2005/877/ES2005/877/ES: Rozhodnutí Rady přidružení EU–Rumunsko č. 3/2005 ze dne 5. července 2005 o zlepšení právní úpravy obchodu se zpracovanými zemědělskými produkty, stanoveného v protokolu 3 k Evropské dohodě

Publikováno: Úř. věst. L , 10.12.2005, s. 26-62 Druh předpisu: Rozhodnutí
Přijato: 5. července 2005 Autor předpisu:
Platnost od: 1. prosince 2005 Nabývá účinnosti: 1. prosince 2005
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



ROZHODNUTÍ RADY PŘIDRUŽENÍ EU–RUMUNSKO č. 3/2005

ze dne 5. července 2005

o zlepšení právní úpravy obchodu se zpracovanými zemědělskými produkty, stanoveného v protokolu 3 k Evropské dohodě

(2005/877/ES)

RADA PŘIDRUŽENÍ,

s ohledem na Evropskou dohodu zakládající přidružení mezi Evropskými společenstvími a jejich členskými státy na jedné straně a Rumunskem na straně druhé (1), a zejména na čl. 1 odst. 2 protokolu 3 k této dohodě,

vzhledem k těmto důvodům:

(1)

Protokol 3 stanoví právní úpravu obchodu se zpracovanými zemědělskými produkty mezi Společenstvím a Rumunskem. Protokol 3 byl naposledy pozměněn protokolem, kterým se upravují obchodní aspekty Evropské dohody (2).

(2)

V nedávné době byla dojednána nová zlepšení v oblasti obchodu s cílem usnadnit hospodářskou konvergenci při přípravě na přistoupení a stanovit koncese buď ve formě úplné liberalizace obchodu pro některé zpracované zemědělské produkty, nebo ve formě snížení cel nebo celních kvót pro jiné.

(3)

Podle čl. 2 odst. 1 druhé odrážky protokolu 3 mohou být uplatňovaná cla snížena rozhodnutím Rady přidružení v reakci na snižování vyplývající ze vzájemných koncesí týkajících se zpracovaných zemědělských produktů.

(4)

Pro některé zpracované zemědělské produkty, na které se vztahuje protokol 3, ale které nejsou uvedeny v tomto rozhodnutí nebo pro které jsou otevřené celní kvóty již vyčerpané, by měla nadále platit stávající obchodní opatření stanovená v protokolu 3.

(5)

Pro zpracované zemědělské produkty, na které se nevztahuje příloha I Smlouvy, by neměly být poskytovány vývozní náhrady podle nařízení Komise (ES) č. 1520/2000 ze dne 13. července 2000, kterým se stanoví společná prováděcí pravidla k režimu poskytování vývozních náhrad pro některé zemědělské produkty vyvážené ve formě zboží, na něž se nevztahuje příloha I Smlouvy, a kritéria pro stanovení výše těchto náhrad (3).

(6)

Pro zpracované zemědělské produkty pocházející z Rumunska a vyvážené do Společenství by neměly být poskytovány vývozní náhrady.

(7)

Roční kvóty stanovené v přílohách III a IV tohoto rozhodnutí by měly být otevřeny za podmínek stanovených v uvedených přílohách. Pro rok 2005, s ohledem na skutečnost, že tyto roční kvóty mohou být otevřeny až po 1. lednu 2005, ke dni, který bude stanoven, by měly být poměrně sníženy podle počtu měsíců, které již v tomto roce uplynuly,

ROZHODLA TAKTO:

Článek 1

Na dovoz zboží pocházejícího z Rumunska a uvedeného v příloze I do Společenství se ode dne vstupu tohoto rozhodnutí v platnost uplatní cla stanovená v uvedené příloze.

Na dovoz zboží pocházejícího ze Společenství a uvedeného v příloze II do Rumunska se ode dne vstupu tohoto rozhodnutí v platnost uplatní cla stanovená v uvedené příloze.

Článek 2

Zpracované zemědělské produkty pocházející ze Společenství a vyvážené do Rumunska, které nejsou uvedeny v příloze I Smlouvy o založení Evropského společenství, nejsou způsobilé pro vývozní náhrady poskytované podle nařízení (ES) č. 1520/2000.

Zpracované zemědělské produkty pocházející z Rumunska a vyvážené do Společenství, které nejsou uvedeny v příloze I uvedené Smlouvy, nejsou způsobilé pro vývozní náhrady v Rumunsku.

Článek 3

Celní kvóty uvedené v přílohách III a IV se otevírají za podmínek stanovených v těchto přílohách. Pro rok 2005 je objem kvót poměrně snížen podle počtu měsíců, které již v tomto roce uplynuly.

Článek 4

Pro zpracované zemědělské produkty, na které se nevztahují přílohy I, II, III a IV, nebo pro které již byly kvóty stanovené v přílohách III a IV vyčerpány, nadále platí protokol 3, pokud není uvedeno jinak.

Článek 5

Toto rozhodnutí vstupuje v platnost prvním dnem prvního měsíce následujícího po oznámení obou stran o dokončení jejich vnitřních postupů pro ratifikaci,přijetí nebo schválení.

V Bruselu dne 5. července 2005.

Za Radu přidružení

J. STRAW

předseda


(1)  Úř. věst. L 357, 31.12.1994, s. 2.

(2)  Protokol, kterým se upravují obchodní aspekty Evropské dohody mezi Evropskými společenstvími a jejich členskými státy na jedné straně a Rumunskem na straně druhé s ohledem na přistoupení Rakouské republiky, Finské republiky a Švédského království k Evropské unii a s ohledem na závěry Uruguayského kola jednání o zemědělství, včetně zlepšení stávajícího preferenčního režimu (Úř. věst. L 301, 11.11.1998, s. 3.)

(3)  Úř. věst. L 177, 15.7.2000, s. 1. Nařízení naposledy pozměněné nařízením (ES) č. 893/2005 (Úř. věst. L 152, 15.6.2005, s. 13).


PŘÍLOHA I

Dovozní cla na zboží pocházející z Rumunska dovážené do Společenství

Kód KN

Popis zboží

Ode dne vstupu v platnost do 31.12.2005

(%)

Od 1.1.2006 do 31.12.2006

(%)

Od 1.1.2007

(%)

0403

Podmáslí, kyselé mléko a smetana, jogurt, kefír a jiné fermentované (kysané) nebo acidofilní mléko a smetana, též zahuštěné nebo obsahující přidaný cukr nebo jiná sladidla, nebo ochucené nebo obsahující přidané ovoce, ořechy nebo kakao:

 

 

 

0403 10

– Jogurt:

 

 

 

 

– – Ochucený nebo obsahující přidané ovoce, ořechy nebo kakao:

 

 

 

 

– – – V prášku, granulích nebo v jiné pevné formě, o obsahu mléčného tuku:

 

 

 

0403 10 51

– – – – Nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních

0

0

0

0403 10 53

– – – – Převyšujícím 1,5 % hmotnostních, avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních

0

0

0

0403 10 59

– – – – Převyšujícím 27 % hmotnostních

0

0

0

 

– – – Ostatní, o obsahu mléčného tuku:

 

 

 

0403 10 91

– – – – Nepřesahujícím 3 % hmotnostní

0

0

0

0403 10 93

– – – – Převyšujícím 3 % hmotnostní, avšak nepřesahujícím 6 % hmotnostních

0

0

0

0403 10 99

– – – – Převyšujícím 6 % hmotnostních

0

0

0

0403 90

– Ostatní:

 

 

 

 

– – Ochucené nebo obsahující přidané ovoce, ořechy nebo kakao:

 

 

 

 

– – – V prášku, granulích nebo v jiné pevné formě, o obsahu mléčných tuků:

 

 

 

0403 90 71

– – – – Nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních

0

0

0

0403 90 73

– – – – Převyšujícím 1,5 % hmotnostních, avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních

0

0

0

0403 90 79

– – – – Převyšujícím 27 % hmotnostních

0

0

0

 

– – – Ostatní, o obsahu mléčných tuků:

 

 

 

0403 90 91

– – – – Nepřesahujícím 3 % hmotnostní

0

0

0

0403 90 93

– – – – Převyšujícím 3 % hmotnostní, avšak nepřesahujícím 6 % hmotnostních

0

0

0

0403 90 99

– – – – Převyšujícím 6 % hmotnostních

0

0

0

0405

Máslo a jiné tuky a oleje získané z mléka; mléčné pomazánky:

 

 

 

0405 20

– Mléčné pomazánky:

 

 

 

0405 20 10

– – O obsahu tuku 39 % hmotnostních nebo více, avšak méně než 60 % hmotnostních

0 % + EAR (1)

0 % + EAR (1)

0

0405 20 30

– – O obsahu tuku 60 % hmotnostních nebo více, avšak nepřesahujícím 75 % hmotnostních

0 % + EAR (1)

0 % + EAR (1)

0

0710

Zelenina (též vařená ve vodě nebo v páře), zmrazená:

 

 

 

0710 40 00

– Kukuřice cukrová

0

0

0

0711

Zelenina prozatímně konzervovaná (např. oxidem siřičitým, ve slané vodě, v sířené vodě nebo v jiných konzervačních roztocích), avšak v tomto stavu nezpůsobilá k přímému požívání:

 

 

 

0711 90

– Ostatní zelenina; zeleninové směsi:

 

 

 

0711 90 30

– – – Kukuřice cukrová

0

0

0

1302

Rostlinné šťávy a výtažky; pektinové látky, pektináty a pektany; agar-agar a ostatní slizy a zahušťovadla získané z rostlin, též upravené:

 

 

 

 

– Rostlinné šťávy a výtažky

 

 

 

1302 13 00

– – Z chmele

0

0

0

1302 20

– Pektinové látky, pektináty a pektany:

 

 

 

1302 20 10

– – V suchém stavu

0

0

0

1302 20 90

– – Ostatní

0

0

0

1505

Tuk z ovčí vlny a tukové látky z něho získané (včetně lanolinu):

 

 

 

1505 00 10

– Tuk z ovčí vlny, surový

0

0

0

1516

Živočišné nebo rostlinné tuky a oleje a jejich frakce, částečně nebo zcela hydrogenované, interesterifikované, reesterifikované nebo elaidinizované, též rafinované, ale jinak neupravené:

 

 

 

1516 20

– Rostlinné tuky a oleje a jejich frakce:

 

 

 

1516 20 10

– – Hydrogenovaný ricinový olej, tzv. (opálový vosk)

0

0

0

1517

Margarín; jedlé směsi nebo přípravky živočišných nebo rostlinných tuků nebo olejů nebo frakcí různých tuků nebo olejů této kapitoly, jiné než jedlé tuky nebo oleje nebo jejich frakce čísla 1516:

 

 

 

1517 10

– Margarín, vyjma tekutý margarín:

 

 

 

1517 10 10

– – Obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % hmotnostních mléčných tuků

0

0

0

1517 90

– Ostatní:

 

 

 

1517 90 10

– – Obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % hmotnostních mléčných tuků

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1517 90 93

– – – Jedlé směsi nebo přípravky používané jako tvarovací

0

0

0

1518 00

Živočišné nebo rostlinné tuky a oleje a jejich frakce, vařené, oxidované, dehydratované, sířené, foukané, polymerované za tepla ve vakuu nebo v inertním plynu nebo jinak chemicky upravené, jiné než uvedené v čísle 1516; směsi nebo přípravky nepoživatelných živočišných nebo rostlinných tuků nebo olejů nebo frakcí různých tuků nebo olejů této kapitoly, jinde neuvedené ani nezahrnuté

 

 

 

1518 00 10

– Linoxyn

0

0

0

 

– Ostatní:

 

 

 

1518 00 91

– – Živočišné nebo rostlinné tuky a oleje a jejich frakce, vařené, oxidované, dehydratované, sířené, foukané, polymerované za tepla ve vakuu nebo v inertním plynu nebo jinak chemicky upravené, jiné než uvedené v čísle 1516

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1518 00 95

– – – Směsi nebo přípravky nepoživatelných živočišných nebo živočišných a rostlinných tuků a olejů a jejich frakcí

0

0

0

1518 00 99

– – – Ostatní

0

0

0

1521

Rostlinné vosky (jiné než triglyceridy), včelí vosk a jiné hmyzí vosky a vorvanina (spermacet), též rafinované nebo barvené:

 

 

 

1521 90

– Ostatní:

 

 

 

1521 90 99

– – – Ostatní

0

0

0

1522 00

Degras; zbytky po zpracování tukových látek nebo živočišných nebo rostlinných vosků:

 

 

 

1522 00 10

– Degras

0

0

0

1702

Ostatní cukry, včetně chemicky čisté laktózy, maltózy, glukózy a fruktózy, v pevném stavu; cukerné sirupy bez přísad aromatických přípravků nebo barviva; umělý med, též smíšený s přírodním medem; karamel:

 

 

 

1702 50 00

– Chemicky čistá fruktóza

0

0

0

1702 90

– Ostatní, včetně invertního cukru:

 

 

 

1702 90 10

– – Chemicky čistá maltóza

0

0

0

1704

Cukrovinky (včetně bílé čokolády) neobsahující kakao:

 

 

 

1704 10

– Žvýkací guma, též obalená cukrem:

 

 

 

 

– – Obsahující méně než 60 % hmotnostních sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza):

 

 

 

1704 10 11

– – – Plátková žvýkací guma

0

0

0

1704 10 19

– – – Ostatní

0

0

0

 

– – Obsahující 60 % hmotnostních nebo více sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza):

 

 

 

1704 10 91

– – – Plátková žvýkací guma

0

0

0

1704 10 99

– – – Ostatní

0

0

0

1704 90

– Ostatní:

 

 

 

1704 90 10

– – Výtažky z lékořice obsahující více než 10 % hmotnostních sacharózy, bez přídavku jiných látek

0

0

0

1704 90 30

– – Bílá čokoláda

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1704 90 51

– – – Těsta a pasty, včetně marcipánu, v bezprostředním obalu o čisté hmotnosti 1 kg nebo více

0

0

0

1704 90 55

– – – Zdravotní pastilky a dropsy proti kašli

0

0

0

1704 90 61

– – – Dražé a podobné cukrovinky ve formě dražé

0

0

0

 

– – – Ostatní:

 

 

 

1704 90 65

– – – – Gumovité cukrovinky a želé včetně ovocných součástí

0

0

0

1704 90 71

– – – Tvrdé bonbóny, též plněné

0

0

0

1704 90 75

– – – – Karamely a podobné cukrovinky

0

0

0

 

– – – – Ostatní:

 

 

 

1704 90 81

– – – – – Vyrobené kompresí

0

0

0

1806

Čokoláda a ostatní potravinové přípravky obsahující kakao:

 

 

 

1806 10

– Kakaový prášek obsahující přidaný cukr nebo jiná sladidla:

 

 

 

1806 10 20

– – Obsahující 5 % nebo více, avšak méně než 65 % hmotnostních sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nebo isoglukózy vyjádřené jako sacharóza

0

0

0

1806 10 30

– – Obsahující 65 % nebo více, avšak méně než 80 % hmotnostních sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nebo isoglukózy vyjádřené jako sacharóza

0

0

0

1806 20

– Ostatní přípravky v blocích, v tabulkách nebo tyčích o hmotnosti vyšší než 2 kg nebo v tekutém nebo pastovitém stavu, ve formě prášku, granulí a podobně, v nádobách nebo v bezprostředním obalu, o obsahu přesahujícím 2 kg:

 

 

 

1806 20 10

– – Obsahující 31 % hmotnostních nebo více kakaového másla nebo obsahující 31 % hmotnostních nebo více kombinace kakaového másla a mléčného tuku

0

0

0

1806 20 30

– – Obsahující 25 % hmotnostních nebo více, avšak méně než 31 % hmotnostních kombinace kakaového másla a mléčného tuku

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1806 20 50

– – – Obsahující 18 % hmotnostních nebo více kakaového másla

0

0

0

1806 20 70

– – – Čokoládová mléčná drobenka (Chocolate milk crumb)

0

0

0

1806 20 80

– – – Čokoládové polevy

0

0

0

1806 20 95

– – – Ostatní

0

0

0

 

– Ostatní, v blocích, tabulkách nebo tyčinkách:

 

 

 

1806 31 00

– – Plněné

0

0

0

1806 32

– – Neplněné

 

 

 

1806 32 10

– – – S přídavkem obilí, ovoce nebo ořechů

0

0

0

1806 32 90

– – – Ostatní

0

0

0

1806 90

– Ostatní:

 

 

 

 

– – Čokoláda a čokoládové výrobky:

 

 

 

 

– – – Čokoládové bonbony (pralinky), též plněné:

 

 

 

1806 90 11

– – – – Obsahující alkohol

0

0

0

1806 90 19

– – – – Ostatní

0

0

0

 

– – – Ostatní:

 

 

 

1806 90 31

– – – – Plněné

0

0

0

1806 90 39

– – – – Neplněné

0

0

0

1806 90 50

– – Cukrovinky a jejich náhražky vyrobené z náhražek cukru, obsahující kakao

0

0

0

1806 90 60

– – Pasty (pomazánky) obsahující kakao

0

0

0

1806 90 70

– – Přípravky pro výrobu nápojů obsahující kakao

0

0

0

1901

Sladový výtažek; potravinové přípravky z mouky, krupice, krupičky, škrobu nebo sladových výtažků, neobsahující kakao nebo obsahující méně než 40 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté; potravinové přípravky ze zboží čísel 0401 až 0404, neobsahující kakao nebo obsahující méně než 5 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté

 

 

 

1901 10 00

– Přípravky pro dětskou výživu v balení pro drobný prodej

0

0

0

1901 20 00

– Směsi a těsta pro přípravu pekařského zboží, jemného nebo trvanlivého pečiva čísla 1905

0

0

0

1901 90

– Ostatní:

 

 

 

 

– – Sladový výtažek:

 

 

 

1901 90 11

– – – Obsahující 90 % hmotnostních nebo více suchého výtažku

0

0

0

1901 90 19

– – – Ostatní

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1902

Těstoviny, též vařené nebo nadívané (masem nebo jinými nádivkami) nebo jinak upravené, jako špagety, makarony, nudle, lasagne, noky, ravioli, cannelloni, kuskus, též upravený:

 

 

 

 

– Těstoviny nevařené, nenadívané ani jinak nepřipravené:

 

 

 

1902 11 00

– – Obsahující vejce

0 % + 16,7 EUR/100 kg

0 % + 11 EUR/100 kg

0

1902 19

– – Ostatní:

 

 

 

1902 19 10

– – – Neobsahující mouku ani krupičku z obyčejné pšenice

0 % + 20,4 EUR/100 kg

0 % + 13,5 EUR/100 kg

0

1902 19 90

– – – Ostatní

0 % + 17,5 EUR/100 kg

0 % + 11,6 EUR/100 kg

0

1902 20

– Nadívané těstoviny, též vařené nebo jinak připravené:

 

 

 

 

– – Ostatní:

 

 

 

1902 20 91

– – – Vařené

0 % + 5,2 EUR/100 kg

0 % + 4 EUR/100 kg

0

1902 20 99

– – – Ostatní

0 % + 14,7 EUR/100 kg

0 % + 11,2 EUR/100 kg

0

1902 30

– Ostatní těstoviny:

 

 

 

1902 30 10

– – Sušené

0 % + 16,7 EUR/100 kg

0 % + 11 EUR/100 kg

 

1902 30 90

– – Ostatní

0 % + 6,6 EUR/100 kg

0 % + 4,4 EUR/100 kg

0

1902 40

– Kuskus:

 

 

 

1902 40 10

– – Nepřipravený

0

0

0

1902 40 90

– – Ostatní

0

0

0

1903 00 00

Tapioka a její náhražky připravené ze škrobu, ve formě vloček, zrn, perel, prachu nebo v podobných formách

0

0

0

1904

Výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením (např. pražené kukuřičné vločky – corn flakes); obiloviny (jiné než kukuřice) v zrnech, ve formě vloček nebo jinak zpracovaných zrn (kromě mouky, krupice a krupičky), předvařené nebo jinak připravené, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

 

 

 

1904 10

– Výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením:

 

 

 

1904 10 10

– – Z kukuřice

0

0

0

1904 10 30

– – Z rýže

0

0

0

1904 10 90

– – Ostatní

0

0

0

1904 20

– Připravené potraviny získané z nepražených obilných vloček nebo ze směsí nepražených obilných vloček a pražených obilných vloček nebo nabobtnalých obilovin:

 

 

 

1904 20 10

– – Přípravky typu „müsli“ z nepražených obilných vloček

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1904 20 91

– – – Z kukuřice

0

0

0

1904 20 95

– – – Z rýže

0

0

0

1904 20 99

– – – Ostatní

0

0

0

1904 30 00

– Pšenice bulgur

0

0

0

1904 90

– Ostatní:

0

0

0

1905

Pekařské zboží, jemné nebo trvanlivé pečivo, též obsahující kakao; hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky, škrobu a podobné výrobky:

 

 

 

1905 10 00

– Křupavý chléb zvaný „knäckebrot“

0

0

0

1905 20

– Perník a podobné výrobky:

0

0

0

 

– Sladké sušenky; oplatky a malé oplatky:

 

 

 

1905 31

– – Sladké sušenky:

0

0

0

1905 32

– – – Oplatky a malé oplatky:

0

0

0

1905 40

– Suchary, opékaný chléb a podobné opékané výrobky:

0

0

0

1905 90

– Ostatní:

 

 

 

1905 90 10

– – Nekvašený chléb (macesy)

0

0

0

1905 90 20

– – Hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky nebo škrobu a podobné výrobky

0

0

0

 

– – Ostatní:

0

0

0

1905 90 30

– – – Chléb bez přídavku medu, vajec, sýra nebo ovoce, a obsahující v sušině maximálně 5 % hmotnostních cukrů a maximálně 5 % hmotnostních tuku

0

0

0

1905 90 45

– – – Sušenky

0

0

0

1905 90 55

– – – Výrobky tlačené nebo pěnové, aromatizované nebo solené

0

0

0

 

– – – Ostatní:

 

 

 

1905 90 60

– – – – Slazené

0

0

0

2001

Zelenina, ovoce, ořechy a jiné jedlé části rostlin, připravené nebo konzervované v octě nebo kyselině octové:

 

 

 

2001 90

– Ostatní:

 

 

 

2001 90 30

– – Kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata)

0

0

0

2001 90 40

– – Jamy, batáty (sladké brambory) a podobné jedlé části rostlin s obsahem škrobu 5 % hmotnostních nebo více

0

0

0

2001 90 60

– – Palmová jádra

0

0

0

2004

Ostatní zelenina připravená nebo konzervovaná jinak než v octě nebo kyselině octové, zmrazená, jiná než výrobky čísla 2006:

 

 

 

2004 10

– Brambory

 

 

 

2004 10 91

– – – Ve formě mouky, krupice nebo vloček

0

0

0

2004 90

– Ostatní zelenina a zeleninové směsi:

 

 

 

2004 90 10

– – Kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata)

0

0

0

2005

Ostatní zelenina připravená nebo konzervovaná jinak než v octě nebo kyselině octové, nezmrazená, jiná než výrobky čísla 2006:

 

 

 

2005 20

– Brambory:

 

 

 

2005 20 10

– – Ve formě mouky, krupice nebo vloček

0

0

0

2005 80 00

– Kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata)

0

0

0

2008

Ovoce, ořechy a jiné jedlé části rostlin, jinak upravené nebo konzervované, též s přídavkem cukru nebo jiných sladidel nebo alkoholu, jinde neuvedené nebo nezahrnuté:

 

 

 

 

– Ořechy, arašídy a jiná semena, též ve směsi:

 

 

 

2008 11

– – Arašídy (burské oříšky):

 

 

 

2008 11 10

– – – Arašídové máslo

0

0

0

2008 91 00

– – Palmová jádra

0

0

0

2008 99

– – Ostatní:

 

 

 

 

– – – Bez přídavku alkoholu:

 

 

 

 

– – – – Bez přídavku cukru:

 

 

 

2008 99 85

– – – – – Kukuřice, s výjimkou kukuřice cukrové (Zea mays var. saccharata)

0

0

0

2008 99 91

– – – – – Jamy, batáty (sladké brambory) a podobné jedlé části rostlin o obsahu škrobu převyšujícím 5 % hmotnostních

0

0

0

2101

Výtažky, esence (tresti) a koncentráty z kávy, čaje nebo maté a přípravky na bázi těchto výrobků nebo na bázi kávy, čaje nebo maté; pražená čekanka a jiné pražené kávové náhražky a výtažky, esence (tresti) a koncentráty z nich:

 

 

 

 

– Výtažky, esence (tresti) a koncentráty z kávy a přípravky na bázi těchto výtažků, esencí (trestí) nebo koncentrátů nebo na bázi kávy:

 

 

 

2101 11

– – Výtažky, esence (tresti) a koncentráty:

0

0

0

2101 12

– – Přípravky na bázi těchto výtažků, esencí (trestí) nebo koncentrátů nebo na bázi kávy:

 

 

 

2101 12 98

– – – Ostatní

0

0

0

2101 20

– Výtažky, esence (tresti) a koncentráty z čaje nebo maté a přípravky na bázi těchto výtažků, esencí (trestí) nebo koncentrátů nebo na bázi čaje nebo maté:

 

 

 

2101 20 20

– – Výtažky, esence (tresti) nebo koncentráty

0

0

0

 

– – Přípravky:

 

 

 

2101 20 98

– – – Ostatní

0

0

0

2101 30

– Pražená čekanka a jiné pražené kávové náhražky a výtažky, esence (tresti) a koncentráty z nich:

0

0

0

2102

Droždí (aktivní nebo neaktivní); jiné neživé jednobuněčné mikroorganismy, vyjma očkovací látky čísla 3002; hotové prášky do pečiva:

 

 

 

2102 10

– Aktivní droždí:

 

 

 

2102 10 10

– – Kultivované násadové kvasinky (kvasinkové kultury)

0

0

0

 

– – Pekařské droždí:

 

 

 

2102 10 31

– – – Sušené

0

0

0

2102 10 39

– – – Ostatní

0

0

0

2102 20

– – Neaktivní droždí:

 

 

 

2102 20 11

– – – V tabletách, kostkách nebo podobných tvarech nebo v bezprostředním obalu o čisté hmotnosti nepřesahující 1 kg

0

0

0

2102 20 19

– – – Ostatní

0

0

0

2102 30 00

– Hotové prášky do pečiva

0

0

0

2103

Omáčky a přípravky pro omáčky; směsi koření a směsi přísad pro ochucení; hořčičná mouka a připravená hořčice:

 

 

 

2103 10 00

– Sójová omáčka

0

0

0

2103 20 00

– Kečup a jiné omáčky z rajčat

0

0

0

2103 90

– Ostatní:

 

 

 

2103 90 90

– – Ostatní

0

0

0

2104

Polévky a bujóny a přípravky pro polévky a bujóny; homogenizované směsi potravinových přípravků:

0

0

0

2105 00

Zmrzlina a podobné výrobky, též s obsahem kakaa:

 

 

 

2105 00 10

– Neobsahující mléčné tuky nebo obsahující méně než 3 % hmotnostní mléčných tuků

0

0

0

 

– S obsahem mléčných tuků:

 

 

 

2105 00 91

– – 3 % nebo více, avšak méně než 7 % hmotnostních

0

0

0

2105 00 99

– – 7 % hmotnostních nebo více

0

0

0

2106

Potravinové přípravky, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

 

 

 

2106 10

– Bílkovinné koncentráty a bílkovinné texturované látky:

 

 

 

2106 10 20

– – Neobsahující mléčné tuky, sacharózu, isoglukózu, glukózu nebo škrob, nebo obsahující méně než 1,5 % hmotnostních mléčných tuků, méně než 5 % hmotnostních sacharózy nebo isoglukózy, méně než 5 % hmotnostních glukózy nebo škrobu

4

4

0

2106 10 80

– – Ostatní

0 % + EAR (1)

0 % + EAR (1)

0

2208

Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem alkoholu nižším než 80 % obj.; destiláty, likéry a jiné lihové nápoje:

 

 

 

2208 40

– Rum a tafia:

 

 

 

 

– – V nádobách o obsahu nepřesahujícím 2 litry:

 

 

 

2208 40 11

– – – Rum s obsahem těkavých látek, jiných než ethylalkohol a methylalkohol, rovnajícím se nebo převyšujícím 225 g/hl čistého alkoholu (s přípustnou odchylkou 10 %)

0,6 EUR/% obj./hl + 3,2 EUR/hl

0,6 EUR/% obj./hl + 3,2 EUR/hl

0

 

– – – Ostatní:

 

 

 

2208 40 39

– – – – Ostatní

0,6 EUR/% obj./hl + 3,2 EUR/hl

0,6 EUR/% obj./hl + 3,2 EUR/hl

0

 

– – V nádobách o obsahu převyšujícím 2 litry

 

 

 

2208 40 51

– – – Rum s obsahem těkavých látek, jiných než ethylalkohol a methylalkohol, rovnajícím se nebo převyšujícím 225 g/hl čistého alkoholu (s přípustnou odchylkou 10 %)

0,6 EUR/% obj./hl

0,6 EUR/% obj./hl

0

 

– – – Ostatní

 

 

 

2208 40 99

– – – – Ostatní

0,6 EUR/% obj./hl

0,6 EUR/% obj./hl

0

2402

Doutníky (též s odříznutými konci), doutníčky a cigarety z tabáku nebo tabákových náhražek

 

 

 

2402 10 00

– Doutníky (též s odříznutými konci) a doutníčky obsahující tabák

26

26

0

2402 20

– Cigarety obsahující tabák

 

 

 

2402 20 10

– – Cigarety obsahující hřebíček

10

10

0

2402 20 90

– – Ostatní

57,6

57,6

0

2402 90 00

– Ostatní

57,6

57,6

0

2403

Ostatní tabákové výrobky a vyrobené tabákové náhražky; homogenizovaný nebo rekonstituovaný tabák; tabákové výtažky a esence (tresti):

 

 

 

2403 10

– Tabák ke kouření, též obsahující tabákové náhražky v jakémkoliv poměru

74,9

74,9

0

 

– Ostatní

 

 

 

2403 91

– – Homogenizovaný nebo rekonstituovaný tabák

16,6

16,6

0

2403 99

– – Ostatní

 

 

 

2403 99 10

– – – Žvýkací a šňupací tabák

41,6

41,6

0

2403 99 90

– – – Ostatní

16,6

16,6

0

3302

Směsi vonných látek a směsi (včetně lihových roztoků) na bázi jedné nebo více těchto látek, používané jako suroviny v průmyslu; ostatní přípravky na bázi vonných látek, používané k výrobě nápojů

 

 

 

3302 10

– Druhy používané v potravinářském průmyslu nebo k výrobě nápojů:

 

 

 

 

– – Druhy používané k výrobě nápojů:

 

 

 

 

– – – Přípravky obsahující všechny aromatické složky charakterizující nápoj:

 

 

 

 

– – – – Ostatní:

 

 

 

3302 10 21

– – – – – Neobsahující mléčné tuky, sacharózu, isoglukózu, glukózu nebo škrob nebo obsahující méně než 1,5 % hmotnostních mléčných tuků, 5 % hmotnostních sacharózy nebo isoglukózy, 5 % hmotnostních glukózy nebo škrobu

0

0

0

3302 10 29

– – – – – Ostatní

0

0

0

3823

Technické monokarboxylové mastné kyseliny; kyselé oleje z rafinace; technické mastné alkoholy

0

0

0


(1)  EA/EAR = zemědělská složka/snížená zemědělská složka (vypočítáno v souladu se základními množstvími stanovenými v protokolu 3 k této dohodě). Tyto zemědělské složky a snížené zemědělské složky podléhají případnému maximálnímu clu stanovenému ve společném celním sazebníku.


PŘÍLOHA II

Dovozní cla na zboží pocházející ze Společenství dovážené do Rumunska

Kód KN

Popis zboží

Ode dne vstupu v platnost do 31.12.2005

(%)

Od 1.1.2006 do 31.12.2006

(%)

Od 1.1.2007

(%)

0403

Podmáslí, kyselé mléko a smetana, jogurt, kefír a jiné fermentované (kysané) nebo acidofilní mléko a smetana, též zahuštěné nebo obsahující přidaný cukr nebo jiná sladidla nebo ochucené nebo obsahující přidané ovoce, ořechy nebo kakao:

 

 

 

0403 10

– Jogurt:

 

 

 

 

– – Ochucený nebo obsahující přidané ovoce, ořechy nebo kakao:

 

 

 

 

– – – V prášku, granulích nebo v jiné pevné formě, o obsahu mléčného tuku:

 

 

 

0403 10 51

– – – – Nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních

11

8

0

0403 10 53

– – – – Převyšujícím 1,5 % hmotnostních, avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních

11

8

0

0403 10 59

– – – – Převyšujícím 27 % hmotnostních

11

8

0

 

– – – Ostatní, o obsahu mléčného tuku:

 

 

 

0403 10 91

– – – – Nepřesahujícím 3 % hmotnostní

11

8

0

0403 10 93

– – – – Převyšujícím 3 % hmotnostní, avšak nepřesahujícím 6 % hmotnostních

11

8

0

0403 10 99

– – – – Převyšujícím 6 % hmotnostních

11

8

0

0403 90

– Ostatní:

 

 

 

 

– – Ochucené nebo obsahující přidané ovoce, ořechy nebo kakao:

 

 

 

 

– – – V prášku, granulích nebo v jiné pevné formě, o obsahu mléčného tuku:

 

 

 

0403 90 71

– – – – Nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních

11

8

0

0403 90 73

– – – – Převyšujícím 1,5 % hmotnostních, avšak nepřesahujícím 27 % hmotnostních

11

8

0

0403 90 79

– – – – Převyšujícím 27 % hmotnostních

11

8

0

 

– – – Ostatní, o obsahu mléčného tuku:

 

 

 

0403 90 91

– – – – Nepřesahujícím 3 % hmotnostní

11

8

0

0403 90 93

– – – – Převyšujícím 3 % hmotnostní, avšak nepřesahujícím 6 % hmotnostních

11

8

0

0403 90 99

– – – – Převyšujícím 6 % hmotnostních

11

8

0

0405

Máslo a jiné tuky a oleje získané z mléka; mléčné pomazánky:

 

 

 

0405 20

– Mléčné pomazánky:

 

 

 

0405 20 10

– – O obsahu tuku 39 % hmotnostních nebo více, avšak méně než 60 % hmotnostních

0

0

0

0405 20 30

– – O obsahu tuku 60 % hmotnostních nebo více, avšak nepřesahujícím 75 % hmotnostních

0

0

0

0710

Zelenina (též vařená ve vodě nebo v páře), zmrazená:

 

 

 

0710 40 00

– Kukuřice cukrová

0

0

0

0711

Zelenina prozatímně konzervovaná (např. oxidem siřičitým, ve slané vodě, v sířené vodě nebo v jiných konzervačních roztocích), avšak v tomto stavu nezpůsobilá k přímému požívání:

 

 

 

0711 90

– Ostatní zelenina; zeleninové směsi:

 

 

 

0711 90 30

– – – Kukuřice cukrová

0

0

0

1302

Rostlinné šťávy a výtažky; pektinové látky, pektináty a pektany; agar-agar a ostatní slizy a zahušťovadla získané z rostlin, též upravené:

 

 

 

 

– Rostlinné šťávy a výtažky

 

 

 

1302 12 00

– – Z lékořice

0

0

0

1302 13 00

– – Z chmele

0

0

0

 

– – Z pyrethra nebo z kořenů rostlin obsahujících rotenon

 

 

 

1302 19

– – Ostatní:

 

 

 

ex 1302 19 90

– – – Směsi rostlinných výtažků k výrobě nápojů nebo potravinových přípravků

0

0

0

ex 1302 19 90

– – – – Léčivé

0

0

0

1302 20

– Pektinové látky, pektináty a pektany:

 

 

 

1302 20 10

– – V suchém stavu

0

0

0

1302 20 90

– – Ostatní

0

0

0

 

– Slizy a zahušťovadla získané z rostlin, též upravené:

 

 

 

1302 31 00

– – Agar-agar

0

0

0

1302 32

– – Slizy a zahušťovadla ze svatojánského chleba, ze semen svatojánského chleba nebo z guarových semen, též upravené:

 

 

 

1302 32 10

– – – Ze svatojánského chleba nebo ze semen svatojánského chleba

0

0

0

1516

Živočišné nebo rostlinné tuky a oleje a jejich frakce, částečně nebo zcela hydrogenované, interesterifikované, reesterifikované nebo elaidinizované, též rafinované, ale jinak neupravené:

 

 

 

1516 20

– Rostlinné tuky a oleje a jejich frakce:

 

 

 

1516 20 10

– – Hydrogenovaný ricinový olej, tzv. „opálový vosk“

0

0

0

1517

Margarín; jedlé směsi nebo přípravky živočišných nebo rostlinných tuků nebo olejů nebo frakcí různých tuků nebo olejů této kapitoly, jiné než jedlé tuky nebo oleje nebo jejich frakce čísla 1516:

 

 

 

1517 10

– Margarín, vyjma tekutý margarín:

 

 

 

1517 10 10

– – obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % hmotnostních mléčných tuků

15

10

0

1517 90

– Ostatní:

 

 

 

1517 90 10

– – Obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % hmotnostních mléčných tuků

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1517 90 93

– – – Jedlé směsi nebo přípravky používané jako tvarovací

0

0

0

1518 00

Živočišné nebo rostlinné tuky a oleje a jejich frakce, vařené, oxidované, dehydratované, sířené, foukané, polymerované za tepla ve vakuu nebo v inertním plynu, nebo jinak chemicky upravené, jiné než uvedené v čísle 1516; směsi nebo přípravky nepoživatelných živočišných nebo rostlinných tuků nebo olejů nebo frakcí různých tuků nebo olejů této kapitoly, jinde neuvedené ani nezahrnuté

 

 

 

1518 00 10

– Linoxyn

0

0

0

 

– Ostatní:

 

 

 

1518 00 91

– – Živočišné nebo rostlinné tuky a oleje a jejich frakce, vařené, oxidované, dehydratované, sířené, foukané, polymerované za tepla ve vakuu nebo v inertním plynu nebo jinak chemicky upravené, jiné než uvedené v čísle 1516

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1518 00 95

– – – Směsi nebo přípravky nepoživatelných živočišných nebo živočišných a rostlinných tuků a olejů a jejich frakcí

0

0

0

1518 00 99

– – – Ostatní

0

0

0

1521

Rostlinné vosky (jiné než triglyceridy), včelí vosk a jiné hmyzí vosky a vorvanina (spermacet), též rafinované nebo barvené:

 

 

 

1521 10 00

– Rostlinné vosky

0

0

0

1521 90

– Ostatní:

 

 

 

1521 90 10

– – Vorvanina (spermacet), též rafinovaná nebo barvená

0

0

0

 

– – Včelí vosk a jiné hmyzí vosky, též rafinované nebo barvené:

 

 

 

1521 90 91

– – – Surové

0

0

0

1522 00

Degras; zbytky po zpracování tukových látek nebo živočišných nebo rostlinných vosků:

 

 

 

1522 00 10

– Degras

0

0

0

1702

Ostatní cukry, včetně chemicky čisté laktózy, maltózy, glukózy a fruktózy, v pevném stavu; cukerné sirupy bez přísad aromatických přípravků nebo barviva; umělý med, též smíšený s přírodním medem; karamel:

 

 

 

1702 90

– Ostatní, včetně invertního cukru a ostatního cukru a směsí cukerného sirupu obsahujících 50 % hmotnostních fruktózy v sušině

 

 

 

1702 90 10

– – Chemicky čistá maltóza

0

0

0

1704

Cukrovinky (včetně bílé čokolády) neobsahující kakao:

 

 

 

1704 10

– Žvýkací guma, též obalená cukrem:

 

 

 

 

– – Obsahující méně než 60 % hmotnostních sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza):

 

 

 

1704 10 11

– – – Plátková žvýkací guma

4

0

0

1704 10 19

– – – Ostatní

4

0

0

 

– – Obsahující 60 % hmotnostních nebo více sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza):

 

 

 

1704 10 91

– – – Plátková žvýkací guma

4

0

0

1704 10 99

– – – Ostatní

4

0

0

1704 90

– Ostatní:

 

 

 

1704 90 10

– – Výtažky z lékořice obsahující více než 10 % hmotnostních sacharózy, bez přídavku jiných látek

0

0

0

1704 90 30

– – Bílá čokoláda

5

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1704 90 51

– – – Těsta a pasty, včetně marcipánu, v bezprostředním obalu o čisté hmotnosti 1 kg nebo více

3

0

0

1704 90 55

– – – Zdravotní pastilky a dropsy proti kašli

5

0

0

1704 90 61

– – – Dražé a podobné cukrovinky ve formě dražé

10

0

0

 

– – – Ostatní:

 

 

 

1704 90 65

– – – – Gumovité cukrovinky a želé včetně ovocných součástí

10

0

0

1704 90 71

– – – – Tvrdé bonbóny, též plněné

11

0

0

1704 90 75

– – – – Karamely a podobné cukrovinky

11

0

0

 

– – – – Ostatní:

 

 

 

1704 90 81

– – – – – Vyrobené kompresí

11

0

0

1704 90 99

– – – – – Ostatní

11

0

0

1803

Kakaová hmota, též odtučněná:

 

 

 

1803 10 00

– Neodtučněná

0

0

0

1803 20 00

– Zcela nebo částečně odtučněná

0

0

0

1804 00 00

Kakaové máslo, kakaový tuk a kakaový olej

0

0

0

1805 00 00

Kakaový prášek neobsahující přidaný cukr ani jiná sladidla

0

0

0

1806

Čokoláda a ostatní potravinové přípravky obsahující kakao:

 

 

 

1806 10

– Kakaový prášek obsahující přidaný cukr nebo jiná sladidla:

0

0

0

1806 20

– Ostatní přípravky v blocích, v tabulkách nebo tyčích o hmotnosti vyšší než 2 kg nebo v tekutém nebo pastovitém stavu, ve formě prášku, granulí a podobně, v nádobách nebo v bezprostředním obalu, o obsahu přesahujícím 2 kg:

 

 

 

1806 20 10

– – Obsahující 31 % hmotnostních nebo více kakaového másla nebo obsahující 31 % hmotnostních nebo více kombinace kakaového másla a mléčného tuku

0

0

0

1806 20 30

– – Obsahující 25 % hmotnostních nebo více, avšak méně než 31 % hmotnostních kombinace kakaového másla a mléčného tuku

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1806 20 50

– – Obsahující 18 % hmotnostních nebo více kakaového másla

10

0

0

1806 20 70

– – – Čokoládová mléčná drobenka (Chocolate milk crumb)

10

0

0

1806 20 80

– – – Čokoládové polevy

10

0

0

1806 20 95

– – – Ostatní

10

0

0

 

– Ostatní, v blocích, tabulkách nebo tyčinkách:

 

 

 

1806 31 00

– – Plněné

22,5

0

0

1806 32

– – Neplněné

 

 

 

1806 32 10

– – – S přídavkem obilí, ovoce nebo ořechů

40

20

0

1806 32 90

– – – Statní

22,5

0

0

1806 90

– Ostatní:

 

 

 

 

– – Čokoláda a čokoládové výrobky:

 

 

 

 

– – – Čokoládové bonbony (pralinky), též plněné:

 

 

 

1806 90 11

– – – – Obsahující alkohol

22,5

0

0

1806 90 19

– – – – Ostatní

40

20

0

 

– – – Ostatní:

 

 

 

1806 90 31

– – – – Plněné

40

20

0

1806 90 39

– – – – Neplněné

40

20

0

1806 90 50

– – Cukrovinky a jejich náhražky vyrobené z náhražek cukru, obsahující kakao

40

20

0

1806 90 60

– – Pasty (pomazánky) obsahující kakao

40

20

0

1806 90 70

– – Přípravky pro výrobu nápojů obsahující kakao

30

20

0

1806 90 90

– – Ostatní

30

20

0

1901

Sladový výtažek; potravinové přípravky z mouky, krupice, krupičky, škrobu nebo sladových výtažků, neobsahující kakao nebo obsahující méně než 40 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté; potravinové přípravky ze zboží čísel 0401 až 0404, neobsahující kakao nebo obsahující méně než 5 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté

 

 

 

1901 20 00

– Směsi a těsta pro přípravu pekařského zboží, jemného nebo trvanlivého pečiva čísla 1905

20

10

0

1901 90

– Ostatní:

 

 

 

 

– – Sladový výtažek:

 

 

 

1901 90 11

– – – Obsahující 90 % hmotnostních nebo více suchého výtažku

0

0

0

1901 90 19

– – – Ostatní

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1901 90 91

– – – Neobsahující mléčné tuky, sacharózu, isoglukózu, glukózu nebo škrob anebo obsahující méně než 1,5 % hmotnostních mléčných tuků, 5 % hmotnostních sacharózy (včetně invertního cukru) nebo isoglukózy, 5 % hmotnostních glukózy nebo škrobu, vyjma potravinové přípravky v prášku ze zboží čísel 0401 až 0404

0

0

0

1901 90 99

– – – Ostatní

0

0

0

1902

Těstoviny, též vařené nebo nadívané (masem nebo jinými nádivkami) nebo jinak upravené, jako špagety, makarony, nudle, lasagne, noky, ravioli, cannelloni; kuskus, též upravený

 

 

 

 

– Těstoviny nevařené, nenadívané ani jinak nepřipravené:

 

 

 

1902 11 00

– – Obsahující vejce

15

10

0

1902 19

– – Ostatní

15

10

0

1902 20

– Nadívané těstoviny, též vařené nebo jinak připravené

 

 

 

 

– – Ostatní:

 

 

 

1902 20 91

– – – Vařené

13

10

0

1902 20 99

– – – Ostatní

13

10

0

1902 30

– Ostatní těstoviny

15

10

0

1902 40

– Kuskus

0

0

0

1904

Výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením (například pražené kukuřičné vločky – corn flakes); obiloviny (jiné než kukuřice) v zrnech, ve formě vloček nebo jinak zpracovaných zrn (kromě mouky, krupice a krupičky), předvařené nebo jinak připravené, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

 

 

 

1904 10

– Výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením:

 

 

 

1904 10 10

– – Z kukuřice

23

15

0

1904 10 30

– – Z rýže

0

0

0

1904 10 90

– – Ostatní:

0

0

0

1904 20

– Připravené potraviny získané z nepražených obilných vloček nebo ze směsí nepražených obilných vloček a pražených obilných vloček nebo nabobtnalých obilovin:

 

 

 

1904 20 10

– – Přípravky typu „müsli“ z nepražených obilných vloček

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1904 20 91

– – – Z kukuřice

23

15

0

1904 20 95

– – – Z rýže

0

0

0

1904 20 99

– – – Ostatní

0

0

0

1904 30 00

– Pšenice bulgur

0

0

0

1904 90

– Ostatní:

 

 

 

1904 90 10

– – Rýže

0

0

0

1904 90 80

– – Ostatní

0

0

0

1905

Pekařské zboží, jemné nebo trvanlivé pečivo, též obsahující kakao; hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky, škrobu a podobné výrobky:

 

 

 

1905 10 00

– Křupavý chléb zvaný „knäckebrot“

0

0

0

1905 20

– Perník a podobné výrobky:

 

 

 

1905 20 10

– – Obsahující méně než 30 % hmotnostních sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza)

7

5

0

1905 20 30

– – Obsahující 30 % hmotnostních nebo více, avšak méně než 50 % hmotnostních sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza)

7

5

0

1905 20 90

– – Obsahující 50 % hmotnostních nebo více sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza)

25

25

0

 

– Sladké sušenky; oplatky a malé oplatky:

 

 

 

1905 31

– – Sladké sušenky:

 

 

 

 

– – – Zcela nebo částečně polévané nebo potažené čokoládou nebo jinými přípravky obsahujícími kakao:

 

 

 

1905 31 11

– – – – V bezprostředním obalu o čisté hmotnosti nepřesahující 85 g

20

10

0

1905 31 19

– – – – Ostatní

20

10

0

 

– – – Ostatní:

 

 

 

1905 31 30

– – – – Obsahující 8 % hmotnostních nebo více mléčného tuku

20

10

0

 

– – – – Ostatní:

 

 

 

1905 31 91

– – – – – Dvojité (slepované) sušenky plněné

12

8

0

1905 31 99

– – – – – Ostatní

12

8

0

1905 32

– – Oplatky a malé oplatky:

 

 

 

1905 32 05

– – – S obsahem vody převyšujícím 10 % hmotnostních

12

8

0

 

– – – Ostatní

 

 

 

 

– – – – Zcela nebo částečně polévané nebo potažené čokoládou nebo jinými přípravky obsahujícími kakao:

 

 

 

1905 32 11

– – – – – V bezprostředním obalu o čisté hmotnosti nepřesahující 85 g

20

10

0

1905 32 19

– – – – – Ostatní

20

10

0

 

– – – – Ostatní:

 

 

 

1905 32 91

– – – – – Slané, též plněné

12

8

0

1905 32 99

– – – – – Ostatní

18

10

0

1905 40

– Suchary, opékaný chléb a podobné opékané výrobky:

0

0

0

1905 90

– Ostatní:

 

 

 

1905 90 10

– – Nekvašený chléb (macesy)

0

0

0

1905 90 20

– – Hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky nebo škrobu a podobné výrobky

0

0

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

1905 90 30

– – – Chléb bez přídavku medu, vajec, sýra nebo ovoce, a obsahující v sušině maximálně 5 % hmotnostních cukrů a maximálně 5 % hmotnostních tuku

20

10

0

1905 90 45

– – – Sušenky

12

8

0

1905 90 55

– – – Výrobky tlačené nebo pěnové, aromatizované nebo solené

12

8

0

 

– – – Ostatní:

 

 

 

1905 90 60

– – – – Slazené

12

8

0

1905 90 90

– – – – Ostatní

18

10

0

2001

Zelenina, ovoce, ořechy a jiné jedlé části rostlin, připravené nebo konzervované v octě nebo kyselině octové:

 

 

 

2001 90

– Ostatní:

 

 

 

2001 90 30

– – Kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata)

0

0

0

2001 90 40

– – Jamy, batáty (sladké brambory) a podobné jedlé části rostlin s obsahem škrobu 5 % hmotnostních nebo více

0

0

0

2001 90 60

– – Palmová jádra

0

0

0

2004

Ostatní zelenina připravená nebo konzervovaná jinak než v octě nebo kyselině octové, zmrazená, jiná než výrobky čísla 2006:

 

 

 

2004 10

– Brambory:

 

 

 

 

– – Ostatní

 

 

 

2004 10 91

– – – Ve formě mouky, krupice nebo vloček

25

15

0

2004 90

– Ostatní zelenina a zeleninové směsi:

 

 

 

2004 90 10

– – Kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata)

0

0

0

2005

Ostatní zelenina připravená nebo konzervovaná jinak než v octě nebo kyselině octové, nezmrazená, jiná než výrobky čísla 2006:

 

 

 

2005 20

– Brambory:

 

 

 

2005 20 10

– – Ve formě mouky, krupice nebo vloček

15

10

0

2005 80 00

– Kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata)

0

0

0

2008

Ovoce, ořechy a jiné jedlé části rostlin, jinak upravené nebo konzervované, též s přídavkem cukru nebo jiných sladidel nebo alkoholu, jinde neuvedené nebo nezahrnuté:

 

 

 

 

– Ořechy, arašídy a jiná semena, též ve směsi:

 

 

 

2008 91 00

– – Palmová jádra

0

0

0

2008 99

– – Ostatní:

 

 

 

 

– – – Bez přídavku alkoholu:

 

 

 

 

– – – – Bez přídavku cukru:

 

 

 

2008 99 85

– – – – – Kukuřice, s výjimkou kukuřice cukrové (Zea mays var. saccharata)

 

 

 

2008 99 91

– – – – – Jamy, batáty (sladké brambory) a podobné jedlé části rostlin o obsahu škrobu přesahujícím 5 % hmotnostních

0

0

0

2101

Výtažky, esence (tresti) a koncentráty z kávy, čaje nebo maté a přípravky na bázi těchto výrobků nebo na bázi kávy, čaje nebo maté; pražená čekanka a jiné pražené kávové náhražky a výtažky, esence (tresti) a koncentráty z nich

0

0

0

2102

Droždí (aktivní nebo neaktivní); jiné neživé jednobuněčné mikroorganismy, vyjma očkovací látky čísla 3002; hotové prášky do pečiva:

 

 

 

2102 10

– Aktivní droždí:

 

 

 

2102 10 10

– – Kultivované násadové kvasinky (kvasinkové kultury)

0

0

0

 

– – Pekařské droždí:

 

 

 

2102 10 31

– – – Sušené

25

25

0

2102 10 39

– – – Ostatní

25

25

0

2102 10 90

– – Ostatní

15

15

0

2102 20

– Neaktivní droždí; jiné neživé jednobuněčné mikroorganismy:

0

0

0

2102 30 00

– Hotové prášky do pečiva

10

5

0

2103

Omáčky a přípravky pro omáčky; směsi koření a směsi přísad pro ochucení; hořčičná mouka a připravená hořčice:

 

 

 

2103 10 00

– Sójová omáčka

0

0

0

2103 20 00

– Kečup a jiné omáčky z rajčat

25

10

0

2103 30

– Hořčičná mouka a připravená hořčice:

 

 

 

2103 30 10

– – Hořčičná mouka

22

22

0

2103 30 90

– – Připravená hořčice

40

40

0

2103 90

– Ostatní:

0

0

0

2104

Polévky a bujóny a přípravky pro polévky a bujóny; homogenizované směsi potravinových přípravků:

5

2

0

2105 00

Zmrzlina a podobné výrobky, též s obsahem kakaa:

 

 

 

2105 00 10

– Neobsahující mléčné tuky nebo obsahující méně než 3 % hmotnostní mléčných tuků

35

20

0

 

– S obsahem mléčných tuků:

 

 

 

2105 00 91

– – 3 % nebo více, avšak méně než 7 % hmotnostních

22,5

0

0

2105 00 99

– – 7 % hmotnostních nebo více

22,5

0

0

2106

Potravinové přípravky, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

 

 

 

2106 10

– Bílkovinné koncentráty a bílkovinné texturované látky

7

7

0

2106 90

– Ostatní:

 

 

 

2106 90 10

– – Sýrové fondue

18

18

0

2106 90 20

– – Složené alkoholické přípravky, jiné než založené na vonných látkách, používané k výrobě nápojů

40

40

0

 

– – Ostatní:

 

 

 

2106 90 92

– – – Neobsahující mléčné tuky, sacharózu, isoglukózu, glukózu nebo škrob nebo obsahující méně než 1,5 % hmotnostních mléčných tuků, méně než 5 % hmotnostních sacharózy nebo isoglukózy, méně než 5 % hmotnostních glukózy nebo škrobu:

18

18

0

2106 90 98

– – – Ostatní

18

18

0

2201

Voda, včetně přírodních nebo umělých minerálních vod a sodovek, bez přídavku cukru nebo jiných sladidel, nearomatizovaná; led a sníh:

20

10

0

2202

Voda, včetně minerálních vod a sodovek, s přídavkem cukru nebo jiných sladidel nebo aromatizovaná a jiné nealkoholické nápoje, vyjma ovocné nebo zeleninové šťávy čísla 2009:

20

10

0

2203 00

Pivo ze sladu

35

25

0

2205

Vermut a ostatní víno z čerstvých hroznů, připravené pomocí aromatických bylin nebo jiných aromatických látek:

60

60

0

2207

Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem alkoholu 80 % obj. nebo více; ethylalkohol a ostatní destiláty denaturované, s jakýmkoli obsahem alkoholu

95

95

0

2208

Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem alkoholu nižším než 80 % obj.; destiláty, likéry a jiné lihové nápoje:

 

 

 

2208 20

– Destiláty z vinných matolin nebo hroznů

60

60

0

2208 30

– Whisky

35

35

0

2208 40

– Rum a tafia

60

60

0

2208 50

– Gin a jalovcová

60

60

0

2208 60

– Vodka

60

60

0

2208 70

– Likéry

60

60

0

2208 90

– Ostatní

60

60

0

2402

Doutníky (též s odříznutými konci), doutníčky a cigarety z tabáku nebo tabákových náhražek

 

 

 

2402 10 00

– Doutníky (též s odříznutými konci) a doutníčky obsahující tabák

60

60

0

2402 20

– Cigarety obsahující tabák

98

98

0

2402 90 00

– Ostatní

98

98

0

2403

Ostatní tabákové výrobky a vyrobené tabákové náhražky; homogenizovaný nebo rekonstituovaný tabák; tabákové výtažky a esence (tresti):

98

98

0

2403 10

– Tabák ke kouření, též obsahující tabákové náhražky v jakémkoliv poměru

 

 

 

2403 10 10

– – V bezprostředním obalu o čisté hmotnosti nepřesahující 500 g

98

98

0

2403 10 90

– – Ostatní

98

98

0

 

– Ostatní:

 

 

 

2403 91 00

– – Homogenizovaný nebo rekonstituovaný tabák

98

98

0

2403 99

– – Ostatní:

 

 

 

2403 99 10

– – – Žvýkací a šňupací tabák

98

98

0

2403 99 90

– – – Ostatní

98

98

0

2905

Acyklické alkoholy a jejich halogen-, sulfo-, nitro- nebo nitrosoderiváty:

 

 

 

 

– Ostatní vícesytné alkoholy:

 

 

 

2905 44

– – D-glucitol (sorbitol, sorbit):

 

 

 

 

– – – Ostatní:

 

 

 

2905 44 91

– – – – Obsahující 2 % hmotnostní nebo méně D-mannitolu, počítáno na obsah D-glucitolu

16

16

0

2905 44 99

– – – – Ostatní

16

16

0

3302

Směsi vonných látek a směsi (včetně lihových roztoků) na bázi jedné nebo více těchto látek, používané jako suroviny v průmyslu; ostatní přípravky na bázi vonných látek používané k výrobě nápojů:

 

 

 

3302 10

– Druhy používané v potravinářském průmyslu nebo k výrobě nápojů

 

 

 

 

– – – – Ostatní:

 

 

 

3302 10 21

– – – – – Neobsahující mléčné tuky, sacharózu, isoglukózu, glukózu nebo škrob nebo obsahující méně než 1,5 % hmotnostních mléčných tuků, 5 % hmotnostních sacharózy nebo isoglukózy, 5 % hmotnostních glukózy nebo škrobu

0

0

0

3302 10 29

– – – – – Ostatní

0

0

0

3823

Technické monokarboxylové mastné kyseliny; kyselé oleje z rafinace; technické mastné alkoholy:

 

 

 

3823 11 00

– – Kyselina stearová

0

0

0

3823 12 00

– – Kyselina olejová

0

0

0

3823 13 00

– – Mastné kyseliny z tallového oleje

0

0

0

3823 19

– – Ostatní:

 

 

 

3823 19 10

– – – Destilované mastné kyseliny

0

0

0

3823 19 30

– – – Destiláty mastných kyselin

0

0

0


PŘÍLOHA III

Kvóty a cla Společenství pro dovoz zboží pocházejícího z Rumunska

Kód KN

Popis zboží

Množství v tunách

Clo v rámci kvóty

(1)

(2)

(3)

(4)

 

 

Od 1.1.2005 do 31.12.2005 (1)

Od 1.1.2006 do 31.12.2006

 

ex 0405

Máslo a jiné tuky a oleje získané z mléka; mléčné pomazánky:

1 100

1 200

0 % (2)

ex 0405 20

– Mléčné pomazánky:

0405 20 10

– – O obsahu tuku 39 % hmotnostních nebo více, avšak méně než 60 % hmotnostních

0405 20 30

– – O obsahu tuku 60 % hmotnostních nebo více, avšak nepřesahujícím 75 % hmotnostních

ex 1704

Cukrovinky (včetně bílé čokolády) neobsahující kakao:

 

 

 

ex 1704 90

– Ostatní:

 

 

 

1704 90 99

– – – – – Ostatní

300

330

0 %

ex 1806

Čokoláda a ostatní potravinové přípravky obsahující kakao:

 

 

 

ex 1806 10

– Kakaový prášek obsahující přidaný cukr nebo jiná sladidla:

 

 

 

1806 10 90

– – Obsahující 80 % hmotnostních nebo více sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nebo isoglukózy vyjádřené jako sacharóza

44

50

0 %

ex 1806

Čokoláda a ostatní potravinové přípravky obsahující kakao:

 

 

 

ex 1806 90

– Ostatní

 

 

 

1806 90 90

– – Ostatní

44

50

0 %

ex 1901

Sladový výtažek; potravinové přípravky z mouky, krupice, krupičky, škrobu nebo sladových výtažků, neobsahující kakao nebo obsahující méně než 40 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté; potravinové přípravky ze zboží čísel 0401 až 0404, neobsahující kakao nebo obsahující méně než 5 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

 

 

 

ex 1901 90

– Ostatní

 

 

 

 

– – Ostatní

 

 

 

1901 90 99

– – – Ostatní

44

50

0 %

ex 1905

Pekařské zboží, jemné nebo trvanlivé pečivo, též obsahující kakao; hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky, škrobu a podobné výrobky:

 

 

 

ex 1905 90

– Ostatní:

 

 

 

1905 90 90

– – Ostatní

22

24

0 %

ex 2202

Voda, včetně minerálních vod a sodovek, s přídavkem cukru nebo jiných sladidel nebo aromatizovaná a jiné nealkoholické nápoje, vyjma ovocné nebo zeleninové šťávy čísla 2009:

1 500

1 500

0 %

ex 2202 90

– Ostatní:

 

– – Ostatní, s hmotnostním obsahem tuků získaných z výrobků čísel 0401 až 0404:

2202 90 91

– – – Nižším než 0,2 % hmotnostní

2202 90 95

– – – 0,2 % hmotnostní nebo vyšším, avšak nižším než 2 % hmotnostní

2202 90 99

– – – 2 % hmotnostní nebo vyšším

2205

Vermut a ostatní víno z čerstvých hroznů, připravené pomocí aromatických bylin nebo jiných aromatických látek:

660

720

50 % cla s doložkou nejvyšších výhod

2205 10

– V nádobách o obsahu nepřesahujícím 2 litry:

2205 10 10

– – Mající skutečný objemový obsah alkoholu nepřesahující 18 % obj.

2205 10 90

– – Mající skutečný objemový obsah alkoholu převyšující 18 % obj.

2205 90

– Ostatní:

2205 90 10

– – Mající skutečný objemový obsah alkoholu nepřesahující 18 % obj.

2205 90 90

– – Mající skutečný objemový obsah alkoholu převyšující 18 % obj.

2207

Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem alkoholu 80 % obj. nebo více; ethylalkohol a ostatní destiláty denaturované, s jakýmkoli obsahem alkoholu:

2 000 hl

2 000 hl

0 %

2207 10 00

– Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem alkoholu 80 % obj. nebo více

2207 20 00

– Ethylalkohol a destiláty, denaturované, s jakýmkoli obsahem alkoholu

2402

Doutníky (též s odříznutými konci), doutníčky a cigarety z tabáku nebo tabákových náhražek

200

200

50 % cla s doložkou nejvyšších výhod (3)

2402 10 00

– Doutníky (též s odříznutými konci) a doutníčky obsahující tabák

2402 20

– Cigarety obsahující tabák

2402 20 10

– – Cigarety obsahující hřebíček

2402 20 90

– – Ostatní

2402 90 00

– Ostatní


(1)  Pro rok 2005 je objem kvót poměrně snížen podle počtu měsíců, které již v tomto roce uplynuly.

(2)  Na množství, které překročí kvótu, se uplatní cla stanovená v příloze I.

(3)  Pro kvótu 200 tun otevřenou od 1.1.2006 do 31.12.2006 se bude clo v rámci kvóty rovnat 0 %.


PŘÍLOHA IV

Celní kvóty Rumunska pro dovoz zboží pocházejícího ze Společenství

Kód KN

Popis zboží

Množství v tunách

Clo v rámci kvóty (1)

(2)

(3)

(4)

(5)

 

 

Od 1.1.2005 do 31.12.2005 (2)

Od 1.1.2006 do 31.12.2006

 

ex 1806

Čokoláda a ostatní potravinové přípravky obsahující kakao:

 

 

 

1806 32

– – Neplněné

2 000

2 200

0 %

1806 32 10

– – – S přídavkem obilí, ovoce nebo ořechů

 

 

 

1806 90

– Ostatní:

 

 

 

 

– – Čokoláda a čokoládové výrobky:

 

 

 

1806 90 19

– – – – Ostatní

 

 

 

 

– – – Ostatní

 

 

 

1806 90 31

– – – – Plněné

 

 

 

1806 90 39

– – – – Neplněné

 

 

 

1806 90 50

– – Cukrovinky a jejich náhražky vyrobené z náhražek cukru, obsahující kakao

 

 

 

1806 90 60

– – Pasty (pomazánky) obsahující kakao

 

 

 

ex 1806

Čokoláda a ostatní potravinové přípravky obsahující kakao:

220

240

0 %

1806 90 70

– – Přípravky pro výrobu nápojů obsahující kakao

1806 90 90

– – Ostatní

ex 1901

Sladový výtažek; potravinové přípravky z mouky, krupice, krupičky, škrobu nebo sladových výtažků, neobsahující kakao nebo obsahující méně než 40 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté; potravinové přípravky ze zboží čísel 0401 až 0404, neobsahující kakao nebo obsahující méně než 5 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

200

200

0 %

1901 20 00

– Směsi a těsta pro přípravu pekařského zboží, jemného nebo trvanlivého pečiva čísla 1905

ex 1904

Výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením (například pražené kukuřičné vločky – corn flakes); obiloviny (jiné než kukuřice) v zrnech, ve formě vloček nebo jinak zpracovaných zrn (kromě mouky, krupice a krupičky), předvařené nebo jinak připravené, jinde neuvedené ani nezahrnuté:

200

220

0 %

1904 10

– Výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením:

1904 10 10

– – Z kukuřice

1904 20

– Připravené potraviny získané z nepražených obilných vloček nebo ze směsí nepražených obilných vloček a pražených obilných vloček nebo nabobtnalých obilovin:

1904 20 91

– – – Z kukuřice

ex 1905

Pekařské zboží, jemné nebo trvanlivé pečivo, též obsahující kakao; hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky, škrobu a podobné výrobky:

5 000

5 000

0 %

1905 20

– Perník a podobné výrobky:

1905 20 10

– – Obsahující méně než 30 % hmotnostních sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza)

1905 20 30

– – Obsahující 30 % hmotnostních nebo více, avšak méně než 50 % hmotnostních sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza)

 

– Sladké sušenky; oplatky a malé oplatky:

1905 31

– – Sladké sušenky:

 

– – – Zcela nebo částečně polévané nebo potažené čokoládou nebo jinými přípravky obsahujícími kakao:

1905 31 11

– – – – V bezprostředním obalu o čisté hmotnosti nepřesahující 85 g

1905 31 19

– – – – Ostatní

 

– – – Ostatní:

 

– – – – Ostatní:

1905 31 91

– – – – – Dvojité (slepované) sušenky plněné

1905 31 99

– – – – – Ostatní

1905 32

– – Oplatky a malé oplatky:

1905 90

– Ostatní:

 

– – Ostatní:

1905 90 45

– – – Sušenky

1905 90 55

– – – Výrobky tlačené nebo pěnové, aromatizované nebo solené

 

– – – Ostatní:

1905 90 60

– – – – Slazené

1905 90 90

– – – – Ostatní

ex 2004

Ostatní zelenina připravená nebo konzervovaná jinak než v octě nebo v kyselině octové, zmrazená, jiná než výrobky čísla 2006:

165

180

0

2004 10

– Brambory:

 

– – Ostatní

2004 10 91

– – – Ve formě mouky, krupice nebo vloček

ex 2005

Ostatní zelenina připravená nebo konzervovaná jinak než v octě nebo v kyselině octové, nezmrazená, jiná než výrobky čísla 2006:

2005 20

– Brambory:

2005 20 10

– – Ve formě mouky, krupice nebo vloček

ex 2102

Droždí (aktivní nebo neaktivní); jiné neživé jednobuněčné mikroorganismy, vyjma očkovací látky čísla 3002; hotové prášky do pečiva:

55

60

0

2102 30 00

– Hotové prášky do pečiva

2104

Polévky a bujóny a přípravky pro polévky a bujóny; homogenizované směsi potravinových přípravků:

1 200

4 %

2104 10

– Polévky a bujóny a přípravky pro polévky a bujóny:

2104 10 10

– – Sušené

2104 10 90

– – Ostatní

2104 20 00

– Homogenizované směsi potravinových přípravků

2105 00

Zmrzlina a podobné výrobky, též s obsahem kakaa:

 

 

 

2105 00 10

– Neobsahující mléčné tuky nebo obsahující méně než 3 % hmotnostní mléčných tuků

160

160

0

2202

Voda, včetně minerálních vod a sodovek, s přídavkem cukru nebo jiných sladidel nebo aromatizovaná a jiné nealkoholické nápoje, vyjma ovocné nebo zeleninové šťávy čísla 2009:

5 000

5 000

0

2203

Pivo ze sladu

14 300 hl

15 600 hl

0

2205

Vermut a ostatní víno z čerstvých hroznů, připravené pomocí aromatických bylin nebo jiných aromatických látek:

1 200 hl

1 200 hl

50 % cla s doložkou nejvyšších výhod

ex 2208

Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem alkoholu nižším než 80 % obj.; destiláty, likéry a jiné lihové nápoje:

 

 

 

2208 20

– Destiláty z vinných matolin nebo hroznů

2 000 hl

2 000 hl

50 % cla s doložkou nejvyšších výhod

2208 30

– Whisky

6 500 hl

6 500 hl

17,5 %

2208 40

– Rum a tafia

100 hl

100 hl

50 % cla s doložkou nejvyšších výhod

2208 50

– Gin a jalovcová

100 hl

100 hl

50 % cla s doložkou nejvyšších výhod

2208 60

– Vodka

200 hl

200 hl

50 % cla s doložkou nejvyšších výhod

2208 70

– Likéry

150 hl

150 hl

50 % cla s doložkou nejvyšších výhod

ex 2208 90

– Ostatní (vyjma 2208 90 33, 2208 90 38, 2208 90 48, 2208 90 71, 2208 90 91 a 2208 90 99)

800 hl

800 hl

50 % cla s doložkou nejvyšších výhod

2403

Ostatní tabákové výrobky a vyrobené tabákové náhražky; homogenizovaný nebo rekonstituovaný tabák; tabákové výtažky a esence (tresti):

135 tun s clem 60 %

135 tun s clem 30 %

 


(1)  Pro množství převyšující kvótu se uplatní clo stanovené v příloze II.

(2)  Pro rok 2005 je objem kvót poměrně snížen podle počtu měsíců, které již v tomto roce uplynuly.


© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU