158/2004 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví maximálně přípustné množství reziduí jednotlivých druhů pesticidů v potravinách a potravinových surovinách

Částka: 054 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 9. dubna 2004 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 29. března 2004 Nabývá účinnosti: 15. dubna 2004
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 381/2007 Sb. Pozbývá platnosti: 31. prosince 2007
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 400/2006 Sb. s účinností od 21. dubna 2007

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

158

VYHLÁŠKA
ze dne 29. března 2004,
kterou se stanoví maximálně přípustné množství reziduí jednotlivých druhů pesticidů
v potravinách a potravinových surovinách

        Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 odst.  1 písm.  a) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb.:

§ 1


        Tato vyhláška1) zapracovává příslušné předpisy Evropských společenství1a) a upravuje u jednotlivých druhů potravin a surovin (dále jen "potraviny") uvedených v příloze č. 1 k této vyhlášce maximálně přípustné množství reziduí jednotlivých druhů pesticidů. Vztahuje se na sušené a zpracované potraviny, i pokud jsou složkou jiné potraviny, a rovněž na potraviny určené pro vývoz do třetích zemí.

 

§ 2

Vymezení základních pojmů

        Pro účely vyhlášky se rozumí

       a) rezidui pesticidů zbytková množství pesticidů a jejich metabolitů a rozkladných nebo reakčních produktů, které se nacházejí v potravinách nebo na potravinách;
       b) maximálním limitem reziduí pesticidů nejvyšší přípustné, toxikologicky přijatelné množství pesticidů, které je výsledkem použití pesticidů v souladu se správnou zemědělskou praxí při ochraně rostlin během vegetace a skladování, nebo je výsledkem kontaminace životního prostředí dnes již nepoužívanými pesticidy.

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Předmět úpravy
§ 2 - Vymezení základních pojmů
§ 3  
§ 4  
§ 5  
§ 6 - Účinnost
Příloha č. 1 - ČLENĚNÍ POTRAVIN DO SKUPIN
Příloha č. 2 - NÁZVY REZIDUÍ PESTICIDŮ
Příloha č. 3 - MLR PESTICIDŮ V POTRAVINÁCH ROSTLINNÉHO PŮVODU
Příloha č. 4 - MLR PESTICIDŮ V POTRAVINÁCH ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Zavřít
MENU