2006/59/ESSměrnice Komise 2006/59/ES ze dne 28. června 2006 , kterou se mění přílohy směrnic Rady 76/895/EHS, 86/362/EHS, 86/363/EHS a 90/642/EHS, pokud jde o maximální limity reziduí u karbaryl, deltamethrin, endosulfan, fenithrothion, methidathion a oxamyl (Text s významem pro EHP)
Publikováno: | Úř. věst. L 175, 29.6.2006, s. 61-76 | Druh předpisu: | Směrnice |
Přijato: | 28. června 2006 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 19. července 2006 | Nabývá účinnosti: | 19. července 2006 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
SMĚRNICE KOMISE 2006/59/ES
ze dne 28. června 2006,
kterou se mění přílohy směrnic Rady 76/895/EHS, 86/362/EHS, 86/363/EHS a 90/642/EHS, pokud jde o maximální limity reziduí u karbaryl, deltamethrin, endosulfan, fenithrothion, methidathion a oxamyl
(Text s významem pro EHP)
KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,
s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství,
s ohledem na směrnici Rady 76/895/EHS ze dne 23. listopadu 1976 o stanovení maximálních limitů reziduí pesticidů v ovoci a zelenině a na jejich povrchu (1), a zejména na článek 5 uvedené směrnice,
s ohledem na směrnici Rady 86/362/EHS ze dne 24. července 1986 o stanovení maximálních limitů reziduí pesticidů v obilovinách a na jejich povrchu (2), a zejména na článek 10 uvedené směrnice,
s ohledem na směrnici Rady 86/363/EHS ze dne 24. července 1986 o stanovení maximálních limitů reziduí pesticidů v potravinách živočišného původu a na jejich povrchu (3), a zejména na článek 10 uvedené směrnice,
s ohledem na směrnici Rady 90/642/EHS ze dne 27. listopadu 1990 o stanovení maximálních limitů reziduí pesticidů v některých produktech rostlinného původu, včetně ovoce a zeleniny, a na jejich povrchu (4), a zejména na článek 7 uvedené směrnice,
s ohledem na směrnici Rady 91/414/EHS ze dne 15. července 1991 o uvádění přípravků na ochranu rostlin na trh (5), a zejména na čl. 4 odst. 1 písm. f) uvedené směrnice,
vzhledem k těmto důvodům:
(1) |
U obilovin a produktů rostlinného původu, včetně ovoce a zeleniny, odrážejí limity reziduí použití minimálních množství pesticidů potřebných pro dosažení účinné ochrany rostlin, aplikovaných takovým způsobem, aby bylo množství reziduí co nejmenší a toxikologicky přijatelné, zejména s ohledem na ochranu životního prostředí a ochranu spotřebitele z hlediska odhadu jejich přijatelného denního příjmu. U potravin živočišného původu odrážejí maximální limity reziduí spotřebu obilovin a produktů rostlinného původu ošetřených pesticidy u zvířat, přičemž se zohlední případné přímé důsledky použití veterinárních léčiv. Maximální limity reziduí (MLR) stanovené na úrovni Společenství představují nejvyšší množství reziduí, které se může v komoditách vyskytovat, pokud byly dodrženy zásady správné zemědělské praxe. |
(2) |
Maximální limity reziduí pesticidů jsou neustále přezkoumávány a měněny s ohledem na nové informace a údaje. Maximální limity reziduí jsou stanoveny na úrovni meze stanovitelnosti, pokud povolená použití přípravků na ochranu rostlin nevedou k detekovatelným množstvím reziduí pesticidů v potravinách nebo na jejich povrchu, nebo pokud nejsou povolena žádná použití, nebo pokud nebyla použití, která byla povolena členskými státy, podložena nezbytnými údaji, anebo pokud použití přípravků na ochranu rostlin ve třetích zemích vedoucí k přítomnosti reziduí pesticidů v potravinách nebo na potravinách, které mohou být uváděny do oběhu na trhu ve Společenství, nebyla podložena nezbytnými údaji. |
(3) |
Komise byla informována, že bude možná nutné na základě nových informací o toxikologii a příjmu reziduí ze strany spotřebitele přezkoumat maximální limity reziduí u některých pesticidů. Komise požádala patřičné členské státy zpravodaje, aby předložily návrhy na přezkoumání maximálních limitů reziduí ve Společenství. Tyto návrhy byly Komisi předloženy. |
(4) |
Celoživotní a krátkodobá expozice spotřebitelů pesticidům uvedeným v této směrnici prostřednictvím potravin byla znovu posouzena a zhodnocena v souladu s postupy a praxí používanými ve Společenství, přičemž byly zohledněny pokyny vydané Světovou zdravotnickou organizací (6). Na tomto základě je vhodné stanovit nové MLR, které zajistí, aby nedošlo k nepřijatelné expozici spotřebitelů. |
(5) |
Případná akutní expozice spotřebitelů těmto pesticidům prostřednictvím jednotlivých potravin, které mohou obsahovat rezidua, byla posouzena a zhodnocena v souladu s postupy a praxí používanými ve Společenství, přičemž byly zohledněny pokyny vydané Světovou zdravotnickou organizací. Byl učiněn závěr, že rezidua pesticidů v množství nepřevyšujícím tyto nové maximální limity reziduí akutní toxické účinky nevyvolají. |
(6) |
Prostřednictvím Světové obchodní organizace byly o těchto nových MLR vedeny konzultace s obchodními partnery Společenství a jejich připomínky k těmto limitům byly zohledněny. |
(7) |
Přílohy směrnic 76/895/EHS, 86/362/EHS, 86/363/EHS a 90/642/EHS by proto měly být odpovídajícím způsobem změněny. |
(8) |
Opatření stanovená touto směrnicí jsou v souladu se stanoviskem Stálého výboru pro potravinový řetězec a zdraví zvířat, |
PŘIJALA TUTO SMĚRNICI:
Článek 1
V příloze II směrnice 76/895/EHS se zrušují položky týkající se karbarylu a fenithrothionu.
Článek 2
Směrnice 86/362/EHS se mění takto:
a) |
V části A přílohy II se vkládají řádky pro oxamyl podle přílohy I této směrnice. |
b) |
V části A přílohy II se řádky pro deltamethrin a methidathion nahrazují textem podle přílohy II této směrnice. |
Článek 3
Směrnice 86/363/EHS se mění takto:
a) |
V části A přílohy II se vkládá řádek pro karbaryl podle přílohy III této směrnice. |
b) |
V části B přílohy II se řádek pro deltamethrin nahrazuje textem podle přílohy IV této směrnice. |
Článek 4
Směrnice 90/642/EHS se mění takto:
a) |
V příloze II se vkládají řádky pro karbaryl a oxamyl podle přílohy V této směrnice. |
b) |
V příloze II se řádky pro deltamethrin, endosulfan, fenithrothion a methidathion nahrazují textem podle přílohy VI této směrnice. |
Článek 5
1. Členské státy přijmou a zveřejní nejpozději do 29. prosince 2006 právní a správní předpisy nezbytné pro dosažení souladu s touto směrnicí. Neprodleně sdělí Komisi znění těchto předpisů a srovnávací tabulku mezi ustanoveními těchto předpisů a této směrnice.
Budou tyto předpisy používat od 30. prosince 2006 kromě ustanovení týkajících se oxamylu, která se budou používat od 30. prosince 2007.
Tyto předpisy přijaté členskými státy musí obsahovat odkaz na tuto směrnici nebo musí být takový odkaz učiněn při jejich úředním vyhlášení. Způsob odkazu si stanoví členské státy.
2. Členské státy sdělí Komisi znění hlavních ustanovení vnitrostátních právních předpisů, které přijmou v oblasti působnosti této směrnice.
Článek 6
Tato směrnice vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.
Článek 7
Tato směrnice je určena členským státům.
V Bruselu dne 28. června 2006.
Za Komisi
Markos KYPRIANOU
člen Komise
(1) Úř. věst. L 340, 9.12.1976, s. 26. Směrnice naposledy pozměněná směrnicí Komise 2005/70/ES (Úř. věst. L 276, 21.10.2005, s. 35).
(2) Úř. věst. L 221, 7.8.1986, s. 37. Směrnice naposledy pozměněná směrnicí Komise 2006/30/ES (Úř. věst. L 75, 14.3.2006, s. 7).
(3) Úř. věst. L 221, 7.8.1986, s. 43. Směrnice naposledy pozměněná směrnicí Komise 2006/30/ES.
(4) Úř. věst. L 350, 14.12.1990, s. 71. Směrnice naposledy pozměněná směrnicí Komise 2006/53/ES (Úř. věst. L 154, 8.6.2006, s. 11).
(5) Úř. věst. L 230, 19.8.1991, s. 1. Směrnice naposledy pozměněná směrnicí Komise 2006/45/ES (Úř. věst. L 130, 18.5.2006, s. 27).
(6) Pokyny pro odhad dietárního příjmu reziduí pesticidů (přepracované vydání), vypracované v rámci celosvětového systému monitorování životního prostředí – potravinového programu (GEMS/Food Programme) ve spolupráci s výborem pro přípravu kodexu reziduí pesticidů, vydané Světovou zdravotnickou organizací v roce 1997 (WHO/FSF/FOS/97.7).
PŘÍLOHA I
(1) Označuje mez stanovitelnosti.
(2) Označuje dočasný maximální limit reziduí podle čl. 4 odst. 1 písm. f) směrnice 91/414/EHS: pokud se nezmění, bude tento limit platný s účinkem od 19. července 2010.“
PŘÍLOHA II
Rezidua pesticidů |
Maximální limity v mg/kg |
„deltamethrin |
2 OBILOVINY |
methidathion |
0,02 (1) OBILOVINY |
(1) Označuje mez stanovitelnosti.“
PŘÍLOHA III
Rezidua pesticidů |
Maximální limity v mg/kg |
||
|
v tuku obsaženém v mase, masných polotovarech, drobech a živočišných tucích uvedených v příloze I pod položkami č. ex 0201, 0202, 0203, 0204, 0205 00 00, 0206, 0207, ex 0208, 0209 00, 0210, 1601 00 a 1602 (1) (4) |
v syrovém kravském mléce a v plnotučném kravském mléce uvedeném v příloze I pod položkou č. 0401; v ostatních potravinách pod položkami č. 0401, 0402, 0405 00 a 0406 v souladu s (2) (4) |
v čerstvých vejcích bez skořápek, v ptačích vejcích a žloutcích uvedených v příloze I pod položkami č. 0407 00 a 0408 (3) (4) |
„karbaryl |
0,05 (1) |
0,05 (1) |
0,05 (1) |
(1) Označuje mez stanovitelnosti.“
PŘÍLOHA IV
Rezidua pesticidů |
Maximální limity v mg/kg |
||
|
v tuku obsaženém v mase, masných polotovarech, drobech a živočišných tucích uvedených v příloze I pod položkami č. ex 0201, 0202, 0203, 0204, 0205 00 00, 0206, 0207, ex 0208, 0209 00, 0210, 1601 00 a 1602 (1) (4) |
v syrovém kravském mléce a v plnotučném kravském mléce uvedeném v příloze I pod položkou č. 0401; v ostatních potravinách pod položkami č. 0401, 0402, 0405 00 a 0406 v souladu s (2) (4) |
v čerstvých vejcích bez skořápek, v ptačích vejcích a žloutcích uvedených v příloze I pod položkami č. 0407 00 a 0408 (3) (4) |
„deltamethrin (cis-deltamethrin) (2) |
játra a ledviny 0,03 (1) drůbež a drůbeží produkty 0,1, ostatní 0,5 |
0,05 |
0,05 (1) |
(1) Označuje mez stanovitelnosti.
(2) Dočasné maximální limity reziduí platné do 1. listopadu 2007 až do přezkoumání dokumentace v příloze III směrnice 91/414/EHS a opětovné registrace formulací deltamethrinu na úrovni členského státu.“
PŘÍLOHA V
Skupiny a příklady jednotlivých produktů, na něž se vztahují maximální limity reziduí |
karbaryl |
oxamyl (3) |
||
„1. Ovoce, čerstvé, sušené nebo tepelně neupravené, konzervované zmrazením, bez přídavku cukru; ořechy |
||||
|
0,05 (1) |
|
||
Grapefruity |
|
|
||
Citrony |
|
|
||
Kyselé lajmy |
|
|
||
Mandarinky (včetně klementin a ostatních hybridů) |
|
0,02 (2) |
||
Pomeranče |
|
|
||
Šedok |
|
|
||
Ostatní |
|
|||
|
0,05 (1) |
|||
Mandle |
|
|
||
Para ořechy |
|
|
||
Kešu ořechy |
|
|
||
Kaštany jedlé |
|
|
||
Kokosové ořechy |
|
|
||
Lískové ořechy |
|
|
||
Makadamie |
|
|
||
Pekanové ořechy |
|
|
||
Piniové oříšky |
|
|
||
Pistácie |
|
|
||
Vlašské ořechy |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
Jablka |
|
|
||
Hrušky |
|
|
||
Kdoule |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
Meruňky |
|
|
||
Třešně a višně |
|
|
||
Broskve (včetně nektarinek a podobných hybridů) |
|
|
||
Švestky a slívy |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
|
|
|
||
Hrozny stolní |
|
|
||
Hrozny moštové |
|
|
||
|
|
|
||
|
|
|
||
Ostružiny |
|
|
||
Ostružiny ostružiníku ježiníku |
|
|
||
Ostružinomaliny |
|
|
||
Maliny |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
|
|
||
Borůvky |
|
|
||
Klikvy |
|
|
||
Rybíz (červený, černý a bílý) |
|
|
||
Angrešt |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
|
|
||
|
|
|||
Avokádo |
|
|
||
Banány |
|
|
||
Datle |
|
|
||
Fíky |
|
|
||
Kiwi |
|
|
||
Kumkvaty |
|
|
||
Liči |
|
|
||
Mango |
|
|
||
Olivy (pro přímou spotřebu) |
5 |
|
||
Olivy (pro lisování oleje) |
5 |
|
||
Papája |
|
|
||
Mučenka (passiflora) |
|
|
||
Ananas |
|
|
||
Granátová jablka |
|
|
||
Ostatní |
0,05 (1) |
|
||
2. Zelenina, čerstvá nebo tepelně neupravená, zmrazená nebo sušená |
||||
|
0,05 (1) |
|||
Řepa salátová |
|
|
||
Mrkev |
|
|
||
Kasava |
|
|
||
Celer bulvový |
|
|
||
Křen |
|
|
||
Topinambury |
|
|
||
Pastinák |
|
|
||
Petržel kořenová |
|
|
||
Ředkve |
|
|
||
Černý kořen |
|
|
||
Batáty |
|
|
||
Tuřín |
|
|
||
Vodnice |
|
|
||
Jam |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
Česnek |
|
|
||
Cibule kuchyňská |
|
|
||
Šalotka |
|
|
||
Cibule jarní |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
|
|
||
|
|
|
||
Rajčata |
0,5 |
0,02 (2) |
||
Paprika zeleninová |
|
0,02 (2) |
||
Lilky |
|
0,02 (2) |
||
Okra |
|
|
||
Ostatní |
0,05 (1) |
|||
|
0,05 (1) |
|
||
Okurky salátové |
|
0,02 (2) |
||
Okurky nakládačky |
|
0,02 (2) |
||
Cukety |
|
0,03 (2) |
||
Ostatní |
|
|||
|
0,05 (1) |
|||
Melouny cukrové |
|
|
||
Tykve |
|
|
||
Melouny vodní |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
|
|||
|
0,05 (1) |
|||
|
|
|
||
Brokolice |
|
|
||
Květák |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
|
|
||
Kapusta růžičková |
|
|
||
Zelí hlávkové |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
|
|
||
Pekingské zelí |
|
|
||
Kadeřávek |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
|
|
|
||
Řeřicha setá |
|
|
||
Polníček |
|
|
||
Salát hlávkový |
|
|
||
Endivie |
|
|
||
Večernice (ruccola) |
|
|
||
Listy a řepíky brukve |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
|
|
||
Špenát |
|
|
||
Mangold (řapíky) |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
|
|
||
|
|
|
||
|
|
|
||
Kerblík |
|
|
||
Pažitka |
|
|
||
Petrželová nať |
|
|
||
Celerová nať |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
Fazolové lusky |
|
|
||
Vyluštěná fazolová semena |
|
|
||
Hrachové lusky |
|
|
||
Vyluštěná hrachová zrna |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
Chřest |
|
|
||
Kardy |
|
|
||
Celer řapíkatý |
|
|
||
Fenykl sladký |
|
|
||
Artyčoky |
|
|
||
Pór |
|
|
||
Reveň |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
|
|
|
||
|
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
Fazole |
|
|
||
Čočka |
|
|
||
Hrách |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
Lněná semena |
|
|
||
Jádra podzemnice olejné |
|
|
||
Mák |
|
|
||
Sezamová semena |
|
|
||
Slunečnicová semena |
|
|
||
Semena řepky |
|
|
||
Sojové boby |
|
|
||
Hořčičná semena |
|
|
||
Bavlníková semena |
|
|
||
Semena konopí |
|
|
||
Ostatní |
|
|
||
|
0,05 (1) |
|||
Konzumní brambory rané |
|
|
||
Konzumní brambory pozdní |
|
|
||
|
0,1 (1) |
0,02 (2) |
||
|
0,1 (1) |
0,02 (2) |
(1) Označuje mez stanovitelnosti.
(2) Označuje dočasný maximální limit reziduí podle čl. 4 odst. 1 písm. f) směrnice 91/414/EHS: pokud se nezmění, bude tento limit platný s účinkem od 19. července 2010.
(3) Dočasné maximální limity reziduí platné do 1. ledna 2008 až do předložení údajů z pokusů.“
PŘÍLOHA VI
Skupiny a příklady jednotlivých produktů, na něž se vztahují maximální limity reziduí |
deltamethrin (cis-deltamethrin) (1) |
endosulfan (suma alpha- a beta-izomerů a endosulfansulfát vyjádřený jako endosulfan) |
fenithrothion |
methidathion |
||
|
|
|
0,01 (2) |
|
||
|
0,05 (2) |
0,05 (2) |
|
2 |
||
Grapefruity |
|
|
|
|
||
Citrony |
|
|
|
|
||
Kyselé lajmy |
|
|
|
|
||
Mandarinky (včetně klementin a ostatních hybridů) |
|
|
|
|
||
Pomeranče |
|
|
|
|
||
Šedok |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
0,05 (2) |
0,1 (2) |
|
0,05 (2) |
||
Mandle |
|
|
|
|
||
Para ořechy |
|
|
|
|
||
Kešu ořechy |
|
|
|
|
||
Kaštany jedlé |
|
|
|
|
||
Kokosové ořechy |
|
|
|
|
||
Lískové ořechy |
|
|
|
|
||
Makadamie |
|
|
|
|
||
Pekanové ořechy |
|
|
|
|
||
Piniové oříšky |
|
|
|
|
||
Pistácie |
|
|
|
|
||
Vlašské ořechy |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
|
|
|
0,02 (2) |
||
Jablka |
0,2 |
|
|
|
||
Hrušky |
|
0,3 |
|
|
||
Kdoule |
|
|
|
|
||
Ostatní |
0,1 |
0,05 (2) |
|
|
||
|
|
0,05 (2) |
|
|
||
Meruňky |
|
|
|
|
||
Třešně a višně |
0,2 |
|
|
|
||
Broskve (včetně nektarinek a podobných hybridů) |
|
|
|
0,05 |
||
Švestky a slívy |
|
|
|
0,2 |
||
Ostatní |
0,1 |
|
|
0,02 (2) |
||
|
|
|
|
|
||
|
0,2 |
0,5 |
|
0,02 (2) |
||
Hrozny stolní |
|
|
|
|
||
Hrozny moštové |
|
|
|
|
||
|
0,2 |
0,05 (2) |
|
0,02 (2) |
||
|
|
0,05 (2) |
|
0,02 (2) |
||
Ostružiny |
0,5 |
|
|
|
||
Ostružiny ostružiníku ježiníku |
|
|
|
|
||
Ostružinomaliny |
|
|
|
|
||
Maliny |
0,5 |
|
|
|
||
Ostatní |
0,05 (2) |
|
|
|
||
|
|
0,05 (2) |
|
0,02 (2) |
||
Borůvky |
|
|
|
|
||
Klikvy |
|
|
|
|
||
Rybíz (červený, černý a bílý) |
0,5 |
|
|
|
||
Angrešt |
0,2 |
|
|
|
||
Ostatní |
0,05 (2) |
|
|
|
||
|
0,05 (2) |
0,05 (2) |
|
0,02 (2) |
||
|
|
0,05 (2) |
|
|
||
Avokádo |
|
|
|
|
||
Banány |
|
|
|
|
||
Datle |
|
|
|
|
||
Fíky |
|
|
|
|
||
Kiwi |
0,2 |
|
|
|
||
Kumkvaty |
|
|
|
|
||
Liči |
|
|
|
|
||
Mango |
|
|
|
|
||
Olivy (pro přímou spotřebu) |
1 |
|
|
1 |
||
Olivy (pro lisování oleje) |
1 |
|
|
1 |
||
Papája |
|
|
|
|
||
Mučenka (passiflora) |
|
|
|
|
||
Ananas |
|
|
|
|
||
Granátová jablka |
|
|
|
|
||
Ostatní |
0,05 (2) |
|
|
0,02 (2) |
||
|
|
|
0,01 (2) |
0,02 (2) |
||
|
0,05 (2) |
0,05 (2) |
|
|
||
Řepa salátová |
|
|
|
|
||
Mrkev |
|
|
|
|
||
Kasava |
|
|
|
|
||
Celer bulvový |
|
|
|
|
||
Křen |
|
|
|
|
||
Topinambury |
|
|
|
|
||
Pastinák |
|
|
|
|
||
Petržel kořenová |
|
|
|
|
||
Ředkve |
|
|
|
|
||
Černý kořen |
|
|
|
|
||
Batáty |
|
|
|
|
||
Tuřín |
|
|
|
|
||
Vodnice |
|
|
|
|
||
Jam |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
|
0,05 (2) |
|
|
||
Česnek |
0,1 |
|
|
|
||
Cibule kuchyňská |
0,1 |
|
|
|
||
Šalotka |
0,1 |
|
|
|
||
Cibule jarní |
0,1 |
|
|
|
||
Ostatní |
0,05 (2) |
|
|
|
||
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
||
Rajčata |
0,3 |
0,5 |
|
|
||
Paprika zeleninová |
|
1 |
|
|
||
Lilky |
0,3 |
|
|
|
||
Okra |
0,3 |
|
|
|
||
Ostatní |
0,2 |
0,05 (2) |
|
|
||
|
0,2 |
0,05 (2) |
|
|
||
Okurky salátové |
|
|
|
|
||
Okurky nakládačky |
|
|
|
|
||
Cukety |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
0,2 |
0,05 (2) |
|
|
||
Melouny cukrové |
|
|
|
|
||
Tykve |
|
|
|
|
||
Melouny vodní |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
0,05 (2) |
0,05 (2) |
|
|
||
|
|
0,05 (2) |
|
|
||
|
0,1 |
|
|
|
||
Brokolice |
|
|
|
|
||
Květák |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
0,1 |
|
|
|
||
Kapusta růžičková |
|
|
|
|
||
Zelí hlávkové |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
0,5 |
|
|
|
||
Pekingské zelí |
|
|
|
|
||
Kadeřávek |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
0,05 (2) |
|
|
|
||
|
|
0,05 (2) |
|
|
||
|
0,5 |
|
|
|
||
Řeřicha setá |
|
|
|
|
||
Polníček |
|
|
|
|
||
Salát hlávkový |
|
|
|
|
||
Endivie |
|
|
|
|
||
Večernice (ruccola) |
|
|
|
|
||
Listy a řepíky brukve |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
0,5 |
|
|
|
||
Špenát |
|
|
|
|
||
Mangold (řapíky) |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
0,05 (2) |
|
|
|
||
|
0,05 (2) |
|
|
|
||
|
0,5 |
|
|
|
||
Kerblík |
|
|
|
|
||
Pažitka |
|
|
|
|
||
Petrželová nať |
|
|
|
|
||
Celerová nať |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
0,2 |
0,05 (2) |
|
|
||
Fazolové lusky |
|
|
|
|
||
Vyluštěná fazolová semena |
|
|
|
|
||
Hrachové lusky |
|
|
|
|
||
Vyluštěná hrachová zrna |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
|
0,05 (2) |
|
|
||
Chřest |
|
|
|
|
||
Kardy |
|
|
|
|
||
Celer řapíkatý |
|
|
|
|
||
Fenykl sladký |
|
|
|
|
||
Artyčoky |
0,1 |
|
|
|
||
Pór |
0,2 |
|
|
|
||
Reveň |
|
|
|
|
||
Ostatní |
0,05 (2) |
|
|
|
||
|
0,05 (2) |
0,05 (2) |
|
|
||
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
||
|
1 |
0,05 (2) |
0,01 (2) |
0,02 (2) |
||
Fazole |
|
|
|
|
||
Čočka |
|
|
|
|
||
Hrách |
|
|
|
|
||
Ostatní |
|
|
|
|
||
|
|
|
0,01 (2) |
|
||
Lněná semena |
|
|
|
|
||
Jádra podzemnice olejné |
|
|
|
|
||
Mák |
|
|
|
|
||
Sezamová semena |
|
|
|
|
||
Slunečnicová semena |
|
|
|
|
||
Semena řepky |
0,1 |
|
|
0,05 |
||
Sojové boby |
|
0,5 |
|
|
||
Hořčičná semena |
0,1 |
|
|
|
||
Bavlníková semena |
|
5 |
|
|
||
Semena konopí |
|
|
|
|
||
Ostatní |
0,05 (2) |
0,1 (2) |
|
0,02 (2) |
||
|
0,05 (2) |
0,05 (2) |
0,01 (2) |
0,02 (2) |
||
Konzumní brambory rané |
|
|
|
|
||
Konzumní brambory pozdní |
|
|
|
|
||
|
5 |
30 |
0,5 |
0,1 (2) |
||
|
5 |
0,1 (2) |
0,02 (2) |
0,1 (2) |
(1) Dočasné maximální limity reziduí platné do 1. listopadu 2007 až do přezkoumání dokumentace v příloze III směrnice 91/414/EHS a opětovné registrace formulací deltamethrinu na úrovni členského státu.
(2) Označuje mez stanovitelnosti.“