53/2002 Sb.Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky použití látek přídatných, pomocných a potravních doplňků

Částka: 022 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 15. února 2002 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 29. ledna 2002 Nabývá účinnosti: 1. března 2002
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 446/2004 Sb. Pozbývá platnosti: 1. srpna 2004
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 233/2002 Sb. s účinností od 6. června 2002

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

53

VYHLÁŠKA
Ministerstva zdravotnictví
ze dne 29. ledna 2002,
kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost
jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky použití látek přídatných,
pomocných a potravních doplňků

        Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle §  19 písm.  a) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb., (dále jen "zákon"):

 

§ 1

 

        (1)  Tato vyhláška stanoví množství a druhy látek přídatných, pomocných a potravních doplňků, které se smějí vyskytovat v potravinách a potravinových surovinách, podmínky jejich použití, potraviny a potravinové suroviny, v nichž se mohou tyto látky vyskytovat. Dále tato vyhláška stanoví přípustná množství látek kontaminujících, které smějí potraviny a potravinářské suroviny obsahovat. Nejvyšší přípustné úrovně radioaktivní kontaminace potravin stanoví zvláštní právní předpisy.1)

 

        (2)  Požadavky na balené vody upravuje zvláštní právní předpis.2)

 

§ 2

 

        (1)  Potraviny a potravinové suroviny, které obsahují vyšší než nejvyšší povolené množství látek přídatných a pomocných, nelze uvádět do oběhu.3) Nejvyšší přípustné množství se pro látky přídatné stanoví číselnou hodnotou nebo množstvím nezbytným pro dosažení zamýšleného technologického účinku při zachování správné výrobní praxe (dále jen "nezbytné množství").

. . .

Obsah předpisu:
§ 1  
§ 2  
§ 3  
§ 4  
§ 5  
§ 6  
§ 7 - Přechodné ustanovení
§ 8 - Účinnost
Příloha č. 1 - LÁTKY PŘIDANÉ
Příloha č. 2 - KONTAMINUJÍCÍ LÁTKY V POTRAVINÁCH
Příloha č. 3 - POMOCNÉ LÁTKY URČENÉ K VÝROBĚ POTRAVIN
Příloha č. 4 - POTRAVNÍ DOPLŇKY
Zavřít
MENU