(EU) 2019/1870Oprava nařízení Komise (EU) 2019/1870 ze dne 7. listopadu 2019, kterým se mění a opravuje nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity kyseliny erukové a kyseliny kyanovodíkové v některých potravinách (Úřední věstník Evropské unie L 289 ze dne 8 listopadu 2019)

Publikováno: Úř. věst. L 146, 8.5.2020, s. 13-13 Druh předpisu: Oprava
Přijato: 8. května 2020 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 8. května 2020 Nabývá účinnosti: 8. května 2020
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Oprava nařízení Komise (EU) 2019/1870 ze dne 7. listopadu 2019, kterým se mění a opravuje nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity kyseliny erukové a kyseliny kyanovodíkové v některých potravinách

( Úřední věstník Evropské unie L 289 ze dne 8 listopadu 2019 )

Příloha I se nahrazuje takto:

„PŘÍLOHA I

V oddílu 8 přílohy nařízení (ES) č. 1881/2006 se položka 8.1 nahrazuje takto:

Potraviny(1)

Maximální limity (g/kg)

„8.1.

Kyselina eruková, včetně kyseliny erukové vázané v tuku

 

8.1.1.

Rostlinné oleje a tuky uváděné na trh pro konečného spotřebitele nebo k použití jako složka potravin, s výjimkou lničkového oleje, hořčičného oleje a brutnákového oleje

20,0

8.1.2.

Lničkový olej, hořčičný olej (*1) a brutnákový olej

50,0

8.1.3.

Hořčice (jako chuťová přísada)

35,0


(*1)  Se souhlasem příslušného orgánu se maximální limit nevztahuje na hořčičný olej vyráběný a spotřebovávaný místně.“


© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU