141/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství o technických požadavcích na výrobu, skladování a zpracování lihu
Částka: | 049 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 30. června 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 20. června 1997 | Nabývá účinnosti: | 1. července 1997 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
141
VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství
ze dne 20. června 1997
o technických požadavcích na výrobu, skladování a zpracování lihu
Ministerstvo zemědělství v dohodě s Ministerstvem průmyslu a obchodu stanoví podle § 21 odst. 1 zákona č. 61/1997 Sb., o lihu a o změně a doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákona České národní rady č. 587/1992 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, (zákon o lihu):
§ 1
Technické požadavky na výrobní zařízení lihovarů
a jejich uspořádání
(k § 5 zákona o lihu)
(1) Tato vyhláška byla oznámena v souladu se směrnicí Evropského parlamentu a Rady 98/34/ES ze dne 22. června 1998 o postupu při poskytování informací v oblasti technických norem a předpisů a pravidel pro služby informační společnosti, ve znění směrnice 98/48/ES .
(2) Výrobním zařízením lihovaru jsou přístroje, potrubí a prostory, ve kterých je líh a lihové páry neregistrované kontrolním lihovým měřidlem (dále jen "měřidlo"), jakož i zařízení na jímání lutrových vod a odloučených olejů a vosků, přičemž lutrovými vodami se rozumí vody vznikající při získávání lihu způsobem stanoveným zákonem, a to po destilačním oddělení lihu.
§ 1 - | Technické požadavky na výrobní zařízení lihovarůa jejich uspořádání |
§ 2 - | Technické požadavky na zařízenípro skladování lihu |
§ 3 - | Metody stanovení objemového množstvía objemové koncentrace lihua způsob výpočtu množství lihu |
§ 4 - | Druhy denaturačních prostředkůa jejich minimální množství a účelpoužití denaturovaného lihu |
§ 5 - | Členění základních druhů lihua jejich kvalitativní znaky |
§ 6 - | Metody stanovení kvalitativních znaků |
§ 7 - | Normy ztrát lihu |
§ 8 - | Ztráty dopravní |
§ 9 - | Ztráty manipulační |
§ 10 - | Ztráty skladovací |
§ 11 - | Ztráty stáčecí |
§ 12 - | Ztráty při úpravách lihu |
§ 13 - | Ztráty při zpracování lihu |
§ 14 - | Přechodné ustanovení |
§ 15 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | ČÁST A VZOREC PRO VÝPOČET HUSTOTY |
Příloha č. 2 - | Druhy a minimální množství denaturačních prostředků a účel použití denaturovaného lihu |
Příloha č. 3 - | Kvalitativní znaky jednotlivých druhů lihu |
Příloha č. 4 - | Normy ztrát lihu |