121/2023 Sb.Vyhláška o požadavcích na pokrmy
Částka: | 063 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 10. května 2023 | Autor předpisu: | |
Přijato: | 27. dubna 2023 | Nabývá účinnosti: | 1. července 2023 s výjimkou |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
VYHLÁŠKA
ze dne 27. dubna 2023
o požadavcích na pokrmy
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 1 písm. t) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 139/2014 Sb., zákona č. 180/2016 Sb. a zákona č. 174/2021 Sb.:
Tato vyhláška upravuje technologické požadavky na výrobu pokrmů, způsob uvádění pokrmů na trh a smyslové, fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na bezpečnost pokrmů.
(1) Při tepelné úpravě pokrmů lze používat jen tuky a oleje, které jsou podle podmínek použití stanovených výrobcem pro tento účel vhodné.
Obsah předpisu:
§ 1 - | Předmět úpravy |
§ 2 - | Technologické požadavky na výrobu pokrmů |
§ 3 - | Způsob uvádění pokrmů na trh |
§ 4 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na bezpečnost pokrmů |
§ 5 - | Mikrobiologické požadavky na bezpečnost pokrmů |
§ 6 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Ukazatele tepelného rozkladu olejů a tuků |
Příloha č. 2 - | Mikrobiologické požadavky na bezpečnost pokrmů |
Zavřít