(EU) 2019/1870Oprava nařízení Komise (EU) 2019/1870 ze dne 7. listopadu 2019, kterým se mění a opravuje nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity kyseliny erukové a kyseliny kyanovodíkové v některých potravinách (Úřední věstník Evropské unie L 289 ze dne 8 listopadu 2019)
Publikováno: | Úř. věst. L 298, 19.11.2019, s. 13-13 | Druh předpisu: | Oprava |
Přijato: | 19. listopadu 2019 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 19. listopadu 2019 | Nabývá účinnosti: | 19. listopadu 2019 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Oprava nařízení Komise (EU) 2019/1870 ze dne 7. listopadu 2019, kterým se mění a opravuje nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity kyseliny erukové a kyseliny kyanovodíkové v některých potravinách
( Úřední věstník Evropské unie L 289 ze dne 8 listopadu 2019 )
Příloha I a II se nahrazuje takto:
„PŘÍLOHA I
V oddílu 8 přílohy nařízení (ES) č. 1881/2006 se položka 8.1 nahrazuje takto:
Potraviny(1) |
Maximální limity (g/kg) |
|
„8.1. |
Kyselina eruková, včetně kyseliny erukové vázané v tuku |
|
8.1.1. |
Rostlinné oleje a tuky uváděné na trh pro konečného spotřebitele nebo k použití jako složka potravin, s výjimkou lničkového oleje, hořčičného oleje a brutnákového oleje |
20,0 |
8.1.2. |
Lničkový olej, hořčičný olej (*1) a brutnákový olej |
50,0 |
8.1.3. |
Horčica (ako chuťová prísada) |
35,0 |
PŘÍLOHA II
V oddílu 8 přílohy nařízení (ES) č. 1881/2006 se položka 8.3 nahrazuje takto:
Potraviny(1) |
Maximální limit (g/kg) |
|
„8.3. |
Kyselina kyanovodíková, včetně kyseliny kyanovodíkové vázané v kyanogenních glykosidech |
|
8.3.1. |
Nezpracovaná celá, rozdrcená, rozemletá, rozloupnutá a rozsekaná meruňková jádra uváděná na trh pro konečného spotřebitele (54) (55) |
20,0 |
(*1) Se souhlasem příslušného orgánu se maximální limit nevztahuje na hořčičný olej vyráběný a spotřebovávaný místně“
(54) „Nezpracované produkty“ podle definice v nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně potravin. (Úř. věst. L 139, 30.4.2004, s. 1).
(55) „Uvádění na trh“ a „konečný spotřebitel“ podle definice v nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 ze dne 28. ledna 2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin (Úř. věst. L 31, 1.2.2002, s. 1).“.