(ES) č. 1206/2005Nařízení Komise (ES) č. 1206/2005 ze dne 27. července 2005 o trvalém povolení určitých doplňkových látek v krmivech Text s významem pro EHP

Publikováno: Úř. věst. L 197, 28.7.2005, s. 12-15 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 27. července 2005 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 31. července 2005 Nabývá účinnosti: 31. července 2005
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Konsolidované znění předpisu s účinností od 19. července 2017

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu

►B

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1206/2005

ze dne 27. července 2005

o trvalém povolení určitých doplňkových látek v krmivech

(Text s významem pro EHP)

(Úř. věst. L 197 28.7.2005, s. 12)

Ve znění:

 

 

Úřední věstník

  Č.

Strana

Datum

►M1

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 403/2013 ze dne 2. května 2013

  L 121

26

3.5.2013

►M2

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 290/2014 ze dne 21. března 2014

  L 87

84

22.3.2014

►M3

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2017/211 ze dne 7. února 2017

  L 33

23

8.2.2017

►M4

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2017/1145 ze dne 8. června 2017

  L 166

1

29.6.2017




▼B

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1206/2005

ze dne 27. července 2005

o trvalém povolení určitých doplňkových látek v krmivech

(Text s významem pro EHP)



Článek 1

Přípravky náležící do skupiny „enzymů“ uvedené v příloze se povolují k používání bez časového omezení jako doplňkové látky ve výživě zvířat za podmínek stanovených v uvedené příloze.

Článek 2

Toto nařízení vstupuje v platnost třetím dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.




PŘÍLOHA



Číslo ES

Doplňková látka

Chemický vzorec, popis

Druh nebo kategorie zvířat

Maximální stáří

Minimální obsah

Maximální obsah

Jiná ustanovení

Konec platnosti povolení

Jednotky aktivity na kg kompletního krmiva

Enzymy

▼M1 —————

▼B

E 1604

►M2   ◄

Přípravek endo-1,3(4)-beta-glukanázy a endo-1,4-beta-xylanázy z Penicillium funiculosum (IMI SD101) s minimem aktivity pro:

práškovou formu:

endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 2 000 U (4)/g

endo-1,4-beta-xylanáza: 1 400 U (5)/g

kapalnou formu:

endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 500 U/ml

endo-1,4-beta-xylanáza: 350 U/ml

Prasata na výkrm

Endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 100 U

1.  V návodu pro použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena teplota při skladování, doba trvanlivosti a stabilita při granulování

2.  Doporučená dávka na 1 kg kompletního krmiva:

endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 100 U

endo-1,4-beta-xylanáza: 70 U

3.  Pro použití do krmných směsí bohatých na neškrobové polysacharidy (zejména beta-glukany a arabinoxylany), např. obsahujících více než 40 % ječmene nebo 20 % pšenice

Časově neomezené

Endo-1,4-beta-xylanáza: 70 U

▼M3 —————

▼B

E 1633

►M4  Endo-1,3(4)-beta-glukanáza

EC 3.4.21.62 ◄

Přípravek endo-1,3(4)-beta-glukanázy z Trichoderma longibrachiatum (ATCC 2106), endo-1,4-beta- xylanázy z Trichoderma longibrachiatum (ATCC 2105) a subtilisin z Bacillus subtilis (ATCC 2107) s minimem aktivity pro:

pevnou formu:

endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 100 U (7)/g

endo-1,4-beta-xylanáza: 300 U (8)/g

subtilisin: 800 U (9)/g

Kuřata na výkrm

Endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 30 U

1.  V návodu pro použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena teplota při skladování, doba trvanlivosti a stabilita při granulování

2.  Doporučená dávka na 1 kg kompletního krmiva:

endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 30–100 U

endo-1,4-beta-xylanáza: 90–300 U

subtilisin: 240–800 U

3.  Pro použití do krmné směsi obsahující např. více než 60 % ječmene

Časově neomezené

Endo-1,4-beta-xylanáza: 90 U

Subtilisin: 240 U

(1)   1 U je množství enzymu, které uvolní 0,1 mikromolu glukózy z karboxylmetyl-celulózy za minutu při pH 5,0 a teplotě 40 °C.

(2)   1 U je množství enzymu, které uvolní 0,1 mikromolu glukózy z beta-glukanu ječmene za minutu při pH 5,0 a teplotě 40 °C.

(3)   1 U je množství enzymu, které uvolní 0,1 mikromolu glukózy z xylanu ovesných slupek za minutu při pH 5,0 a teplotě 40 °C.

(4)   1 U je množství enzymu, které uvolní 5,55 mikromolu redukujících cukrů (ekvivalenty maltózy) za minutu z beta-glukanu ječmene při pH 5,0 a 50 °C.

(5)   1 U je množství enzymu, které uvolní 4,00 mikromolu redukujících cukrů (ekvivalenty maltózy) za 1 minutu z xylanu březového dřeva při pH 5,5 a teplotě 50 °C.

(6)   1 IU je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (ekvivalenty xylózy) za minutu z xylanu březového dřeva při pH 4,5 a 30 °C.

(7)   1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (ekvivalenty glukózy) za minutu z beta-glukanu ječmene při pH 5,0 a 30 °C.

(8)   1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (ekvivalenty xylózy) za minutu z xylanu ovesných slupek při pH 5,3 a teplotě 50 °C.

(9)   1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol fenolové sloučeniny (ekvivalenty tyrozinu) za minutu z kaseinového substrátu při pH 7,5 a teplotě 40 °C.

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU