2)
|
část E se opravuje takto:
a)
|
kategorie potravin 02.1 se opravuje takto:
i)
|
položka týkající se přídatné látky E 321 (Butylhydroxytoluen (BHT)) se nahrazuje tímto:
E 321
|
Butylhydroxytoluen (BHT)
|
100
|
(41)
|
pouze tuky a oleje pro profesionální výrobu tepelně opracovaných potravin; oleje a tuky na smažení (kromě olivového oleje z pokrutin), vepřové sádlo, rybí tuk, hovězí a ovčí lůj, drůbeží tuk“;
|
|
ii)
|
položka týkající se přídatné látky E 900 (Dimethylpolysiloxan) se nahrazuje tímto:
„E 900
|
Dimethylpolysiloxan
|
10
|
|
pouze oleje a tuky na smažení“;
|
|
|
b)
|
kategorie potravin 02.2.2 se opravuje takto:
|
i) položka týkající se přídatné látky E 321 (Butylhydroxytoluen (BHT)) se nahrazuje tímto:
E 321
|
Butylhydroxytoluen (BHT)
|
100
|
|
pouze tuk na smažení“;
|
|
ii)
|
položka týkající se přídatné látky E 479b (Směsný produkt interakce tepelně opracovaného sojového oleje s mono- a diglyceridy mastných kyselin) se nahrazuje tímto:
„E 479b
|
Směsný produkt interakce tepelně opracovaného sojového oleje s mono- a diglyceridy mastných kyselin
|
5 000
|
|
pouze tukové emulze na smažení“;
|
|
|
c)
|
(netýká se českého znění)
|
d)
|
v kategorii potravin 04.2.5.1 se položky týkající se přídatných látek E 210 – 213 (Kyselina benzoová – benzoany) a E 220 – 228 (Oxid siřičitý – siřičitany) nahrazují tímto:
„E 210 – 213
|
Kyselina benzoová – benzoany
|
500
|
(1) (2)
|
pouze výrobky se sníženým obsahem cukru a podobné nízkoenergetické výrobky nebo výrobky bez přidaného cukru, mermeladas
|
E 220 – 228
|
Oxid siřičitý – siřičitany
|
100
|
(3)
|
pouze džemy, rosoly a marmelády ze sířeného ovoce“;
|
|
e)
|
v kategorii potravin 04.2.5.2 se položka týkající se přídatných látek E 210 – 213 (Kyselina benzoová – benzoany) nahrazuje tímto:
„E 210 – 213
|
Kyselina benzoová – benzoany
|
500
|
(1) (2)
|
pouze výrobky se sníženým obsahem cukru a podobné nízkoenergetické výrobky nebo výrobky bez přidaného cukru, mermeladas“;
|
|
f)
|
v kategorii potravin 04.2.5.3 se první položka týkající se přídatných látek E 210 – 213 (Kyselina benzoová – benzoany) nahrazuje tímto:
„E 210 – 213
|
Kyselina benzoová – benzoany
|
500
|
(1) (2)
|
ostatní pomazánky na bázi ovoce, mermeladas“;
|
|
g)
|
(netýká se českého znění)
|
h)
|
v kategorii potravin 08.2 se položka týkající se přídatné látky E 553b (Trikřemičitan hořečnatý Talek) nahrazuje tímto:
„E 553b
|
Trikřemičitan hořečnatý
Talek
|
quantum satis
|
|
pouze povrchové ošetření párků, klobás a salámů“;
|
|
i)
|
kategorie potravin 08.3.1 se opravuje takto:
i)
|
první položka týkající se přídatné látky E 100 (Kurkumin) se nahrazuje tímto: :
„E 100
|
Kurkumin
|
20
|
|
pouze párky, klobásy a salámy“;
|
|
ii)
|
první a druhá položka týkající se přídatné látky E 120 (Kyselina karmínová, karmín) se nahrazují tímto:
„E 120
|
Kyselina karmínová, karmín
|
100
|
|
pouze párky, klobásy a salámy
Použije se:
do 31. července 2014
|
E 120
|
Kyselina karmínová, karmín
|
100
|
(66)
|
pouze párky, klobásy a salámy
Použije se:
od 1. srpna 2014“;
|
|
iii)
|
položky týkající se přídatných látek E 150a‐d (Karamel), E 160a (Karoteny: i) směs karotenů ii) β-karoten), E 160c (Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin) a E 162 (Betalainová červeň, betanin) se nahrazují tímto:
„E 150a‐d
|
Karamel
|
quantum satis
|
|
pouze párky, klobásy a salámy
|
E 160a
|
Karoteny: i) směs karotenů ii) β-karoten
|
20
|
|
pouze párky, klobásy a salámy
|
E 160c
|
Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin
|
10
|
|
pouze párky, klobásy a salámy
|
E 162
|
Betalainová červeň, betanin
|
quantum satis
|
|
pouze párky, klobásy a salámy“;
|
|
iv)
|
položka týkající se přídatné látky E 235 (Natamycin) se nahrazuje tímto:
„E 235
|
Natamycin
|
1
|
(8)
|
pouze povrchové ošetření párků, klobás a salámů konzervovaných sušením“;
|
|
v)
|
první, druhá a třetí položka týkající se přídatné látky E 392 (Výtažky z rozmarýnu) se nahrazují tímto:
„E 392
|
Výtažky z rozmarýnu
|
100
|
(46)
|
pouze sušené párky, klobásy a salámy
|
E 392
|
Výtažky z rozmarýnu
|
15
|
(46)
|
pouze maso s obsahem tuku nepřesahujícím 10 %, kromě sušených párků, klobás a salámů
|
E 392
|
Výtažky z rozmarýnu
|
150
|
(41) (46)
|
pouze maso s obsahem tuku vyšším než 10 %, kromě sušených párků, klobás a salámů“;
|
|
vi)
|
položka týkající se přídatné látky E 553b (Trikřemičitan hořečnatý Talek) se nahrazuje tímto:
„E 553b
|
Trikřemičitan hořečnatý
Talek
|
quantum satis
|
|
povrchové ošetření párků, klobás a salámů“;
|
|
|
j)
|
kategorie potravin 08.3.2 se opravuje takto:
i)
|
položky týkající se přídatných látek E 100 (Kurkumin) a E 120 (Kyselina karmínová, karmín) se nahrazují tímto:
„E 100
|
Kurkumin
|
20
|
|
pouze párky, klobásy a salámy, paštiky a teriny
|
E 120
|
Kyselina karmínová, karmín
|
100
|
|
pouze párky, klobásy a salámy, paštiky a teriny
Použije se:
do 31. července 2014
|
E 120
|
Kyselina karmínová, karmín
|
100
|
(66)
|
pouze párky, klobásy a salámy, paštiky a teriny
Použije se:
od 1. srpna 2014“;
|
|
ii)
|
položky týkající se přídatných látek E 150a‐d (Karamel), E 160a (Karoteny: i) směs karotenů ii) β-karoten), E 160c (Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin) a E 162 (Betalainová červeň, betanin) se nahrazují tímto:
„E 150a–d
|
Karamel
|
quantum satis
|
|
pouze párky, klobásy a salámy, paštiky a teriny
|
E 160a
|
Karoteny: i) směs karotenů ii) β-karoten
|
20
|
|
pouze párky, klobásy a salámy, paštiky a teriny
|
E 160c
|
Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin
|
10
|
|
pouze párky, klobásy a salámy, paštiky a teriny
|
E 162
|
Betalainová červeň, betanin
|
quantum satis
|
|
pouze párky, klobásy a salámy, paštiky a teriny“;
|
|
iii)
|
položky týkající se přídatných látek E 235 (Natamycin) a E 243 (Ethyl-lauroyl-argininát) se nahrazují tímto:
„E 235
|
Natamycin
|
1
|
(8)
|
pouze povrchové ošetření párků, klobás a salámů konzervovaných sušením
|
E 243
|
Ethyl-lauroyl-argininát
|
160
|
|
kromě jemně mělněných párků, klobás a salámů, uzených párků, klobás a salámů a játrové paštiky“;
|
|
iv)
|
první, druhá a třetí položka týkající se přídatné látky E 392 (Výtažky z rozmarýnu) se nahrazují tímto:
„E 392
|
Výtažky z rozmarýnu
|
15
|
(46)
|
pouze maso s obsahem tuku nepřesahujícím 10 %, kromě sušených párků, klobás a salámů
|
E 392
|
Výtažky z rozmarýnu
|
150
|
(41)
(46)
|
pouze maso s obsahem tuku vyšším než 10 %, kromě sušených párků, klobás a salámů
|
E 392
|
Výtažky z rozmarýnu
|
100
|
(46)
|
pouze sušené párky, klobásy a salámy“;
|
|
v)
|
položka týkající se přídatné látky E 553b (Trikřemičitan hořečnatý Talek) se nahrazuje tímto:
„E 553b
|
Trikřemičitan hořečnatý
Talek
|
quantum satis
|
|
pouze povrchové ošetření párků, klobás a salámů“;
|
|
|
k)
|
v kategorii potravin 08.3.3 se položka týkající se přídatné látky E 339 (Fosforečnany sodné) nahrazuje tímto:
„E 339
|
Fosforečnany sodné
|
12 600
|
(4) (89)
|
pouze v přírodních střívkách pro párky, klobásy a salámy“;
|
|
l)
|
v kategorii potravin 14.1.4 se položky týkající se skupin II a III a položky týkající se přídatných látek E 104 (Chinolinová žluť), E 110 (Žluť SY (Sunset Yellow FCF, Gelborange S)) a E 124 (Ponceau 4R (košenilová červeň A)) nahrazují tímto:
„Skupina II
|
Barviva v quantum satis
|
quantum satis
|
|
kromě čokoládového mléka a výrobků ze sladu
Použije se:
do 31. července 2014
|
Skupina II
|
Barviva v quantum satis
|
quantum satis
|
(74)
|
kromě čokoládového mléka a výrobků ze sladu
Použije se:
od 1. srpna 2014
|
Skupina III
|
Barviva, pro která je stanoven kombinovaný maximální limit
|
100
|
(25)
|
kromě čokoládového mléka a výrobků ze sladu
Použije se:
do 31. července 2014
|
Skupina III
|
Barviva, pro která je stanoven kombinovaný maximální limit
|
100
|
(25), (74)
|
kromě čokoládového mléka a výrobků ze sladu
Použije se:
od 1. srpna 2014
|
E 104
|
Chinolinová žluť
|
10
|
(61)
|
kromě čokoládového mléka a výrobků ze sladu
|
E 110
|
Žluť SY (Sunset Yellow FCF, Gelborange S)
|
20
|
(61)
|
kromě čokoládového mléka a výrobků ze sladu
|
E 124
|
Ponceau 4R (košenilová červeň A)
|
10
|
(61)
|
kromě čokoládového mléka a výrobků ze sladu“;
|
|
m)
|
v kategorii potravin 15.1 se položky týkající se skupiny III a položky týkající se přídatné látky E 160b (Annatto, bixin, norbixin) nahrazují tímto:
„Skupina III
|
Barviva, pro která je stanoven kombinovaný maximální limit
|
100
|
|
kromě extrudovaných nebo expandovaných drobných slaných či pikantních pochutin
Použije se:
do 31. července 2014
|
Skupina III
|
Barviva, pro která je stanoven kombinovaný maximální limit
|
100
|
(71)
|
kromě extrudovaných nebo expandovaných drobných slaných či pikantních pochutin
Použije se:
od 1. srpna 2014
|
Skupina III
|
Barviva, pro která je stanoven kombinovaný maximální limit
|
200
|
|
pouze extrudované nebo expandované drobné slané či pikantní pochutiny
Použije se:
do 31. července 2014
|
Skupina III
|
Barviva, pro která je stanoven kombinovaný maximální limit
|
200
|
(71)
|
pouze extrudované nebo expandované drobné slané či pikantní pochutiny
Použije se:
od 1. srpna 2014“
|
E 160b
|
Annatto, bixin, norbixin
|
10
|
|
kromě extrudovaných nebo expandovaných drobných slaných či pikantních pochutin
|
E 160b
|
Annatto, bixin, norbixin
|
20
|
|
pouze extrudované nebo expandované drobné slané či pikantní pochutiny“;
|
|
n)
|
v kategorii potravin 15.2 se položka týkající se skupiny III a položka týkající se přídatné látky E 160b (Annatto, bixin, norbixin) nahrazují tímto:
„Skupina III
|
Barviva, pro která je stanoven kombinovaný maximální limit
|
100
|
|
pouze pochutinové ořechy se slanou či pikantní polevou
|
E 160b
|
Annatto, bixin, norbixin
|
10
|
|
pouze pochutinové ořechy se slanou či pikantní polevou“.
|
|
|