22004D0138Rozhodnutí Smíšeného výboru EHP č. 138/2004 ze dne 29. října 2004, kterým se mění Protokol 3 k Dohodě o EHP o výrobcích uvedených v čl. 8 odst. 3 písm. b) Dohody

Publikováno: Úř. věst. L 342, 18.11.2004, s. 30-45 Druh předpisu: Rozhodnutí
Přijato: 29. října 2004 Autor předpisu: Smíšený výbor EHP
Platnost od: 30. října 2004 Nabývá účinnosti: 1. listopadu 2004
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



ROZHODNUTÍ SMÍŠENÉHO VÝBORU EHP

č. 138/2004

ze dne 29. října 2004,

kterým se mění Protokol 3 k Dohodě o EHP o výrobcích uvedených v čl. 8 odst. 3 písm. b) Dohody

SMÍŠENÝ VÝBOR EHP,

s ohledem na Dohodu o Evropském hospodářském prostoru ve znění Protokolu o úpravě Dohody o Evropském hospodářském prostoru (dále jen „Dohoda“), a zejména s ohledem na článek 98 této dohody,

vzhledem k těmto důvodům:

(1)

Protokol 3 k Dohodě, ve znění rozhodnutí Smíšeného výboru EHP č. 140/2001 (1), upravuje režim obchodu mezi smluvními stranami pro některé zemědělské produkty a zpracované zemědělské produkty.

(2)

V době přijetí rozhodnutí č. 140/2001 uvedly ES a Norsko ve společném prohlášení, že mimozemědělské složky cel na produkty uvedené v tabulce I protokolu 3 musí být zrušeny. Jednání vedená na tomto základě mezi Komisí a zástupci Norska byla ukončena dne 11. března 2004.

(3)

V celních nomenklaturách byly od přijetí rozhodnutí č. 140/2001 učiněny technické změny.

(4)

Podle čl. 2 odst. 2 Protokolu 3 k Dohodě stanoví může cla stanovená v přílohách k tabulce I Protokolu 3 k Dohodě upravit Smíšený výbor EHP s ohledem na vzájemné koncese.

(5)

V důsledku ukončení jednání dne 11. března 2004 a technických změn učiněných v celních nomenklaturách je třeba změnit přílohy I a III Protokolu 3 k Dohodě,

ROZHODL TAKTO:

Článek 1

Protokol 3 ke Smlouvě se mění takto:

1.

V příloze I tabulky I se odstavce 4 až 6 a 8 nahrazují odstavci 4 až 6 a 8 přílohy I tohoto rozhodnutí.

2.

V dodatku k příloze I tabulky I se položka „1904 90 90“ nahrazuje položkou „1904 90 80“.

3.

V příloze III tabulky I se odstavce 2, 7 a 9 až 19 nahrazují odstavci 2, 7 a 9 až 11 přílohy II tohoto rozhodnutí.

4.

V odstavci 6 přílohy III tabulky I se položka „obiloviny (jiné než kukuřice) ve formě zrn, vloček nebo jinak zpracovaných zrn (kromě mouky a krupice), předvařené nebo jinak upravené, jinde neuvedené ani nezahrnuté“ nahrazuje položkou „obiloviny (jiné než kukuřice) ve formě zrn, vloček nebo jinak zpracovaných zrn (kromě mouky, krupice a krupičky), předvařené nebo jinak upravené, jinde neuvedené ani nezahrnuté“.

5.

V dodatku k příloze III tabulky I se položka „1905.3002“ nahrazuje položkou „1905.3200“.

Článek 2

Toto rozhodnutí vstupuje v platnost dnem 30. října 2004 za předpokladu, že Smíšenému výboru EHP jsou učiněna veškerá oznámení podle čl. 103 odst. 1 Dohody (2).

Je použitelné ode dne 1. listopadu 2004.

Článek 3

Toto rozhodnutí bude zveřejněno v oddíle EHP a v dodatku EHP Úředního věstníku Evropské unie.

V Bruselu dne 29. října 2004.

Za Smíšený výbor EHP

Kjartan JÓHANNSSON

předseda


(1)  Úř. věst. L 22, 24.1.2002, s. 34.

(2)  Nebyly oznámeny žádné ústavní požadavky.


PŘÍLOHA I

rozhodnutí Smíšeného výboru EHP č. 138/2004

Odstavce 4 až 6 a 8 přílohy I tabulky I protokolu 3 se nahrazují tímto:

„4.

Cla pro produkty uvedené v tabulce níže se stanoví takto:

Kód KN

Uplatňovaná celní sazba

Poznámka

0501 00 00

nula

 

0502 10 00

nula

 

0502 90 00

nula

 

0503 00 00

nula

 

0505 10 10

nula

 

0505 10 90

nula

 

0505 90 00

nula

 

0507 10 00

nula

 

0507 90 00

nula

 

0508 00 00

nula

 

0509 00 10

nula

 

0509 00 90

nula

 

0510 00 00

nula

 

1302 14 00

nula

 

1302 19 30

nula

 

1302 19 91

nula

 

ex 1302 20 10

18,6 %

obsahující nejméně 5 % hmotnostních přidaného cukru

ex 1302 20 90

10,9 %

obsahující nejméně 5 % hmotnostních přidaného cukru

1401 10 00

nula

 

1401 20 00

nula

 

1401 90 00

nula

 

1402 00 00

nula

 

1403 00 00

nula

 

1404 10 00

nula

 

1404 90 00

nula

 

1517 10 10

0 % + 26,1 EUR/100 kg

 

1517 90 10

0 % + 26,1 EUR/100 kg

 

1517 90 93

nula

 

1702 50 00

nula

 

1702 90 10

nula

 

1704 90 10

nula

 

1806 10 15

nula

 

1901 90 91

nula

 

1902 20 10

8,2 %

 

2001 90 60

nula

 

ex 2006 00 38

9,12 EUR/100 kg

kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata)

ex 2006 00 99

9,12 EUR/100 kg

kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata)

2007 10 10

13,98 % + 4,07 EUR/100 kg

 

2007 10 91

13,14 %

 

2007 10 99

15,15 %

 

2007 91 10

11,64 % + 22,31 EUR/100 kg

 

2007 91 30

11,64 % + 4,07 EUR/100 kg

 

2007 91 90

18,90 %

 

2007 99 10

19,53 %

 

2007 99 20

13,98 % + 19,11 EUR/100 kg

 

2007 99 31

13,98 % + 22,31 EUR/100 kg

 

2007 99 33

13,98 % + 22,31 EUR/100 kg

 

2007 99 35

13,98 % + 22,31 EUR/100 kg

 

2007 99 39

7 % + 22,31 EUR/100 kg

 

2007 99 55

13,98 % + 4,07 EUR/100 kg

 

ex 2007 99 57

13,98 % + 4,07 EUR/100 kg

Protlaky a pasty z kaštanů jedlých

ex 2007 99 57

7 % + 4,07 EUR/100 kg

Ostatní protlaky a pasty

2007 99 91

20,97 %

 

2007 99 93

13,14 %

 

2007 99 98

16,31 %

 

2008 11 10

nula

 

2008 11 92

nula

 

2008 11 96

nula

 

2102 10 10

nula

 

2102 10 90

nula

 

2102 20 11

nula

 

2102 20 19

nula

 

2102 20 90

nula

 

2102 30 00

nula

 

2103 20 00

nula

 

ex 2103 30 90

nula

obsahující nejméně 5 % hmotnostních přidaného cukru

2103 90 30

nula

 

2103 90 90

nula

 

2104 10 10

nula

 

2104 10 90

nula

 

2104 20 00

nula

 

2106 10 20

12,4 %

 

2106 90 10

24,25 EUR/100 kg

 

2106 90 20

16,8 % min 0,97 EUR/% obj/hl

 

2106 90 92

nula

 

2202 10 00

nula (1)

 

2202 90 10

nula (1)

 

2203 00 01

nula

 

2203 00 09

nula

 

2203 00 10

nula

 

2205 10 10

nula

 

2205 10 90

nula

 

2205 90 10

nula

 

2205 90 90

nula

 

2207 20 00

9,9 EUR/hl

 

2208 40 11

nula

 

2208 40 31

nula

 

2208 40 39

nula

 

2208 40 51

nula

 

2208 40 91

nula

 

2208 40 99

nula

 

2208 50 11

nula

 

2208 50 19

nula

 

2208 50 91

nula

 

2208 50 99

nula

 

2208 60 11

nula

 

2208 60 19

nula

 

2208 60 91

nula

 

2208 60 99

nula

 

2208701011

nula

obsahující nejméně 5 % hmotnostních přidaného cukru

2208709011

nula

obsahující nejméně 5 % hmotnostních přidaného cukru

2208905610

nula

akvavit

2208907710

nula

akvavit

2209 00 11

3,10 EUR/hl

 

2209 00 19

2,33 EUR/hl

 

2209 00 91

2,49 EUR/hl

 

2209 00 99

1,50 EUR/hl

 

2402 10 00

12,60 %

 

2402 20 10

nula

 

2402 20 90

27,95 %

 

2402 90 00

27,95 %

 

2403 10 10

36,35 %

 

2403 10 90

36,35 %

 

2403 91 00

8,05 %

 

2403 99 10

20,2 %

 

2403 99 90

nula

 

3302 10 21

5,8 %

 

3501 10 10

nula

 

3501105010

nula

obsahující nejvýše 50 % hmotnostních vody

3501105090

2,9 %

obsahující nejvýše 50 % hmotnostních vody

3501 10 90

8,7 %

 

3501 90 10

8,1 %

 

3501 90 90

6,2 %

 

3505 10 50

7,5 %

 

5.

Valorická část cel pro následující produkty je 0 %:

 

0403 10 51 až 0403 10 59

 

0403 10 91 až 0403 10 99

 

0403 90 71 až 0403 90 79

 

0403 90 91 až 0403 90 99

 

0710 40 00

 

0711 90 30

 

1704 10

 

1704 90 30 to 1704 90 99

 

1806 10 20 až 1806 10 90

 

1806 20 10 až 1806 20 50

 

1806 20 70

 

1806 20 80

 

1806 20 95

 

1806 31 00

 

1806 32

 

1806 90 11 až 1806 90 50

 

1806 90 60 10

 

1806 90 60 90

 

1806 90 70 10

 

1806 90 70 90

 

1806 90 90 11

 

1806 90 90 19

 

1806 90 90 91

 

1806 90 90 99

 

1901 10 00

 

1901 20 00

 

1901 90 11

 

1901 90 19

 

1901 90 99

 

1902 11 00

 

1902 19

 

1902 20 91

 

1902 20 99

 

1902 30

 

1902 40

 

1903 00 00

 

1904

 

1905

 

2001 90 30

 

2001 90 40

 

2004 10 91

 

2004 90 10

 

2005 20 10

 

2005 80 00

 

2008 99 85

 

2008 99 91

 

2101 12 98 91

 

2101 20 98 90

 

2101 30 19

 

2101 30 99

 

2105 00

 

2106 10 80

 

2106 90 98

 

2202 90 91 až 2202 90 99

 

3302 10 29

 

3505 10 10

 

3505 10 90

 

3505 20

 

3809 10.

6.

Valorická část cla pro následující produkty je 5,8 %:

 

2905 44

 

3824 60

8.

Kódy celního sazebníku uvedené v této příloze se vztahují ke kódům používaným ve Společenství k 1. lednu 2004. Pojmy uvedené v této příloze nejsou dotčeny žádnými změnami, které mohou být v celní nomenklatuře učiněny.“


(1)  Nulová sazba je dočasně pozastavena. Pro Island platí preferenční režim stanovený Protokolem 2 k dvoustranné dohodě o volném obchodu mezi Evropským společenstvím a Islandskou republikou (nulová celní sazba). Pro Norsko bude Protokol 2 k dvoustranné dohodě o volném obchodu mezi Evropským společenstvím a Norským královstvím upraven tak, aby zahrnul kvóty pro bezcelní dovoz tohoto zboží pocházejícího z Norska do Společenství.


PŘÍLOHA II

rozhodnutí Smíšeného EHP č. 138/2004

Odstavce 2, 7 a 9 až 19 přílohy III tabulky I protokolu 3 se nahrazují tímto:

„2.

Kódy celního sazebníku uvedené v této příloze se vztahují ke kódům používaným v Norsku k 1. lednu 2004. Pojmy uvedené v této příloze nejsou dotčeny žádnými změnami, které mohou být v celní nomenklatuře učiněny.

7.

Cla pro produkty uvedené v tabulce níže se stanoví takto:

Norské kódy celního sazebníku

Popis zboží

Uplatňovaná celní sazba (NOK/kg)

05.01

Lidské vlasy, nezpracované, též prané nebo odmaštěné; odpad z lidských vlasů

nula

05.02

Štětiny a chlupy z domácích nebo divokých prasat; jezevčí a jiné chlupy k výrobě kartáčnického zboží; odpad z těchto štětin a chlupů

nula

05.03

Žíně a odpad z žíní, též ve štůčkách s podložkou nebo bez podložky

nula

05.05

Kůže a jiné části ptáků s peřím nebo prachovým peřím, peří a části per (též přistřižené) a prachové peří, neopracované nebo pouze čištěné, dezinfikované nebo preparované z důvodu konzervace; prášek a odpad z ptačích per nebo jejich částí

nula

05.07

Slonovina, želvovina, kostice včetně vousů velryb a jiných mořských savců, rohy, parohy, kopyta, paznehty, drápy a zobáky, neopracované nebo jednoduše upravené, avšak nepřiříznuté do tvaru; prášek a odpad z těchto produktů

nula

05.08

Korály a podobné materiály, neopracované nebo jednoduše upravené, avšak jinak nezpracované; ulity, lastury a krunýře měkkýšů, korýšů nebo ostnokožců a sépiové kosti, neopracované nebo jednoduše upravené, avšak nepřiříznuté do tvaru, prášek a odpad z těchto materiálů

nula

05.09

Přírodní houba živočišného původu

nula

05.10

Ambra šedá, kastoreum, cibet a pižmo; kantaridy; žluč, též sušená; žlázy a jiné látky živočišného původu používané k přípravě farmaceutických výrobků, čerstvé, chlazené, zmrazené nebo jinak prozatímně konzervované

nula

07.10

Zelenina, též vařená ve vodě nebo v páře, zmrazená:

– kukuřice cukrová:

 

.4010

– – krmná

1,73

.4090

– – ostatní

nula

07.11

Zelenina prozatímně konzervovaná (např. oxidem siřičitým nebo ve slané vodě, sířené vodě nebo přidáním jiných konzervačních látek), avšak v tomto stavu nevhodná k výživě:

– ostatní zelenina; zeleninové směsi:

– – kukuřice cukrová:

 

.9011

– – – krmná

1,73

.9020

– – – ostatní

nula

13.02

Rostlinné šťávy a výtažky; pektinové látky, pektináty a pektany; agar-agar a jiné slizy a zahušťovadla získané z rostlin, též upravené:

– rostlinné šťávy a výtažky:

 

.1400

– – z pyrethra nebo z kořenů rostlin obsahujících rotenon

– – ostatní:

nula

.1903

– – – směsi rostlinných výtažků k přípravě nápojů nebo potravinových přípravků

nula

.1904

– – – léčivé

– pektinové látky, pektináty a pektany

nula

ex ex .2000

– – obsahující nejméně 5 % hmotnostních přidaného cukru

nula

14.01

Rostlinné materiály používané zejména k výrobě košíkářského nebo proutěného zboží (např. bambus, rákos, španělský rákos, sítina, vrbové proutí, rafie, obilná sláma čištěná, bělená nebo barvená, lipové lýko a podobné materiály)

nula

14.02

Rostlinné materiály používané zejména k vycpávání (např. kapok, africká tráva, mořská tráva a podobné materiály), též na podložce z jiných materiálů

nula

14.03

Rostlinné materiály používané zejména k výrobě košťat nebo kartáčů (např. čirok, piasava, pýr plazivý, istle), též ve svazcích nebo spletené

nula

14.04

Rostlinné produkty jinde neuvedené ani nezahrnuté:

 

.1000

– rostlinné suroviny používané zejména k barvení nebo vyčiňování

nula

.9000

– ostatní

nula

15.17

Margarín; jedlé směsi nebo přípravky živočišných nebo rostlinných tuků nebo olejů nebo frakcí různých tuků nebo olejů této kapitoly, jiné než jedlé tuky nebo oleje nebo jejich frakce čísla 15.16:

– margarín, kromě tekutého margarínu:

– – ostatní:

– – – živočišné:

 

.1021

– – – – obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % hmotnostních mléčných tuků

– – – rostlinné:

14,5 %

.1031

– – – – obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % hmotnostních mléčných tuků

– ostatní:

– – ostatní:

– – – tekutý margarín:

14,5 %

.9032

– – – – obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % hmotnostních mléčných tuků

– – – jedlé kapalné směsi rostlinných nebo živočišných olejů obsahující především rostlinné oleje:

14,5 %

.9041

– – – – obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % hmotnostních mléčných tuků

– – – ostatní:

10,2 %

.9091

– – – – obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % hmotnostních mléčných tuků

nula

ex ex .9098

– – – – jedlé směsi nebo přípravky používané jako tvarovací

nula

15.20

Glycerol surový; glycerolové vody a glycerolové louhy:

 

.0010

– krmné

3,79

15.22

Degras; zbytky po zpracování živočišných tuků nebo živočišných nebo rostlinných vosků:

 

.0011

– krmné

3,79

17.02

Ostatní cukry, včetně chemicky čisté laktózy, maltózy, glukózy a fruktózy, v pevném stavu; tekuté cukry bez přídavku aromatických přípravků nebo barviv; umělý med, též smíšený s přírodním medem; karamel:

– chemicky čistá fruktóza:

 

.5010

– – krmná

1,37

.5090

– – ostatní

– ostatní, včetně invertního cukru a jiných směsí cukrů a cukrových sirupů obsahujících 50 % hmotnostních fruktózy v sušině:

nula

ex ex .9022

– – chemicky čistá maltóza krmná

1,37

ex ex .9099

– – chemicky čistá maltóza jiná než krmná

nula

18.06

Čokoláda a ostatní potravinové přípravky obsahující kakao:

 

.1000

– kakaový prášek obsahující přidaný cukr nebo jiná sladidla

nula

19.01

Sladový výtažek; potravinové přípravky z mouky, krupice, krupičky, škrobu nebo sladových výtažků, neobsahující kakao nebo obsahující méně než 40 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté; potravinové přípravky čísel 04.01 až 04.04, neobsahující kakao nebo obsahující méně než 5 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

– přípravky pro dětskou výživu v balení pro maloobchodní prodej:

 

.1010

– – ze zboží čísel 04.01 až 04.04

– ostatní:

5,10 (1)

.9010

– – sladový výtažek

nula

19.04

Výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením (např. pražené kukuřičné vločky); obiloviny (jiné než kukuřice) ve formě zrn, vloček nebo jinak zpracovaných zrn (kromě mouky, krupice a krupičky), předvařené nebo jinak upravené, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

– výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením:

 

.1010

– – kukuřičné lupínky

– – ostatní:

nula

.1091

– – – pražená kukuřice

nula

.1099

– – – ostatní

– ostatní:

– – předvařená rýže bez přidaných přísad:

nula

.9010

– – – krmná

1,11

.9020

– – – ostatní

nula

19.05

Pečivo, cukrářské výrobky a sušenky, též s přídavkem kakaa; hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky, škrobu a podobné výrobky:

 

.2000

– perník a podobné pečivo

0,75

20.01

Zelenina, ovoce, ořechy a jiné jedlé části rostlin, upravené nebo konzervované octem nebo kyselinou octovou:

– ostatní:

– – zelenina:

– – – kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata):

 

.9031

– – – – krmná

1,73

.9041

– – – – ostatní

– – – ostatní:

nula

.9062

– – – – palmové vegetační vrcholy

2,22

.9063

– – – – jamy, batáty (sladké brambory) a podobné jedlé části rostlin o obsahu škrobu nejméně 5 % hmotnostních

2,22

20.04

Ostatní zelenina upravená nebo konzervovaná jinak než octem nebo kyselinou octovou, zmrazená, jiná než produkty čísla 20.06:

– ostatní zelenina a zeleninové směsi:

– kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata):

 

.9011

– – – krmná

1,73

.9020

– – – ostatní

nula

20.05

Ostatní zelenina upravená nebo konzervovaná jinak než octem nebo kyselinou octovou, nezmrazená, jiná než produkty čísla 2006:

– kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata):

 

.8010

– – krmná

1,73

.8090

– – ostatní

nula

20.06

Zelenina, ovoce, ořechy, ovocné kůry a slupky a jiné části rostlin, konzervované cukrem (máčením, glazováním nebo kandováním):

– ostatní produkty:

 

ex ex .0031

– – kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata) o obsahu cukru vyšším než 13 % hmotnostních, krmná

1,94

ex ex .0031

– – kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata) o obsahu cukru vyšším než 13 % hmotnostních, jiná než krmná

nula

ex ex .0091

– – kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata) o obsahu cukru do 13 % hmotnostních, krmná

1,94

ex ex .0091

– – kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata) o obsahu cukru do 13 % hmotnostních, jiná než krmná

nula

20.07

Džemy, želé, marmelády, ovocné pomazánky, ovocné a ořechové protlaky a pasty upravené vařením, též s přídavkem cukru nebo jiných sladidel:

– homogenizované přípravky:

 

.1001

– – s přídavkem cukru nebo sladidel

5,30

ex ex .1009

– – ostatní, bez přídavku cukru nebo sladidel, ze surovin jiných než jahody, černý rybíz a maliny

3,28

ex ex .1009

– – ostatní

– ostatní:

– – citrusové ovoce:

4,55

.9110

– – – s přídavkem cukru nebo sladidel

nula

.9190

– – – ostatní

– – ostatní:

– – – s přídavkem cukru nebo sladidel:

nula

.9902

– – – – z meruněk, manga, kiwi, broskví a z jejich směsí

nula

ex ex .9903

– – – – z brusinek, borůvek nebo z plodů rodu Vaccinium nebo ostružníku morušky (norský kód celního sazebníku 0810.9010), nebo jejich směsi

1,76

ex ex .9903

– – – – ostatní

– – – ostatní:

5,30

.9907

– – – – z meruněk, manga, kiwi, broskví a z jejich směsí

nula

ex ex .9908

– – – – ze surovin jiných než jahody, černý rybíz a maliny

1,76

ex ex .9908

– – – – ostatní

5,30

20.08

Ovoce, ořechy a jiné jedlé části rostlin, jinak upravené nebo konzervované, též s přídavkem cukru, jiných sladidel nebo alkoholu, jinde neuvedené nebo nezahrnuté:

– ořechy, podzemnice olejná a jiná semena, též ve směsi:

– – podzemnice olejná:

 

.1110

– – – máslo z podzemnice olejné

– – – ostatní:

nula

.1180

– – – – krmné

1,69

.1191

– – – – ostatní

– ostatní, včetně směsí jiných než směsí položky 2008.19:

– – palmové vegetační vrcholy:

nula

.9110

– – – krmné

– – ostatní:

4,67

ex ex .9903

– – – kukuřice, kromě kukuřice cukrové (Zea mays var. saccharata), krmná

2,67

21.01

Výtažky, tresti a koncentráty z kávy, čaje nebo maté a přípravky na bázi těchto produktů nebo na bázi kávy, čaje nebo maté; pražená čekanka a jiné pražené kávové náhražky a výtažky, tresti a koncentráty z nich:

– výtažky, tresti a koncentráty z kávy a přípravky na bázi těchto výtažků, trestí nebo koncentrátů nebo na bázi kávy:

– – přípravky na bázi těchto výtažků, trestí nebo koncentrátů nebo na bázi kávy

 

ex ex .1202

– – – přípravky na bázi kávy obsahující nejméně 1,5 % hmotnostních mléčného tuku, nejméně 2,5 % hmotnostních mléčných bílkovin, nejméně 5 % hmotnostních cukru nebo nejméně 5 % hmotnostních škrobu

nula

ex ex .1209

– – – ostatní, obsahující nejméně 1,5 % hmotnostních mléčného tuku, nejméně 2,5 % hmotnostních mléčných bílkovin, nejméně 5 % hmotnostních cukru nebo nejméně 5 % hmotnostních škrobu

– výtažky, tresti a koncentráty z čaje nebo maté a přípravky na bázi těchto výtažků, trestí nebo koncentrátů nebo na bázi čaje nebo maté:

nula

ex ex .2010

– – výtažky, tresti a koncentráty čaje obsahující nejméně 1,5 % hmotnostních mléčného tuku, nejméně 2,5 % hmotnostních mléčných bílkovin, nejméně 5 % hmotnostních cukru nebo nejméně 5 % hmotnostních škrobu

– – ostatní:

nula

ex ex .2091

– – – přípravky na bázi čaje nebo maté obsahující nejméně 1,5 % hmotnostních mléčného tuku, nejméně 2,5 % hmotnostních mléčných bílkovin, nejméně 5 % hmotnostních cukru nebo nejméně 5 % hmotnostních škrobu

nula

ex ex .2099

– – – ostatní, obsahující nejméně 1,5 % hmotnostních mléčného tuku, nejméně 2,5 % hmotnostních mléčných bílkovin, nejméně 5 % hmotnostních cukru nebo nejméně 5 % hmotnostních škrobu

nula

ex ex .3000

– jiné pražené kávové náhražky než pražená cikorka; výtažky a tresti z jiných pražených kávových náhražek než pražené cikorky

nula

21.02

Kvasinky (živé nebo neživé); jiné neživé jednobuněčné mikroorganismy, kromě očkovacích látek čísla 30.02; hotové prášky do pečiva:

– živé kvasinky:

 

.1010

– – kulturní kvasinky

nula

.1020

– – pekařské droždí, tekuté, lisované či sušené

nula (2)

.1090

– – ostatní

– neživé kvasinky; jiné neživé jednobuněčné mikroorganismy:

nula

.2010

– – krmné kvasinky

2,58

.2020

– – ostatní neživé kvasinky

nula

.2031

– – ostatní neživé jednobuněčné mikroorganismy, krmné

2,58

.2040

– – ostatní neživé jednobuněčné mikroorganismy, jiné než krmné

nula

.3000

– hotové prášky do pečiva

nula

21.03

Přípravky pro výrobu omáček a hotové omáčky; kořenící směsi; hořčičná mouka a hotová hořčice:

– kečup a jiné omáčky z rajčat:

 

.2010

– – kečup

– hořčičná mouka a hotová hořčice:

– – hotová hořčice:

nula

.3009

– – – hotová hořčice obsahující nejméně 5 % hmotnostních přidaného cukru

nula

21.04

Přípravky pro výrobu polévek a bujonů; hotové polévky a bujony; homogenizované směsi potravinových přípravků:

– přípravky pro výrobu polévek a bujonů; hotové polévky a bujony:

– – ve vzduchotěsných obalech:

– – – bujony:

 

.1011

– – – sušené

nula

21.05

Zmrzlina, též obsahující kakao:

– ostatní:

 

.0090

– – ostatní

nula

21.06

Potravinové přípravky, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

– ostatní:

 

.9010

– – nealkoholické směsi (koncentrované výtažky) na bázi zboží čísla 13.02 pro výrobu nápojů

nula

.9020

– – přípravky na bázi šťávy z jablek či černého rybízu pro výrobu nápojů

– – ostatní přípravky používané k výrobě nápojů:

8,73 %

.9039

– – – jiné než ochucené nebo zbarvené sirupy

– – bonbony a žvýkačky neobsahující cukr:

nula

.9041

– – – bonbony

– – – žvýkačky:

nula

.9043

– – – – žvýkačky obsahující nikotin

nula

.9044

– – – – ostatní

– – ostatní:

– – – náhražky smetany:

nula

.9051

– – – – sušené

5,83

.9052

– – – – tekuté

2,92

22.02

Voda, včetně minerálních vod a sodovek, s přídavkem cukru nebo jiných sladidel nebo aromatizovaná a jiné nealkoholické nápoje, kromě ovocných nebo zeleninových šťáv čísla 20.09:

 

.1000

– voda, včetně minerálních vod a sodovek, s přídavkem cukru nebo jiných sladidel nebo aromatizovaná

– ostatní:

nula

.9010

– – nealkoholická vína

nula

.9020

– – nealkoholická piva (piva s obsahem alkoholu nepřesahujícím 0,5 % objemových)

nula

.9090

– – ostatní

nula

22.03

Pivo ze sladu

nula

22.05

Vermut a ostatní víno z čerstvých hroznů, připravené pomocí aromatických bylin nebo jiných aromatických látek

nula

22.07

Ethanol nedenaturovaný o obsahu alkoholu nejméně 80 % objemových; ethanol a jiné destiláty, denaturované, o jakémkoliv obsahu alkoholu:

 

.2000

– ethanol a jiné destiláty, denaturované, o jakémkoliv obsahu alkoholu

nula

22.08

Ethanol nedenaturovaný o obsahu alkoholu nižším než 80 % objemových; destiláty, likéry a jiné lihoviny:

 

.4000

– rum a tafia

nula

.5000

– gin a jalovcová

nula

.6000

– vodka

– likéry:

nula

ex ex .7000

– – likéry obsahující více než 5 % hmotnostních cukru

– ostatní:

nula

.9003

– – akvavit (destilované lihoviny ochucené semeny kmínu)

nula

22.09

Stolní ocet a jeho náhražky získané z kyseliny octové

nula

24.02

Doutníky (též s odříznutými konci), doutníčky a cigarety z tabáku nebo tabákových náhražek:

– doutníky (též s odříznutými konci) a doutníčky obsahující tabák:

 

.1001

– – doutníky

nula

.1009

– – ostatní

nula

.2000

– cigarety obsahující tabák

nula

.9000

– ostatní

nula

24.03

Ostatní tabákové výrobky a tabákové náhražky; homogenizovaný nebo rekonstituovaný tabák; tabákové výtažky a tresti:

 

.1000

– tabák ke kouření, též obsahující tabákové náhražky v jakémkoliv poměru

– ostatní:

nula

.9100

– – homogenizovaný nebo rekonstituovaný tabák

– – ostatní:

nula

.9910

– – – tabákové výtažky a tresti

nula

.9990

– – – ostatní

nula

29.05

Acyklické alkoholy a jejich halogen-, sulfo-, nitro- nebo nitrosoderiváty:

– ostatní vícesytné alkoholy:

 

.4300

– – mannitol (mannit)

nula

.4400

– – D-glucitol (sorbitol, sorbit)

nula

33.02

Směsi vonných látek a směsi (včetně lihových roztoků) na bázi jedné nebo více těchto látek, používané jako suroviny v průmyslu; ostatní přípravky na bázi vonných látek používané k výrobě nápojů

 

.1000

– používané v potravinářském průmyslu nebo k výrobě nápojů

nula

35.05

Dextriny a jiné modifikované škroby (např. předželatinované nebo esterifikované škroby); klihy na bázi škrobů nebo dextrinů nebo jiných modifikovaných škrobů:

– dextriny a jiné modifikované škroby:

 

.1001

– – esterifikované a etherifikované

7,40 (3)

.1009

– – ostatní

7,40 (3)

.2000

– lepidla

nula

38.09

Přípravky k úpravě povrchu, k apretování, přípravky k urychlení barvení nebo fixování barviv a jiné výrobky a přípravky (např. apretury a mořidla) používané v textilním, papírenském, kožedělném a podobném průmyslu, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

 

.1000

– na bázi škrobových látek

nula

38.24

Připravená pojidla pro licí formy nebo jádra; chemické výrobky a přípravky chemického průmyslu nebo příbuzných průmyslových odvětví (včetně sestávajících ze směsí přírodních výrobků), jinde neuvedené ani nezahrnuté:

 

.6000

– sorbitol, jiný než položky 2905.44

nula

9.

Clo pro produkty zařazené do norských kódů 1901.2097 a 1901.2098 (jiné směsi pro přípravu pečiva, cukrářských výrobků a sušenek čísla 1905) a deklarované jako bezlepkové pro osoby trpící břišními chorobami se stanoví na 0,37 NOK/kg.

10.

Clo pro produkty zařazené do norského kódu ex ex 2008.9903 (kukuřice, kromě kukuřice cukrové (Zea mays var. saccharata), jiná než krmná) bude vypočteno pomocí maticového systému. Maximální clo však nepřesáhne 12 NOK/kg.

11.

Clo pro produkty zařazené do norského kódu 2106.9060 (emulsifikované tuky a podobné produkty obsahující více než 15 % hmotnostních jedlých mléčných tuků) bude vypočteno pomocí maticového systému. Maximální clo však nepřesáhne 7 NOK/kg.“


(1)  Zemědělský prvek je založen na standardním přepisu uvedeném v protokolu 2 k dohodě o volném obchodu.

(2)  Bezcelní režim začíná dnem 1. ledna 2005.

(3)  Z technických důvodů je clo nulové.


© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU