ PRODUKTY Z MOŘSKÝCH A SLADKOVODNÍCH ŽIVOČICHŮ (8) |
|
||
1200000 |
PRODUKTY NEBO ČÁSTI PRODUKTŮ URČENÉ VÝHRADNĚ K PRODUKCI KRMIV (8) |
|
||
1300000 |
ZPRACOVANÉ POTRAVINÁŘSKÉ PRODUKTY (9) |
|
||
Acechinocyl (F) (F) Rozpustný v tuku. Evropský úřad pro bezpečnost potravin zjistil, že některé informace o analytických metodách a o stabilitě při skladování nejsou k dispozici. Při přezkumu MLR Komise informace uvedené v první větě zohlední, pokud budou poskytnuty do dne 2. srpna 2024, nebo pokud informace do uvedeného data poskytnuty nebudou, zohlední jejich absenci. 0120060 Lískové ořechy Evropský úřad pro bezpečnost potravin zjistil, že některé informace o analytických metodách nejsou k dispozici. Při přezkumu MLR Komise informace uvedené v první větě zohlední, pokud budou poskytnuty do dne 2. srpna 2024, nebo pokud informace do uvedeného data poskytnuty nebudou, zohlední jejich absenci. 1011010 Svalovina 1011020 Tuk 1011030 Játra 1011040 Ledviny 1012010 Svalovina 1012020 Tuk 1012030 Játra 1012040 Ledviny 1015010 Svalovina 1015020 Tuk 1015030 Játra 1015040 Ledviny 1020010 Kravské 1020040 Kobylí Evropský úřad pro bezpečnost potravin zjistil, že některé informace o studiích hydrolýzy simulujících pasterizaci, var a sterilizaci nejsou k dispozici. Při přezkumu MLR Komise informace uvedené v první větě zohlední, pokud budou poskytnuty do dne 2. srpna 2024, nebo pokud informace do uvedeného data poskytnuty nebudou, zohlední jejich absenci. 0110000 Citrusové plody 0110010 Grapefruity 0110020 Pomeranče 0110030 Citrony 0110040 Kyselé lajmy 0110050 Mandarinky 0130000 Jádrové ovoce 0130010 Jablka 0130020 Hrušky 0130030 Kdoule 0130040 Mišpule obecná/německá 0130050 Mišpule japonská / lokvát 0151010 Hrozny stolní 0151020 Hrozny moštové 0231010 Rajčata 0231030 Lilek/baklažán Evropský úřad pro bezpečnost potravin zjistil, že některé informace o stabilitě při skladování a studiích hydrolýzy simulujících pasterizaci, var a sterilizaci nejsou k dispozici. Při přezkumu MLR Komise informace uvedené v první větě zohlední, pokud budou poskytnuty do dne 2. srpna 2024, nebo pokud informace do uvedeného data poskytnuty nebudou, zohlední jejich absenci. 0700000 CHMEL“ |
(*) Označuje mez stanovitelnosti.
(1) Pokud jde o úplný seznam produktů rostlinného a živočišného původu, na něž se vztahují MLR, je třeba odkázat k příloze I.