298/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné
Částka: | 099 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 12. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zdravotnictví |
Přijato: | 28. listopadu 1997 | Nabývá účinnosti: | 12. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 53/2002 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. března 2002 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech,
požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků
a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné
Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm. a) a b) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů (dále jen "zákon"):
(1) Tato vyhláška stanoví množství a druhy potravních doplňků, látek přídatných, kontaminujících, toxikologicky významných, určených k aromatizaci, pomocných, reziduí pesticidů a zbytků veterinárních léčiv a biologicky aktivních látek používaných v živočišné výrobě, které se smějí vyskytovat v potravinách a potravinových surovinách, podmínky jejich použití, potraviny a potravinové suroviny, v nichž se mohou tyto látky vyskytovat, a jejich označování na obalech. Dále tato vyhláška stanoví požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na přídatné látky a potravní doplňky. Radiologické ukazatele stanoví zvláštní předpisy.1)
Obsah předpisu:
§ 1   | |
§ 2   | |
§ 3   | |
§ 4   | |
§ 5   | |
§ 6   | |
§ 7   | |
§ 8   | |
Příloha č. 1 - | LÁTKY PŔÍDATNÉ |
Příloha č. 2 - | LÁTKY URČENÉ K AROMATIZACI POTRAVIN |
Příloha č. 3 - | KONTAMINIJÍCÍ LÁTKY V POTRAVINÁCH |
Příloha č. 4 - | REZIDUA PESTICIDŮ V POTRAVINÁCH A POTRAVINOVÝCH SUROVINÁCH |
Příloha č. 5 - | REZIDUA VETERINÁRNÍCH LÉČIV A BIOLOGICKY AKTIVNÍCH LÁTEK POUŽÍVANÝCH V ŽIVOČIŠNÉ VÝROBĚ |
Příloha č. 6 - | POMOCNÉ LÁTKY URČENÉ K VÝROBĚ POTRAVIN |
Příloha č. 7 - | POTRAVNÍ DOPLŇKY |
Příloha č. 8 - | POŽADAVKY NA ČISTOTU A IDENTITU NÁHRADNÍCH SLADIDEL |
Příloha č. 9 - | POŽADAVKY NA ČISTOTU A IDENTITU BARVIV |
Příloha č. 10 - | POŽADAVKY NA ČISTOTU A IDENTITU PŘÍDATNÝCH LÁTEK JINÝCH NEŽ BARVIVA A SLADIDLA |
Zavřít