(EU) 2019/1870Nařízení Komise (EU) 2019/1870 ze dne 7. listopadu 2019, kterým se mění a opravuje nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity kyseliny erukové a kyseliny kyanovodíkové v některých potravinách (Text s významem pro EHP)

Publikováno: Úř. věst. L 289, 8.11.2019, s. 37-40 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 7. listopadu 2019 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 28. listopadu 2019 Nabývá účinnosti: 28. listopadu 2019
Platnost předpisu: Zrušen předpisem (EU) 2023/915 Pozbývá platnosti: 25. května 2023
Konsolidované znění předpisu s účinností od 8. listopadu 2019

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu

►B

NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2019/1870

ze dne 7. listopadu 2019,

kterým se mění a opravuje nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity kyseliny erukové a kyseliny kyanovodíkové v některých potravinách

(Text s významem pro EHP)

(Úř. věst. L 289 8.11.2019, s. 37)


Opraveno:

►C1

Oprava, Úř. věst. L 298, 19.11.2019, s.  13 (2019/1870)

►C2

Oprava, Úř. věst. L 327, 17.12.2019, s.  110 (2019/1870)




▼B

NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2019/1870

ze dne 7. listopadu 2019,

kterým se mění a opravuje nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity kyseliny erukové a kyseliny kyanovodíkové v některých potravinách

(Text s významem pro EHP)



Článek 1

Příloha nařízení (ES) č. 1881/2006 se mění v souladu s přílohou I tohoto nařízení.

Článek 2

Příloha nařízení (ES) č. 1881/2006 se opravuje v souladu s přílohou II tohoto nařízení.

Článek 3

Potraviny uvedené v příloze tohoto nařízení, jež byly v souladu s právními předpisy uvedeny na trh před vstupem tohoto nařízení v platnost, mohou zůstat na trhu až do data minimální trvanlivosti nebo data spotřeby.

Článek 4

Toto nařízení vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.

▼C1




PŘÍLOHA I

V oddílu 8 přílohy nařízení (ES) č. 1881/2006 se položka 8.1 nahrazuje takto:



Potraviny(1)

Maximální limity (g/kg)

„8.1.

Kyselina eruková, včetně kyseliny erukové vázané v tuku

 

8.1.1.

Rostlinné oleje a tuky uváděné na trh pro konečného spotřebitele nebo k použití jako složka potravin, s výjimkou lničkového oleje, hořčičného oleje a brutnákového oleje

20,0

8.1.2.

Lničkový olej, hořčičný olej (1) a brutnákový olej

50,0

8.1.3.

Horčica (ako chuťová prísada)

35,0

(1)   Se souhlasem příslušného orgánu se maximální limit nevztahuje na hořčičný olej vyráběný a spotřebovávaný místně“




PŘÍLOHA II

V oddílu 8 přílohy nařízení (ES) č. 1881/2006 se položka 8.3 nahrazuje takto:



Potraviny(1)

►C2  Maximální limit (mg/kg) ◄

„8.3.

Kyselina kyanovodíková, včetně kyseliny kyanovodíkové vázané v kyanogenních glykosidech

 

8.3.1.

Nezpracovaná celá, rozdrcená, rozemletá, rozloupnutá a rozsekaná meruňková jádra uváděná na trh pro konečného spotřebitele (1) (2)

20,0

(1)   ‚Nezpracované produkty‘ podle definice v nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně potravin. (Úř. věst. L 139, 30.4.2004, s. 1).

(2)   ‚Uvádění na trh‘ a ‚konečný spotřebitel‘ podle definice v nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 ze dne 28. ledna 2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin (Úř. věst. L 31, 1.2.2002, s. 1).“

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU