77/2003 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Částka: 032 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 27. března 2003 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 6. března 2003 Nabývá účinnosti: 1. července 2003
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 397/2016 Sb. Pozbývá platnosti: 1. ledna 2017
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 370/2008 Sb. s účinností od 7. října 2008

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

77

VYHLÁŠKA
ze dne 6. března 2003,
kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm.  a), d,) h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 119/2000 Sb., zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb., (dále jen "zákon") a v souladu s právem Evropských společenství, pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje:

ODDÍL 1

MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

 

§ 1


        (1)  Tato vyhláška zapracovává příslušné předpisy Evropských společenství1), zároveň navazuje na přímo použitelný předpis Evropských společenství1a) a upravuje požadavky pro mléko a mléčné výrobky.

 

        (2)  Pro účely této vyhlášky se dále rozumí

 

a)   mlékem - mléko podle předpisu Evropských společenství1a) splňující požadavky zvláštních právních předpisů2) , 3) a ošetřené podle zvláštních právních předpisů,2) , 3)

b)   smetanou - tekutý mléčný výrobek ošetřený podle zvláštních právních předpisů2) , 3) s obsahem tuku nejméně 10 % hmotnostních ve formě emulze (mléčného tuku v plazmě) získaný fyzikální separací z mléka,

c)    kysaným mléčným výrobkem - mléčný výrobek získaný kysáním mléka, smetany, podmáslí nebo jejich směsi za použití mikroorganismů uvedených v příloze č. 2 tabulce 4, tepelně neošetřený po kysacím procesu,

. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
§ 1  
§ 2 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování obalů
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 2 - MRAŽENÉ KRÉMY
§ 6  
§ 7 - Členění na skupiny a podskupiny
§ 8 - Označování obalů
§ 9 - Požadavky na jakost
§ 10 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 3 - JEDLÉ TUKY A OLEJE
§ 11  
§ 12 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 13 - Označování obalů
§ 14 - Požadavky na jakost
§ 15 - Uvádění do oběhu
§ 16 - Zrušovací ustanovení
§ 17 - Přechodná ustanovení
§ 18 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
Přílohy č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny (příloha č. 4) Fyziklání a chemické požadavky na jakost mražených krémů (příloha č.5)
Přílohy č. 6 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů (příloha č.6) Členění na druhy, skupiny a podskupiny (příloha č. 7)
Příloha č. 8 - Požadavky na jakost
Příloha č. 9 - Ověřování deklarovaného obsahu tuku v roztíratelných, směsných roztíratelných a tekutých emulgovaných tucích a obsahu tuku ve výrobcích druhů mlékárenské máslo a koncentráty mléčného tuku, složené mléčné výrobky a pomazánkové máslo
Přílohy č. 10 - Fyzikální, chemické a organoleptické požadavky na jakost olivových olejů (příloha č. 10) Živočišné tuky (příloha č. 11) Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů (příloha č. 12)
Zavřít
MENU