323/2004 Sb.Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství

Částka: 105 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 28. května 2004 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 5. května 2004 Nabývá účinnosti: 28. května 2004 s výjimkou
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 88/2017 Sb. Pozbývá platnosti: 1. dubna 2017
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
323

VYHLÁŠKA
ze dne 5. května 2004,
kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství


        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 42 zákona č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství), (dále jen "zákon") k provedení § 4 odst. 4 písm. d), § 6 odst. 5, § 8 odst. 4, § 9 odst. 9, § 11 odst. 3, § 12 odst. 7, § 13 odst. 4, § 14 odst. 3, § 16 odst. 10, § 17 odst. 6, § 23 odst. 15, § 26 odst. 12, § 28 odst. 6, § 29 odst. 5, § 30 odst. 3, § 35 odst. 4:

§ 1
Seznam odrůd pro výrobu jakostního vína
stanovené oblasti

[K § 4 odst. 4 písm. d) zákona]

        Seznam odrůd, ze kterých je dovoleno vyrábět jakostní víno stanovené oblasti, je uveden v příloze č. 1.


§ 2
Povolení nové výsadby
(K § 8 odst. 4 zákona)

        Vzor žádosti o povolení nové výsadby je uveden v příloze č. 2.


§ 3
Právo na opětovnou výsadbu
(K § 9 odst. 9 zákona)

        (1)  Žádost o udělení práva na opětovnou výsadbu podle § 9 odst. 1 zákona podává pěstitel Ústřednímu kontrolnímu a zkušebnímu ústavu zemědělskému (dále jen "Ústav") podle vzoru uvedeného v příloze č. 3.

        (2)  Žádost o převod práva na opětovnou výsadbu podává Ústavu osoba převádějící toto právo podle § 9 odst. 6 zákona podle vzoru uvedeného v příloze č. 4.


§ 4
Podrobnější požadavky na výrobu některých
produktů a fyzikální, chemické a smyslové
požadavky na jakost produktů

[K § 11 odst. 3 písm. a) zákona]

        (1)  Seznam chorob a vad vína týkající se vzhledu, barvy, vůně, chuti a perlení vína je uveden v příloze č. 5.

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Seznam odrůd pro výrobu jakostního vína stanovené oblasti [K § 4 odst. 4 písm. d) zákona]
§ 2 - Povolení nové výsadby (K § 8 odst. 4 zákona)
§ 3 - Právo na opětovnou výsadbu (K § 9 odst. 9 zákona)
§ 4 - Podrobnější požadavky na výrobu některých produktů a fyzikální, chemické a smyslové požadavky na jakost produktů [K § 11 odst. 3 písm. a) zákona]
§ 5 - Postup při odstraňování vedlejších produktů vznikajících při zpracování nebo výrobě produktů [K § 11 odst. 3 písm. b) zákona]
§ 6 - Vzory oznámení o zvyšování nebo snižování obsahu kyselin, zvyšování cukernatosti a slazení [K § 12 odst. 7 písm. b), § 13 odst. 4, § 14 odst. 3 zákona]
§ 7 - Hodnoty přípustných technologických ztrát (normy ztrát) při výrobě produktů [K § 12 odst. 7 písm. a) zákona]
§ 8 - Vzor žádosti o uznání soutěže nebo výstavy vín [K § 16 odst. 10 písm. a) zákona]
§ 9 - Podrobnosti týkající se označování produktů [K § 16 odst. 10 písm. b) zákona]
§ 10 - Zeměpisná označení pro zemské víno a odrůdy, z nichž lze vyrábět zemské víno (K § 17 odst. 6 zákona)
§ 11 - Žádost o povolení přiznávat označení vína originální certifikace a rozsah charakteristiky vlastností vína uvedeného v žádosti (K § 23 odst. 15 zákona)
§ 12 - Způsob odběru, velikost vzorků vína a přípustné odchylky od výsledků rozboru z laboratoře (K § 26 odst. 12 zákona)
§ 13 - Registr vinic (K § 28 odst. 6 a § 29 odst. 5 zákona)
§ 14 - Evidenční knihy [K § 6 odst. 5 zákona, § 11 odst. 3 písm. c), § 30 odst. 3 zákona]
§ 15 - Vzor výkazu o produkci vína a ploše vinic předávaný Vinařskému fondu (K § 35 odst. 4 zákona)
§ 16 - Zrušovací ustanovení
§ 17 - Účinnost
Příloha č. 1 - Seznam odrůd, ze kterých je dovoleno vyrábět jakostní víno stanovené oblasti
Příloha č. 2 - Žádost o povolení nové výsatby*)
Příloha č. 3 - Žádost o udělení práva na opětovnou výsadbu
Příloha č. 4 - Žádost o převod práva na opětovnou výsadbu
Příloha č. 5 - Seznam chorob a vad vína týkající se vzhledu, barvy, vůně, chuti a perlení
Příloha č. 6 - Smyslové požadavky na jakost vína, s výjikou šumivého vína, perlivového vína, likérového vína a aromatizovaného vína
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost perlivého vína a šumivého vína
Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost likérového vína
Příloha č. 9 - Smyslové požadavky na jakost aromatizovaného vína
Příloha č. 10 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost vína
Příloha č. 11 - Oznámení o zvyšování/snižování obsahu kyselin*)
Příloha č. 12 - Hlášení o zvyšování cukernatosti
Příloha č. 13 - Hlášení o slazení
Příloha č. 14 - Žádost o uznání soutěže vín nebo výstavy vín1)
Příloha č. 15 - Seznam odrůd, ze kterých je dovoleno vyrábět zemské víno
Příloha č. 16 - Žádost o povolení přiznávat označení vína originální certifikace
Příloha č. 17 - Oznámení o zahájení/přerušení/ukončení*) výroby produktů
Příloha č. 18 - Žádost o registraci vinice/Oznámení o provedení změny ve vinici*
Příloha č. 19 - Oznámení změny pěstitele*
Příloha č. 20 - Prohlášení o sklizni*)
Příloha č. 21 - Prohlášení o produkci*)
Příloha č. 22 - Prohlášení o zásobách*)
Příloha č. 23 - Evidence o hmotnosti a cukernatosti sklizených hroznů a záznamy o vinicích na nich dosažených hektarových výnosech
Příloha č. 24 - Evidence o hmotnosti a cukernatosti nakoupených vinných hroznů nebo hroznového moštu
Příloha č. 25 - Výkupní lístek
Příloha č. 26 - Evidence o hmotnosti a cukernatosti prodaných vinných hroznů nebo hroznového moštu
Příloha č. 27 - Evidence o hmotnosti a cukernatosti zpracovaných vinných hroznů nebo hroznového moštu a množství vyrobeného vína s členěním podle jakostních tříd
Příloha č. 28 - Evidence o hmotnosti nakoupeného a zpracovaného cukru
Příloha č. 29 - Evidence o nakoupeném a zpracovaném množství zahuštěného moštu, rektifikovaného moštového koncentrátu, látek používaných k přikyselení, látek používaných k odkyselení, alkoholu získaného z vína
Příloha č. 30 - Evidence o výrobě a užití alkoholických nápojů vyrobených z výluhu matolin
Příloha č. 31 - Evidence o výrobě a užití alkoholických nápojů vyrobených ze zředěných vinných kalů
Příloha č. 32 - Evidence o zásobách vína (v litrech)
Příloha č. 33 - Evidence o zásobách produktu a přídavcích jiných látek než vína k produktu v jednotlivých nádobách
Příloha č. 34 - Výkaz o produkci vína a ploše vinic pro odvod do Vinařského fondu za období ..............*)
Zavřít
MENU