(EU) 2019/1870Oprava nařízení Komise (EU) 2019/1870 ze dne 7. listopadu 2019, kterým se mění a opravuje nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity kyseliny erukové a kyseliny kyanovodíkové v některých potravinách (Úřední věstník Evropské unie L 289 ze dne 8 listopadu 2019)
Publikováno: | Úř. věst. L 146, 8.5.2020, s. 13-13 | Druh předpisu: | Oprava |
Přijato: | 8. května 2020 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 8. května 2020 | Nabývá účinnosti: | 8. května 2020 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Oprava nařízení Komise (EU) 2019/1870 ze dne 7. listopadu 2019, kterým se mění a opravuje nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity kyseliny erukové a kyseliny kyanovodíkové v některých potravinách
( Úřední věstník Evropské unie L 289 ze dne 8 listopadu 2019 )
Příloha I se nahrazuje takto:
„PŘÍLOHA I
V oddílu 8 přílohy nařízení (ES) č. 1881/2006 se položka 8.1 nahrazuje takto:
Potraviny(1) |
Maximální limity (g/kg) |
|
„8.1. |
Kyselina eruková, včetně kyseliny erukové vázané v tuku |
|
8.1.1. |
Rostlinné oleje a tuky uváděné na trh pro konečného spotřebitele nebo k použití jako složka potravin, s výjimkou lničkového oleje, hořčičného oleje a brutnákového oleje |
20,0 |
8.1.2. |
Lničkový olej, hořčičný olej (*1) a brutnákový olej |
50,0 |
8.1.3. |
Hořčice (jako chuťová přísada) |
35,0 |
(*1) Se souhlasem příslušného orgánu se maximální limit nevztahuje na hořčičný olej vyráběný a spotřebovávaný místně.“