366/2005 Sb.Vyhláška o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny

Částka: 127 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 19. září 2005 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 5. září 2005 Nabývá účinnosti: 1. ledna 2006
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
366

VYHLÁŠKA
ze dne 5. září 2005
o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny



        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 1 písm. a), g), h) a m) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb., (dále jen "zákon"):


§ 1
Předmět úpravy

        Tato vyhláška1) zapracovává příslušné předpisy Evropských společenství2) a upravuje způsob označování, minimální technologické požadavky, způsob skladování a manipulace během uvádění do oběhu, požadavky na přepravu a na odběr vzorků pro některé zmrazené potraviny.


§ 2
Vymezení pojmů

        (1)  Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)   zmrazováním - konzervace potravin snížením teploty pod bod mrazu na hodnotu, při které se zpomaluje nebo zastavuje průběh fyzikálních, biochemických a mikrobiologických procesů v těchto potravinách,

b)   některými zmrazenými potravinami - hluboce zmrazené potraviny, které byly podrobeny procesu zmrazování tak, aby byla co nejrychleji překonána zóna maximální tvorby krystalů a dosažena konečná teplota po tepelné stabilizaci minus 18 °C nebo nižší ve všech částech výrobku.

        (2)  Za hluboce zmrazené potraviny se nepovažují zmrzliny, mražené krémy a zmrazené máslo.

§ 3
Označování

        (1)  Kromě údajů uvedených v zákoně a ve zvláštním právním předpise3) se obaly označí

a)   slovy, že potravina byla hluboce zmrazena,

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Předmět úpravy
§ 2 - Vymezení pojmů
§ 3 - Označování
§ 4 - Technologické požadavky
§ 5 - Uvádění do oběhu
§ 6 - Přechodné ustanovení
§ 7 - Zrušovací ustanovení
§ 8 - Účinnost
Příloha č. 1 - Vyjadřování mrazírenských teplot
Příloha č. 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Zavřít
MENU