(EU) 2019/68Prováděcí směrnice Komise (EU) 2019/68 ze dne 16. ledna 2019, kterou se stanoví technické specifikace pro označování palných zbraní a jejich hlavních částí podle směrnice Rady 91/477/EHS o kontrole nabývání a držení zbraní (Text s významem pro EHP.)

Publikováno: Úř. věst. L 15, 17.1.2019, s. 18-21 Druh předpisu: Prováděcí směrnice
Přijato: 16. ledna 2019 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 6. února 2019 Nabývá účinnosti: 6. února 2019
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Konsolidované znění předpisu s účinností od 11. února 2024

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu

►B

PROVÁDĚCÍ SMĚRNICE KOMISE (EU) 2019/68

ze dne 16. ledna 2019,

kterou se stanoví technické specifikace pro označování palných zbraní a jejich hlavních částí podle ►M1  směrnici Evropského parlamentu a Rady (EU) 2021/555 o kontrole nabývání a držení zbraní ◄

(Text s významem pro EHP)

(Úř. věst. L 015 17.1.2019, s. 18)

Ve znění:

 

 

Úřední věstník

  Č.

Strana

Datum

►M1

PROVÁDĚCÍ SMĚRNICE KOMISE (EU) 2024/325 ze dne 19. ledna 2024,

  L 

1

22.1.2024




▼B

PROVÁDĚCÍ SMĚRNICE KOMISE (EU) 2019/68

ze dne 16. ledna 2019,

kterou se stanoví technické specifikace pro označování palných zbraní a jejich hlavních částí podle směrnice Rady 91/477/EHS o kontrole nabývání a držení zbraní ►M1  směrnici Evropského parlamentu a Rady (EU) 2021/555 o kontrole nabývání a držení zbraní ◄

(Text s významem pro EHP)



Článek 1

Oblast působnosti

Tato směrnice se vztahuje na palné zbraně a jejich hlavní části, avšak nikoli na základní balení kompletního střeliva.

Článek 2

Technické specifikace pro označování palných zbraní a jejich hlavních částí

Členské státy zajistí, aby označení požadované podle článku 4 směrnice 91/477/EHS splňovalo technické specifikace stanovené v příloze této směrnice.

Článek 3

Prováděcí ustanovení

1.  
Členské státy uvedou v účinnost právní a správní předpisy nezbytné pro dosažení souladu s touto směrnicí nejpozději do 17. ledna 2020. Neprodleně sdělí Komisi jejich znění.

Tyto předpisy přijaté členskými státy musí obsahovat odkaz na tuto směrnici nebo musí být takový odkaz učiněn při jejich úředním vyhlášení. Způsob odkazu stanoví členské státy.

2.  
Členské státy sdělí Komisi znění hlavních ustanovení vnitrostátních právních předpisů, které přijmou v oblasti působnosti této směrnice.

Článek 4

Vstup v platnost

Tato směrnice vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Článek 5

Určení

Tato směrnice je určena členským státům.




PŘÍLOHA

Technické specifikace pro označování palných zbraní a jejich hlavních částí

1. Velikost písma, jež má být použita v označení, stanoví členský stát. Velikost či minimální velikost, kterou členské státy stanoví, musí činit alespoň 1,6 mm. V případě potřeby lze k označení hlavních částí, které jsou příliš malé, aby mohly být označeny v souladu s článkem 4 směrnice 91/477/EHS, použít menší velikost písma.

▼M1

1a. Minimální hloubka označení stanovená každým členským státem je nejméně 0,0762 milimetru.

▼B

2. U rámů a pouzder závěru z nekovového materiálu, jehož druh upřesní členský stát, se označení provede na kovovém štítku, který se trvale zapustí do materiálu, z něhož jsou rám či pouzdro závěru vyrobeny, takovým způsobem, aby:

a) 

štítek nemohl být snadno či rychle odstraněn a

b) 

odstranění štítku mělo za následek poškození části rámu nebo pouzdra závěru.

Členské státy rovněž mohou pro označení takových rámů nebo pouzder závěru povolit použití jiných technik, pokud tyto techniky zajistí rovnocennou míru zřetelnosti a trvalosti označení.

Při určení, na které nekovové materiály by se tato specifikace měla vztahovat, vezmou členské státy v úvahu, do jaké míry může daný materiál nepříznivě ovlivnit zřetelnost a trvalost označení.

3. Typ abecedy, jenž má být použit v označení, stanoví členský stát. Povolenými typy abecedy, které členské státy mohou stanovit, jsou latinka, cyrilice nebo řecká abeceda.

4. Typ číslic, jenž má být použit v označení, stanoví členský stát. Povolenými typy číslic, které členské státy mohou stanovit, jsou arabské nebo římské číslice.

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU