(ES) č. 1876/2006Nařízení Komise (ES) č. 1876/2006 ze dne 18. prosince 2006 o dočasném a trvalém povolení určitých doplňkových látek v krmivech (Text s významem pro EHP)

Publikováno: Úř. věst. L 360, 19.12.2006, s. 126-132 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 18. prosince 2006 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 8. ledna 2007 Nabývá účinnosti: 8. ledna 2007
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Konsolidované znění předpisu s účinností od 4. února 2024

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu

►B

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1876/2006

ze dne 18. prosince 2006

o dočasném a trvalém povolení určitých doplňkových látek v krmivech

(Text s významem pro EHP)

(Úř. věst. L 360 19.12.2006, s. 126)

Ve znění:

 

 

Úřední věstník

  Č.

Strana

Datum

►M1

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1018/2012 ze dne 5. listopadu 2012,

  L 307

56

7.11.2012

►M2

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 159/2013 ze dne 21. února 2013

  L 49

47

22.2.2013

►M3

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 403/2013 ze dne 2. května 2013

  L 121

26

3.5.2013

►M4

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2024/228 ze dne 12. ledna 2024

  L 

1

15.1.2024


Opraveno:

►C1

Oprava, Úř. věst. L 043, 15.2.2007, s.  42 (1876/2006)




▼B

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1876/2006

ze dne 18. prosince 2006

o dočasném a trvalém povolení určitých doplňkových látek v krmivech

(Text s významem pro EHP)



Článek 1

Přípravek náležející do skupiny „Mikroorganismy“ uvedený v příloze I se povoluje na dobu čtyř let jako doplňková látka ve výživě zvířat za podmínek stanovených v uvedené příloze.

Článek 2

Přípravek náležející do skupiny „Enzymy“ uvedený v příloze II se povoluje na dobu čtyř let jako doplňková látka ve výživě zvířat za podmínek stanovených v uvedené příloze.

▼M3 —————

▼M2 —————

▼B

Článek 5

Toto nařízení vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.




PŘÍLOHA I



Číslo (nebo č. ES)

Doplňková látka

Chemický vzorec, popis

►M4  Nosnice ◄

Maximální stáří

Minimální obsah

Maximální obsah

Jiná ustanovení

Konec platnosti povolení

CFU/kg kompletního krmiva

Mikroorganismy

12

Lactobacillus farciminis

CNCM MA 67/4R

Přípravek Lactobacillus farciminis obsahující min.: 1 × 109 CFU/g doplňkové látky

Výkrm kuřat

Výkrm krůt

Nosnice

5 × 108

►M1  — ◄

V návodu pro použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena teplota při skladování, doba trvanlivosti a stabilita při peletování.

►C1  8.1.2011 ◄




PŘÍLOHA II



Číslo (nebo č. ES)

Doplňková látka

Chemický vzorec, popis

Druh nebo kategorie zvířat

Maximální stáří

Minimální obsah

Maximální obsah

Jiná ustanovení

Konec platnosti povolení

Jednotky aktivity/kg kompletního krmiva

Enzymy

59

Endo-1,4-beta-xylanáza

EC 3.2.1.8

Endo-1,3(4)-beta-glukanáza

EC 3.2.1.6

Subtilisin

EC 3.4.21.62

Alfa-amyláza

EC 3.2.1.1

Polygalakturonáza

EC 3.2.1.15

Přípravek endo-1,4-beta-xylanázy z Trichoderma longibrachiatum (ATCC 2105), endo-1,3(4)-beta-glukanázy a alfa-amylázy z Bacillus amyloliquefaciens (DSM 9553), subtilisinu z Bacillus subtilis (ATCC 2107), polygalakturonázy z Aspergillus aculeatus (CBS 589.94) s minimem aktivity pro:

endo-1,4-beta-xylanázu:

300 U (1)/g

endo-1,3(4)-beta-glukanázu:

150 U (2)/g

subtilisin:

4 000 U (3)/g

alfa-amylázu:

400 U (4)/g

polygalakturonázu:

25 U (5)/g

Výkrm krůt

endo-1,4-beta-xylanáza:

100 U

1.  V návodu pro použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena teplota při skladování, doba trvanlivosti a stabilita při peletování.

2.  Doporučená dávka na 1 kg kompletního krmiva:

— endo-1,4-beta-xylanáza:

— 100–300 U

— endo-1,3(4)-beta-glukanáza:

— 50–150 U

— subtilisin:

— 1 333 –4 000 U

— alfa-amyláza:

— 133–400 U

— polygalakturonáza:

— 8,3–25 U

3.  Pro použití do krmných směsí bohatých na škrobové a neškrobové polysacharidy (hlavně arabinoxylany a beta-glukany).

►C1  8.1.2011 ◄

endo-1,3(4)-beta-glukanáza:

50 U

subtilisin:

1 333 U

Alfa-amyláza:

133 U

Polygalakturonáza:

8,3 U

(1)   

1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (ekvivalenty xylózy) z xylanu ovesných slupek za 1 minutu při pH 5,3 a teplotě 50 °C.

(2)   

1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (ekvivalenty glukózy) z beta-glukanu ječmene za 1 minutu při pH 5,0 a teplotě 30 °C.

(3)   

1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol fenolové sloučeniny (ekvivalenty tyrozinu) z kaseinového substrátu za 1 minutu při pH 7,5 a teplotě 40 °C.

(4)   

1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol glykosidických vazeb z vodou nerozpustného substrátu síťovaného škrobového polymeru za 1 minutu při pH 6,5 a teplotě 37 °C.

(5)   

1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujícího materiálu (ekvivalenty kyseliny galakturonové) z poly-D-galakturonátového substrátu za 1 minutu při pH 5,0 a teplotě 40 °C.

▼M3 —————

▼M2 —————

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU