328/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Částka: | 110 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 11. prosince 1997 | Nabývá účinnosti: | 31. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 77/2003 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. července 2003 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky,
zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje:
Pro účely této vyhlášky se rozumí
- a)
- syrovým mlékem tekutina vylučovaná mléčnou žlázou hospodářských zvířat, získaná dojením, splňující požadavky zvláštních předpisů,1)
- b)
- mléčným výrobkem výrobek odvozený výlučně z mléka, přičemž platí, že látky nezbytné pro jeho výrobu mohou být přidány, jen když tyto látky nejsou použity za účelem nahrazení všech nebo části kterékoliv ze složek mléka,
- c)
- mlékem syrové mléko ošetřené podle zvláštních předpisů,1)
- d)
- smetanou tekutý mléčný výrobek ošetřený podle zvláštních předpisů1) a upravený na obsah tuku nejméně 10 % hmotnostních,
- e)
- kysaným mléčným výrobkem výrobek získaný kysáním mléka za použití mikroorganizmů mléčného kysání, tepelně neošetřený po kysacím procesu,
- f)
- jogurtem kysaný mléčný výrobek získaný kysáním mléka jogurtovou kulturou,
- g)
- zahuštěným mlékem nebo smetanou mléčný výrobek získaný částečným odpařením vody z mléka nebo smetany,
Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - | MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY |
§ 1   | |
§ 2 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 3 - | Označování |
§ 4 - | Požadavky na jakost |
§ 5 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 2 - | ZMRZLINY A MRAŽENÉ KRÉMY |
§ 6   | |
§ 7 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 8 - | Označování |
§ 9 - | Požadavky na jakost |
§ 10 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 3 - | JEDLÉ TUKY A OLEJE |
§ 11   | |
§ 12 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 13 - | Označování |
§ 14 - | Požadavky na jakost |
§ 15 - | Uvádění do oběhu |
§ 16 - | Přechodná ustanovení |
§ 17 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
Příloha č. 2 - | Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání |
Příloha č. 3 - | Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků |
Příloha č. 4 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
Příloha č. 5 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů |
Příloha č. 7 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny Fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 9 - | Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů |
Zavřít