326/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

Částka: 109 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 31. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 10. prosince 1997 Nabývá účinnosti: 31. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 366/2005 Sb. Pozbývá platnosti: 1. ledna 2006
Aktualizované znění předpisu, provedené předpisem 160/2002 Sb. s účinností od 19. května 2002

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:

VYHLÁŠKA

 

Ministerstva zemědělství

 

kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny



      Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písmena a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro zmrazené potraviny:

ZMRAZENÉ POTRAVINY

 

§ 1


      (1) Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)

zmrazováním konzervace potravin snížením teploty pod bod mrazu na hodnotu, při které se zpomaluje nebo zastavuje průběh fyzikálních, biochemických a mikrobiologických procesů,

b)

rychlostí zmrazování rychlost postupu zóny maximální tvorby krystalů (pro většinu potravin od minus 1 oC do minus 5 oC) od povrchu zmrazované potraviny k jejímu jádru, měřená v centimetrech za hodinu,

c)

zmrazenými potravinami potraviny, které byly podrobeny procesu zmrazování tak, aby zóna maximální tvorby krystalů byla překonána minimálně v souladu s údaji uvedenými v příloze a konečná teplota, po tepelné stabilizaci, byla ve všech částech výrobku minus 18 oC a nižší.

 

      (2)  Za zmrazené potraviny se nepovažují zmrzliny, mražené krémy a zmrazené máslo.

      (3) Podle této vyhlášky se nepostupuje u zmrazených surovin živočišného původu, na něž se vztahuje zvláštní zákon.1)

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - ZMRAZENÉ POTRAVINY
§ 2 - Označování
§ 3 - Technologické požadavky
§ 4 - Uvádění do oběhu
§ 5 - Přechodná a závěrečná ustanovení
§ 6  
Příloha - Požadavky na výrobu a balení zmrazených potravin
Zavřít
MENU