54/2025 Sb.Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů
Částka: | 054 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 4. března 2025 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 20. února 2025 | Nabývá účinnosti: | 1. ledna 2026 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
VYHLÁŠKA
ze dne 20. února 2025,
kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 138/2014 Sb., zákona č. 180/2016 Sb. a zákona č. 174/2021 Sb.:
Vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb. a vyhlášky č. 129/2019 Sb., se mění takto:
1. V § 1 se číslo „6“ nahrazuje číslem „7“.
2. Přílohy č. 1 a 2 znějí:
„Příloha č. 1 k vyhlášce č. 132/2015 Sb.
Číslo | Rozbor | Výše náhrady nákladů v Kč |
1. | Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC | 1 340 |
2. | Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC | 2 590 |
3. | Stanovení napadení těstovin škůdci | 90 |
4. | Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin | 130 |
5. | Stanovení očkovitosti těstovin | 70 |
6. | Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích | 290 |
7. | Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích | 470 |
8. | Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích | 570 |
9. | Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích | 210 |
10. | Stanovení příměsi ve strouhance | 70 |
11. | Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích | 570 |
12. | Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích | 470 |
13. | Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích | 130 |
14. | Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách | 270 |
15. | Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách | 570 |
16. | Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 330 |
17. | Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 470 |
18. | Stanovení čokoládové polevy formované, máčené | 220 |
19. | Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 330 |
20. | Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 560 |
21. | Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích | 260 |
22. | Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích | 330 |
23. | Stanovení barvy cukrovarských výrobků | 290 |
24. | Stanovení granulometrického složení u řepného cukru | 130 |
25. | Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích | 290 |
26. | Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích | 70 |
27. | Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích | 340 |
28. | Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu | 160 |
29. | Stanovení stipů ve škrobu | 70 |
30. | Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu | 160 |
31. | Stanovení barvy piva | 260 |
32. | Výpočet využitelné energie piva | 70 |
33. | Stanovení pěnivosti piva | 90 |
34. | Stanovení cukrů v pivu | 620 |
35. | Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí | 210 |
36. | Stanovení kyselosti droždí | 230 |
37. | Stanovení hustoty vonných a chuťových látek | 210 |
38. | Stanovení alkoholu v lihovinách | 460 |
39. | Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách | 270 |
40. | Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy | 130 |
41. | Stanovení kyanovodíku v lihovinách | 270 |
42. | Stanovení cukrů v lihovinách | 560 |
43. | Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky | 70 |
44. | Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou | 260 |
45. | Stanovení kyselosti – titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích | 260 |
46. | Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích | 400 |
47. | Stanovení cukru v nealkoholických nápojích | 460 |
48. | Stanovení kyselosti kvasného octa | 220 |
49. | Stanovení etanolu v kvasném octě | 550 |
50. | Stanovení veškerého extraktu kvasného octa | 350 |
51. | Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa | 70 |
52. | Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z ovoce a zeleniny | 260 |
53. | Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 690 |
54. | Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 430 |
55. | Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 390 |
56. | Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 570 |
57. | Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech | 2 370 |
58. | Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou spektrofotometrickou | 2 940 |
59. | Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích | 2 940 |
60. | Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových výrobků | 260 |
61. | Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích | 290 |
62. | Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků | 260 |
63. | Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv | 130 |
64. | Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv | 260 |
65. | Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 1 660 |
66. | Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 2 210 |
67. | Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 2 210 |
68. | Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách | 1 240 |
69. | Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC | 1 400 |
70. | Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 2 210 |
71. | Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách | 4 810 |
72. | Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách | 2 250 |
73. | Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách | 1 790 |
74. | Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího přístroje | 1 440 |
75. | Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách | 130 |
76. | Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv | 130 |
77. | Stanovení hmotnosti obsahu a podílu složek u ryb, rybích výrobků a konzerv | 130 |
78. | Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích | 470 |
79. | Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech v konzervách | 130 |
80. | Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích | 380 |
81. | Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou | 1 400 |
82. | Stanovení celkového obsahu capsanoidů a oleoresinů v chilli paprikách metodou HPLC | 1 990 |
83. | Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny | 290 |
84. | Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel | 160 |
85. | Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech | 1 240 |
86. | Stanovení cukru v hořčici | 570 |
87. | Stanovení kyselosti hořčice |
Obsah předpisu:
Čl. I   | |
Čl. II - | Přechodné ustanovení |
Čl. III - | Účinnost |
Zavřít