(ES) č. 1876/2006Nařízení Komise (ES) č. 1876/2006 ze dne 18. prosince 2006 o dočasném a trvalém povolení určitých doplňkových látek v krmivech (Text s významem pro EHP)
Publikováno: | Úř. věst. L 360, 19.12.2006, s. 126-132 | Druh předpisu: | Nařízení |
Přijato: | 18. prosince 2006 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 8. ledna 2007 | Nabývá účinnosti: | 8. ledna 2007 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1876/2006 ze dne 18. prosince 2006 o dočasném a trvalém povolení určitých doplňkových látek v krmivech (Úř. věst. L 360 19.12.2006, s. 126) |
Ve znění:
|
|
Úřední věstník |
||
Č. |
Strana |
Datum |
||
PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1018/2012 ze dne 5. listopadu 2012, |
L 307 |
56 |
7.11.2012 |
|
PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 159/2013 ze dne 21. února 2013 |
L 49 |
47 |
22.2.2013 |
|
PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 403/2013 ze dne 2. května 2013 |
L 121 |
26 |
3.5.2013 |
|
PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2024/228 ze dne 12. ledna 2024 |
L |
1 |
15.1.2024 |
Opraveno:
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1876/2006
ze dne 18. prosince 2006
o dočasném a trvalém povolení určitých doplňkových látek v krmivech
(Text s významem pro EHP)
Článek 1
Přípravek náležející do skupiny „Mikroorganismy“ uvedený v příloze I se povoluje na dobu čtyř let jako doplňková látka ve výživě zvířat za podmínek stanovených v uvedené příloze.
Článek 2
Přípravek náležející do skupiny „Enzymy“ uvedený v příloze II se povoluje na dobu čtyř let jako doplňková látka ve výživě zvířat za podmínek stanovených v uvedené příloze.
▼M3 —————
▼M2 —————
Článek 5
Toto nařízení vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.
Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.
PŘÍLOHA I
Číslo (nebo č. ES) |
Doplňková látka |
Chemický vzorec, popis |
►M4 Nosnice ◄ |
Maximální stáří |
Minimální obsah |
Maximální obsah |
Jiná ustanovení |
Konec platnosti povolení |
CFU/kg kompletního krmiva |
||||||||
Mikroorganismy |
||||||||
12 |
Lactobacillus farciminis CNCM MA 67/4R |
Přípravek Lactobacillus farciminis obsahující min.: 1 × 109 CFU/g doplňkové látky |
Výkrm kuřat Výkrm krůt Nosnice |
— |
5 × 108 |
►M1 — ◄ |
V návodu pro použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena teplota při skladování, doba trvanlivosti a stabilita při peletování. |
►C1 8.1.2011 ◄ |
PŘÍLOHA II
Číslo (nebo č. ES) |
Doplňková látka |
Chemický vzorec, popis |
Druh nebo kategorie zvířat |
Maximální stáří |
Minimální obsah |
Maximální obsah |
Jiná ustanovení |
Konec platnosti povolení |
Jednotky aktivity/kg kompletního krmiva |
||||||||
Enzymy |
||||||||
59 |
Endo-1,4-beta-xylanáza EC 3.2.1.8 Endo-1,3(4)-beta-glukanáza EC 3.2.1.6 Subtilisin EC 3.4.21.62 Alfa-amyláza EC 3.2.1.1 Polygalakturonáza EC 3.2.1.15 |
Přípravek endo-1,4-beta-xylanázy z Trichoderma longibrachiatum (ATCC 2105), endo-1,3(4)-beta-glukanázy a alfa-amylázy z Bacillus amyloliquefaciens (DSM 9553), subtilisinu z Bacillus subtilis (ATCC 2107), polygalakturonázy z Aspergillus aculeatus (CBS 589.94) s minimem aktivity pro: endo-1,4-beta-xylanázu: 300 U (1)/g endo-1,3(4)-beta-glukanázu: 150 U (2)/g subtilisin: 4 000 U (3)/g alfa-amylázu: 400 U (4)/g polygalakturonázu: 25 U (5)/g |
Výkrm krůt |
— |
endo-1,4-beta-xylanáza: 100 U |
— |
1. V návodu pro použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena teplota při skladování, doba trvanlivosti a stabilita při peletování. 2. Doporučená dávka na 1 kg kompletního krmiva: — endo-1,4-beta-xylanáza: — 100–300 U — endo-1,3(4)-beta-glukanáza: — 50–150 U — subtilisin: — 1 333 –4 000 U — alfa-amyláza: — 133–400 U — polygalakturonáza: — 8,3–25 U 3. Pro použití do krmných směsí bohatých na škrobové a neškrobové polysacharidy (hlavně arabinoxylany a beta-glukany). |
►C1 8.1.2011 ◄ |
endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 50 U |
— |
|||||||
subtilisin: 1 333 U |
— |
|||||||
Alfa-amyláza: 133 U |
— |
|||||||
Polygalakturonáza: 8,3 U |
— |
|||||||
(1)
1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (ekvivalenty xylózy) z xylanu ovesných slupek za 1 minutu při pH 5,3 a teplotě 50 °C.
(2)
1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (ekvivalenty glukózy) z beta-glukanu ječmene za 1 minutu při pH 5,0 a teplotě 30 °C.
(3)
1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol fenolové sloučeniny (ekvivalenty tyrozinu) z kaseinového substrátu za 1 minutu při pH 7,5 a teplotě 40 °C.
(4)
1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol glykosidických vazeb z vodou nerozpustného substrátu síťovaného škrobového polymeru za 1 minutu při pH 6,5 a teplotě 37 °C.
(5)
1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujícího materiálu (ekvivalenty kyseliny galakturonové) z poly-D-galakturonátového substrátu za 1 minutu při pH 5,0 a teplotě 40 °C. |
▼M3 —————
▼M2 —————