298/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné

Částka: 099 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 12. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 28. listopadu 1997 Nabývá účinnosti: 12. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 53/2002 Sb. Pozbývá platnosti: 1. března 2002
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
298

VYHLÁŠKA

Ministerstva zdravotnictví

ze dne 28. listopadu 1997,

kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin
a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech,
požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků
a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné



      Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm. a) a b) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů (dále jen "zákon"):


§ 1

      (1) Tato vyhláška stanoví množství a druhy potravních doplňků, látek přídatných, kontaminujících, toxikologicky významných, určených k aromatizaci, pomocných, reziduí pesticidů a zbytků veterinárních léčiv a biologicky aktivních látek používaných v živočišné výrobě, které se smějí vyskytovat v potravinách a potravinových surovinách, podmínky jejich použití, potraviny a potravinové suroviny, v nichž se mohou tyto látky vyskytovat, a jejich označování na obalech. Dále tato vyhláška stanoví požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na přídatné látky a potravní doplňky. Radiologické ukazatele stanoví zvláštní předpisy.1)
. . .

Obsah předpisu:
§ 1  
§ 2  
§ 3  
§ 4  
§ 5  
§ 6  
§ 7  
§ 8  
Příloha č. 1 - LÁTKY PŔÍDATNÉ
Příloha č. 2 - LÁTKY URČENÉ K AROMATIZACI POTRAVIN
Příloha č. 3 - KONTAMINIJÍCÍ LÁTKY V POTRAVINÁCH
Příloha č. 4 - REZIDUA PESTICIDŮ V POTRAVINÁCH A POTRAVINOVÝCH SUROVINÁCH
Příloha č. 5 - REZIDUA VETERINÁRNÍCH LÉČIV A BIOLOGICKY AKTIVNÍCH LÁTEK POUŽÍVANÝCH V ŽIVOČIŠNÉ VÝROBĚ
Příloha č. 6 - POMOCNÉ LÁTKY URČENÉ K VÝROBĚ POTRAVIN
Příloha č. 7 - POTRAVNÍ DOPLŇKY
Příloha č. 8 - POŽADAVKY NA ČISTOTU A IDENTITU NÁHRADNÍCH SLADIDEL
Příloha č. 9 - POŽADAVKY NA ČISTOTU A IDENTITU BARVIV
Příloha č. 10 - POŽADAVKY NA ČISTOTU A IDENTITU PŘÍDATNÝCH LÁTEK JINÝCH NEŽ BARVIVA A SLADIDLA
Zavřít
MENU