VYHLÁŠKA
ze dne 20. února 2025,
kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 138/2014 Sb., zákona č. 180/2016 Sb. a zákona č. 174/2021 Sb.:
Vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb. a vyhlášky č. 129/2019 Sb., se mění takto:
1. V § 1 se číslo „6“ nahrazuje číslem „7“.
2. Přílohy č. 1 a 2 znějí:
„Příloha č. 1 k vyhlášce č. 132/2015 Sb.
| Číslo | Rozbor | Výše náhrady nákladů v Kč |
| 1. | Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC | 1 340 |
| 2. | Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC | 2 590 |
| 3. | Stanovení napadení těstovin škůdci | 90 |
| 4. | Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin | 130 |
| 5. | Stanovení očkovitosti těstovin | 70 |
| 6. | Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích | 290 |
| 7. | Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích | 470 |
| 8. | Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích | 570 |
| 9. | Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích | 210 |
| 10. | Stanovení příměsi ve strouhance | 70 |
| 11. | Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích | 570 |
| 12. | Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích | 470 |
| 13. | Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích | 130 |
| 14. | Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách | 270 |
| 15. | Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách | 570 |
| 16. | Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 330 |
| 17. | Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 470 |
| 18. | Stanovení čokoládové polevy formované, máčené | 220 |
| 19. | Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 330 |
| 20. | Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 560 |
| 21. | Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích | 260 |
| 22. | Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích | 330 |
| 23. | Stanovení barvy cukrovarských výrobků | 290 |
| 24. | Stanovení granulometrického složení u řepného cukru | 130 |
| 25. | Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích | 290 |
| 26. | Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích | 70 |
| 27. | Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích | 340 |
| 28. | Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu | 160 |
| 29. | Stanovení stipů ve škrobu | 70 |
| 30. | Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu | 160 |
| 31. | Stanovení barvy piva | 260 |
| 32. | Výpočet využitelné energie piva | 70 |
| 33. | Stanovení pěnivosti piva | 90 |
| 34. | Stanovení cukrů v pivu | 620 |
| 35. | Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí | 210 |
| 36. | Stanovení kyselosti droždí | 230 |
| 37. | Stanovení hustoty vonných a chuťových látek | 210 |
| 38. | Stanovení alkoholu v lihovinách | 460 |
| 39. | Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách | 270 |
| 40. | Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy | 130 |
| 41. | Stanovení kyanovodíku v lihovinách | 270 |
| 42. | Stanovení cukrů v lihovinách | 560 |
| 43. | Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky | 70 |
| 44. | Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou | 260 |
| 45. | Stanovení kyselosti – titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích | 260 |
| 46. | Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích | 400 |
| 47. | Stanovení cukru v nealkoholických nápojích | 460 |
| 48. | Stanovení kyselosti kvasného octa | 220 |
| 49. | Stanovení etanolu v kvasném octě | 550 |
| 50. | Stanovení veškerého extraktu kvasného octa | 350 |
| 51. | Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa | 70 |
| 52. | Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z ovoce a zeleniny | 260 |
| 53. | Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 690 |
| 54. | Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 430 |
| 55. | Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 390 |
| 56. | Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | 570 |
| 57. | Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech | 2 370 |
| 58. | Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou spektrofotometrickou | 2 940 |
| 59. | Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích | 2 940 |
| 60. | Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových výrobků | 260 |
| 61. | Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích | 290 |
| 62. | Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků | 260 |
| 63. | Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv | 130 |
| 64. | Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv | 260 |
| 65. | Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 1 660 |
| 66. | Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 2 210 |
| 67. | Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 2 210 |
| 68. | Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách | 1 240 |
| 69. | Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC | 1 400 |
| 70. | Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou | 2 210 |
| 71. | Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách | 4 810 |
| 72. | Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách | 2 250 |
| 73. | Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách | 1 790 |
| 74. | Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího přístroje | 1 440 |
| 75. | Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách | 130 |
| 76. | Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv | 130 |
| 77. | Stanovení hmotnosti obsahu a podílu složek u ryb, rybích výrobků a konzerv | 130 |
| 78. | Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích | 470 |
| 79. | Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech v konzervách | 130 |
| 80. | Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích | 380 |
| 81. | Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou | 1 400 |
| 82. | Stanovení celkového obsahu capsanoidů a oleoresinů v chilli paprikách metodou HPLC | 1 990 |
| 83. | Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny | 290 |
| 84. | Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel | 160 |
| 85. | Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech | 1 240 |
| 86. | Stanovení cukru v hořčici | 570 |
| 87. | Stanovení kyselosti hořčice |
MENU
|