54/2025 Sb.Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů

Částka: 054 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 4. března 2025 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 20. února 2025 Nabývá účinnosti: 1. ledna 2026
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
54

VYHLÁŠKA
ze dne 20. února 2025,
kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů



        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 138/2014 Sb., zákona č. 180/2016 Sb. a zákona č. 174/2021 Sb.:


Čl. I

        Vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb. a vyhlášky č. 129/2019 Sb., se mění takto:

        1. V § 1 se číslo „6“ nahrazuje číslem „7“.

        2. Přílohy č. 1 a 2 znějí:

„Příloha č. 1 k vyhlášce č. 132/2015 Sb.


Fyzikálně-chemické rozbory


Číslo Rozbor Výše náhrady nákladů v Kč
1. Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC 1 340
2. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC 2 590
3. Stanovení napadení těstovin škůdci  90
4. Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin  130
5. Stanovení očkovitosti těstovin  70
6. Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích  290
7. Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích  470
8. Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích  570
9. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích  210
10. Stanovení příměsi ve strouhance  70
11. Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích  570
12. Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích  470
13. Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích  130
14. Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách  270
15. Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách  570
16. Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu  330
17. Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu  470
18. Stanovení čokoládové polevy formované, máčené  220
19. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu  330
20. Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu  560
21. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích  260
22. Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích  330
23. Stanovení barvy cukrovarských výrobků  290
24. Stanovení granulometrického složení u řepného cukru  130
25. Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích  290
26. Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích  70
27. Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích  340
28. Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu  160
29. Stanovení stipů ve škrobu  70
30. Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu  160
31. Stanovení barvy piva  260
32. Výpočet využitelné energie piva  70
33. Stanovení pěnivosti piva  90
34. Stanovení cukrů v pivu  620
35. Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí  210
36. Stanovení kyselosti droždí  230
37. Stanovení hustoty vonných a chuťových látek  210
38. Stanovení alkoholu v lihovinách  460
39. Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách  270
40. Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy  130
41. Stanovení kyanovodíku v lihovinách  270
42. Stanovení cukrů v lihovinách  560
43. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky  70
44. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou  260
45. Stanovení kyselosti – titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích  260
46. Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích  400
47. Stanovení cukru v nealkoholických nápojích  460
48. Stanovení kyselosti kvasného octa  220
49. Stanovení etanolu v kvasném octě  550
50. Stanovení veškerého extraktu kvasného octa  350
51. Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa  70
52. Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z ovoce a zeleniny  260
53. Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny  690
54. Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny  430
55. Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny  390
56. Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny  570
57. Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech 2 370
58. Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou spektrofotometrickou 2 940
59. Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích 2 940
60. Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových výrobků  260
61. Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích  290
62. Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků  260
63. Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv  130
64. Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv  260
65. Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou 1 660
66. Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou 2 210
67. Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou 2 210
68. Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách 1 240
69. Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC 1 400
70. Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou 2 210
71. Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 4 810
72. Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 2 250
73. Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 1 790
74. Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího přístroje 1 440
75. Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách  130
76. Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv  130
77. Stanovení hmotnosti obsahu a podílu složek u ryb, rybích výrobků a konzerv  130
78. Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích  470
79. Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech v konzervách  130
80. Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích  380
81. Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou 1 400
82. Stanovení celkového obsahu capsanoidů a oleoresinů v chilli paprikách metodou HPLC 1 990
83. Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny  290
84. Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel  160
85. Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 1 240
86. Stanovení cukru v hořčici  570
87. Stanovení kyselosti hořčice
. . .

Obsah předpisu:
Čl. I  
Čl. II - Přechodné ustanovení
Čl. III - Účinnost
Zavřít
MENU