(ES) č. 2036/2005Nařízení Komise (ES) č. 2036/2005 ze dne 14. prosince 2005 o trvalém povolení některých doplňkových látek v krmivech a o dočasném povolení nového užití některých již povolených doplňkových látek v krmivech (Text s významem pro EHP)

Publikováno: Úř. věst. L 328, 15.12.2005, s. 13-20 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 14. prosince 2005 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 4. ledna 2006 Nabývá účinnosti: 4. ledna 2006
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Konsolidované znění předpisu s účinností od 29. března 2018

Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění příslušných právních předpisů, včetně jejich právních východisek a odůvodnění, jsou zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie a jsou k dispozici v databázi EUR-Lex. Tato úřední znění jsou přímo dostupná přes odkazy uvedené v tomto dokumentu

►B

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2036/2005

ze dne 14. prosince 2005

o trvalém povolení některých doplňkových látek v krmivech a o dočasném povolení nového užití některých již povolených doplňkových látek v krmivech

(Text s významem pro EHP)

(Úř. věst. L 328 15.12.2005, s. 13)

Ve znění:

 

 

Úřední věstník

  Č.

Strana

Datum

 M1

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1018/2012 ze dne 5. listopadu 2012,

  L 307

56

7.11.2012

►M2

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1206/2012 ze dne 14. prosince 2012

  L 347

12

15.12.2012

►M3

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2017/961 ze dne 7. června 2017

  L 145

7

8.6.2017

►M4

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2017/1145 ze dne 8. června 2017

  L 166

1

29.6.2017

►M5

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2017/2299 ze dne 12. prosince 2017

  L 329

33

13.12.2017

►M6

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2018/347 ze dne 5. března 2018

  L 67

21

9.3.2018


Opraveno:

 C1

Oprava, Úř. věst. L 143, 3.6.2008, s.  55 (2036/2005)




▼B

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2036/2005

ze dne 14. prosince 2005

o trvalém povolení některých doplňkových látek v krmivech a o dočasném povolení nového užití některých již povolených doplňkových látek v krmivech

(Text s významem pro EHP)



Článek 1

Přípravky náležející do skupiny „mikroorganismy“, které jsou uvedené v příloze I, se povolují bez časového omezení k používání jako doplňkové látky ve výživě zvířat za podmínek stanovených v uvedené příloze.

▼M4 —————

▼B

Článek 3

Přípravky náležející do skupiny „enzymy“, které jsou uvedené v příloze III, se povolují na dobu čtyř let k používání jako doplňkové látky ve výživě zvířat za podmínek stanovených v uvedené příloze.

Článek 4

Toto nařízení vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech




PŘÍLOHA I



Číslo ES

Doplňková látka

Chemický vzorec, popis

Druh nebo kategorie zvířat

Maximální stáří

Minimální obsah

Maximální obsah

Jiná ustanovení

Konec platnosti povolení

CFU na kg kompletního krmiva

Mikroorganismy

▼M6 —————

▼M5 —————

▼M3 —————

▼M4 —————

▼B




PŘÍLOHA III



Číslo ES nebo číslo

Doplňková látka

Chemický vzorec, popis

Druh nebo kategorie zvířat

Maximální stáří

Minimální obsah

Maximální obsah

Jiná ustanovení

Konec platnosti povolení

Jednotky aktivity na kg kompletního krmiva

Enzymy

▼M2 —————

▼B

37

Endo-1,4-beta-xylanáza

ES 3.2.1.8

Subtilisin

ES 3.4.21.62

Přípravek endo-1,4-beta-xylanázy z Trichoderma longibrachiatum (ATCC 2105) a subtilisinu z Bacillus subtilis (ATCC 2107) s minimem aktivity pro:

endo-1,4-beta-xylanáza: 5 000 U (1)/g

Subtilisin: 1 600 U (2)/g

Kachny

endo-1,4-beta-xylanáza:

2 500 U

1.  V návodu pro použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena teplota při skladování, doba trvanlivosti a stabilita při peletování.

2.  Doporučená dávka na 1 kg kompletního krmiva:

endo-1,4-beta-xylanáza: 2 500 U

subtilisin: 800 U.

3.  Pro použití do krmné směsi obsahující např. více než 65 % pšenice.

4.1.2010

subtilisin:

800 U

59

Endo-1,4-beta-xylanáza

ES 3.2.1.8

Endo-1,3(4)-beta-glukanáza

ES 3.2.1.6

Subtilisin

ES 3.4.21.62

Alfa-amyláza

ES 3.2.1.1

Polygalakturonáza

ES 3.2.1.15

Přípravek endo-1,4-beta-xylanázy z Trichoderma longibrachiatum (ATCC 2105), endo-1,3(4)-beta-glukanázy a alfa-amylázy z Bacillus amyloliquefaciens (DSM 9553), subtilisinu z Bacillus subtilis (ATCC 2107) a polygalakturonázy z Aspergillus aculeatus (CBS 589.94) s minimem aktivity pro:

endo-1,4-beta-xylanáza: 300 U (1)/g

endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 150 U (3)/g

subtilisin: 4 000 U (2)/g

alfa-amyláza: 400 U (4)/g

polygalakturonáza: 25 U (5)/g

Kachny

Endo-1,4-beta-xylanáza:

300 U

1.  V návodu pro použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena teplota při skladování, doba trvanlivosti a stabilita při peletování.

2.  Doporučená dávka na 1 kg kompletního krmiva:

endo-1,4-beta-xylanáza: 300 U

endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 150 U

subtilisin: 4 000 U

alfa-amyláza: 400 U

polygalakturonáza: 25 U.

3.  Pro použití do krmné směsi bohaté na škrobové a neškrobové polysacharidy (zejména arabinoxylany a beta-glukany), např. obsahující více než 40 % kukuřice.

4.1.2010

Endo-1,3(4)-beta-glukanáza:

150 U

Subtilisin:

4 000 U

Alfa-amyláza:

400 U

Polygalak-turonáza:

25 U

Nosnice

Endo-1,4-beta-xylanáza:

225 U

1.  V návodu pro použití doplňkové látky a premixu musí být uvedena teplota při skladování, doba trvanlivosti a stabilita při peletování.

2.  Doporučená dávka na 1 kg kompletního krmiva:

endo-1,4-beta-xylanáza: 225 U

endo-1,3(4)-beta-glukanáza: 112 U

subtilisin: 3 000 U

alfa-amyláza: 300 U

polygalakturonáza: 18 U.

3.  Pro použití do krmné směsi bohaté na škrobové a neškrobové polysacharidy (zejména arabinoxylany a beta-glukany), např. obsahující více než 40 % kukuřice.

4.1.2010

Endo-1,3(4)-beta-glukanáza:

112 U

Subtilisin:

3 000 U

Alfa-amyláza:

300 U

Polygalak-turonáza:

18 U

(1)   1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (ekvivalenty xylózy) za minutu z xylanu ovesných slupek při pH 5,3 a teplotě 50 °C.

(2)   1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikrogram fenolové sloučeniny (ekvivalenty tyrozinu) za minutu z kaseinového substrátu při pH 7,5 a teplotě 40 °C.

(3)   1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujících cukrů (ekvivalenty glukózy) za minutu z beta-glukanu ječmene při pH 5,0 a 30 °C.

(4)   1 U je množství enzymu, které hydrolyzuje 1 mikromol glukosidických vazeb za minutu z vodou nerozpustného křížově vázaného substrátu škrobového polymeru při pH 6,5 a teplotě 37 °C.

(5)   1 U je množství enzymu, které uvolní 1 mikromol redukujícího materiálu (ekvivalenty kyseliny galakturonové) za minutu z poly-D-galakturonátového substrátu při pH 5,0 a teplotě 40 °C.

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU