304/2004 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných a pomocných látek při výrobě potravin

Částka: 100 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 18. května 2004 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 6. května 2004 Nabývá účinnosti: 20. května 2004
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 4/2008 Sb. Pozbývá platnosti: 15. února 2008
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 152/2005 Sb. s účinností od 1. května 2005

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

304

VYHLÁŠKA
ze dne 6. května 2004,
kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných a pomocných látek
při výrobě potravin

        Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle §  19 odst.  1 písm. a) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb., (dále jen "zákon"):

§ 1

        Pro účely této vyhlášky a v souladu s právem Evropských společenství1) se rozumějí

       a) barvivy látky získané chemickou syntézou a/nebo z potravin a dalších složek přírodního původu extrakcí fyzikální či chemické povahy, která má za následek selektivní oddělení barevné látky,
       b) pomocnými látkami látky používané při výrobě z technologických důvodů; nestávají se součástí potraviny, ale v konečném výrobku se mohou vyskytovat ve stopovém toxikologicky nevýznamném množství,
       c) rozpouštědlem látka pro rozpouštění potraviny nebo kterékoliv její složky včetně jakékoliv kontaminující látky přítomné v této potravině nebo na této potravině,
       d) extrakčním rozpouštědlem rozpouštědlo, které se používá při extrakčním procesu uplatňovaném během výroby potravinových surovin, potravin, při extrakci složek potravin a které je během dalšího postupu odstraněno. Použití rozpouštědla může vést k neúmyslné, ale technicky nevyhnutelné přítomnosti residuálních množství této látky či jejich derivátů v potravině nebo její složce,

. . .

Obsah předpisu:
§ 1  
§ 2  
§ 3  
§ 4 - Přechodné ustanovení
§ 5 - Účinnost
Příloha č. 1 - PŘÍDATNÉ LÁTKY ČÁST 1 Obecná kritéria pro používání přídatných látek Kategorie přídatných látek Seznam přídatných látek všeobecně povolených k přidání do potravin a podmínky jejich použití Výrobky, u nichž mohou uvedené členské státy zachovat zákaz použití určitých kategorií přídatných látek
Příloha č. 2 - POMOCNÉ LÁTKY URČENÉ K VÝROBĚ POTRAVIN
Zavřít
MENU