328/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Částka: 110 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 31. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 11. prosince 1997 Nabývá účinnosti: 31. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 77/2003 Sb. Pozbývá platnosti: 1. července 2003
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
328

VYHLÁŠKA

Ministerstva zemědělství

ze dne 11. prosince 1997,

kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky,
zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje



      Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje:


ODDÍL 1

MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY


§ 1

      Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)
syrovým mlékem tekutina vylučovaná mléčnou žlázou hospodářských zvířat, získaná dojením, splňující požadavky zvláštních předpisů,1)

b)
mléčným výrobkem výrobek odvozený výlučně z mléka, přičemž platí, že látky nezbytné pro jeho výrobu mohou být přidány, jen když tyto látky nejsou použity za účelem nahrazení všech nebo části kterékoliv ze složek mléka,

c)
mlékem syrové mléko ošetřené podle zvláštních předpisů,1)

d)
smetanou tekutý mléčný výrobek ošetřený podle zvláštních předpisů1) a upravený na obsah tuku nejméně 10 % hmotnostních,

e)
kysaným mléčným výrobkem výrobek získaný kysáním mléka za použití mikroorganizmů mléčného kysání, tepelně neošetřený po kysacím procesu,

f)
jogurtem kysaný mléčný výrobek získaný kysáním mléka jogurtovou kulturou,

g)
zahuštěným mlékem nebo smetanou mléčný výrobek získaný částečným odpařením vody z mléka nebo smetany,
. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
§ 1  
§ 2 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 2 - ZMRZLINY A MRAŽENÉ KRÉMY
§ 6  
§ 7 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 8 - Označování
§ 9 - Požadavky na jakost
§ 10 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 3 - JEDLÉ TUKY A OLEJE
§ 11  
§ 12 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 13 - Označování
§ 14 - Požadavky na jakost
§ 15 - Uvádění do oběhu
§ 16 - Přechodná ustanovení
§ 17 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 5 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
Příloha č. 7 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
Zavřít
MENU