(ES) č. 2317/1999NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2317/1999 ze dne 29. října 1999, kterým se mění specifikace názvu „Idiazábal“ uvedeného v příloze nařízení (ES) č. 1107/96 o zápisu zeměpisných označení a označení původu podle postupu stanoveného v článku 17 nařízení Rady (EHS) č. 2081/92

Publikováno: Úř. věst. L 280, 30.10.1999, s. 66-66 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 29. října 1999 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 30. října 1999 Nabývá účinnosti: 30. října 1999
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Nařízení Komise (ES) č. 2317/1999

ze dne 29. října 1999,

kterým se mění specifikace názvu "Idiazábal" uvedeného v příloze nařízení (ES) č. 1107/96 o zápisu zeměpisných označení a označení původu podle postupu stanoveného v článku 17 nařízení Rady (EHS) č. 2081/92

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,

s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství,

s ohledem na nařízení Rady (EHS) č. 2081/92 ze dne 14. července 1992 o ochraně zeměpisných označení a označení původu zemědělských produktů a potravin [1], naposledy pozměněné nařízením Komise (ES) č. 1068/97 [2], a zejména na článek 9 uvedeného nařízení,

vzhledem k těmto důvodům:

(1) Podle článku 9 nařízení (EHS) č. 2081/92 požádala španělská vláda o změnu specifikace názvu "Idiazábal" zapsaného jako chráněné označení původu podle nařízení Komise (ES) č. 1107/96 [3] naposledy pozměněného nařízením (ES) č. 1070/1999 [4]. Změna stanoví hodnotu pH pro sýr tohoto názvu mezi 4,9 a 5,5, místo současných 5,1 a 5,8.

(2) Žádost byla posouzena a změna je považována za méně významnou. Tento závěr se opírá o výsledky četných testů pH provedených na tomto sýru. Testy ukázaly, že pH hodnoty stanovené v době, kdy byl název zapsán neodpovídají zcela skutečnosti. Hodnoty proto musejí být přizpůsobeny tak, aby skutečnosti odpovídaly. Ukázalo se, že toto přizpůsobení nemá vliv na souvislost mezi daným produktem a vymezenou oblastí nebo zejména na podmínky zrání. Kromě toho toto přizpůsobení nemá vliv na práva jiných producentů.

(3) Podle postupu uvedeného v článku 9 nařízení (EHS) č. 2081/92 Komise dne 9. září 1999 rozhodla, že vzhledem k tomu, že se jedná pouze o méně významnou změnu, není třeba použít postup podle článku 6 výše uvedeného nařízení.

(4) Komise je také názoru, že změna je v souladu s nařízením (EHS) č. 2081/92. Změna pH hodnot sýru s názvem "Idiazábal" tedy musí být zapsána a zveřejněna,

PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:

Článek 1

Změna hodnot pH sýru, na který se vztahuje chráněné označení původu "Idiazábal", ze současných 5,1 až 5,8 na 4,9 až 5,5 se zapíše a zveřejní podle čl. 6 odst. 4 nařízení (EHS) č. 2081/92.

Článek 2

Toto nařízení vstupuje v platnost dnem vyhlášení v Úředním věstníku Evropských společenství.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.

V Bruselu dne 29. října 1999.

Za Komisi

Franz Fischler

člen Komise

[1] Úř. věst. L 208, 24.7.1992, s. 1.

[2] Úř. věst. L 156, 13.6.1997, s. 10.

[3] Úř. věst. L 148, 21.6.1996, s. 1.

[4] Úř. věst. L 130, 26.5.1999, s. 18.

--------------------------------------------------

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU