18/2020 Sb.Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Částka: | 008 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 27. ledna 2020 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 20. ledna 2020 | Nabývá účinnosti: | 1. února 2020 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
VYHLÁŠKA
ze dne 20. ledna 2020
o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky
a cukrářské výrobky a těsta
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 119/2000 Sb., zákona č. 306/2000 Sb., zákona č. 146/2002 Sb., zákona č. 131/2003 Sb., zákona č. 274/2003 Sb., zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 120/2008 Sb., zákona č. 139/2014 Sb. a zákona č. 180/2016 Sb., (dále jen „zákon“):
Tato vyhláška upravuje v návaznosti na přímo použitelné předpisy Evropské unie1)
a) způsob poskytování informací o mlýnských obilných výrobcích, těstovinách, pekařských výrobcích a cukrářských výrobcích a těstech,
b) druhy mlýnských obilných výrobků, těstovin, pekařských výrobků a cukrářských výrobků a těst s členěním na skupiny a podskupiny,
c) pro jednotlivé druhy mlýnských obilných výrobků, těstovin, pekařských výrobků a cukrářských výrobků a těst požadavky na jakost vztahující se k názvu a přípustné záporné hmotnostní odchylky,
d) pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
1. teplotní režimy a relativní vlhkost vzduchu při uchovávání,
2. způsoby uchovávání a manipulace během uvádění na trh,
3. minimální technologické požadavky.
§ 1 - | Předmět úpravy |
§ 2 - | Vymezení některých pojmů |
§ 3 - | Mlýnské obilné výrobky |
§ 4   | |
§ 5 - | Těstoviny |
§ 6   | |
§ 7 - | Pekařské výrobky |
§ 8   | |
§ 9 - | Cukrářské výrobky a těsta |
§ 10   | |
§ 11 - | Technický předpis |
§ 12 - | Přechodná ustanovení |
§ 13 - | Zrušovací ustanovení |
§ 14 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 2 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků |
Příloha č. 3 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže |
Příloha č. 4 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků |
Příloha č. 5 - | Členění těstovin na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 6 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin |
Příloha č. 7 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin |
Příloha č. 8 - | Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny |
Příloha č. 9 - | Požadavky na jakost pekařských výrobků |
Příloha č. 10 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků |
Příloha č. 11 - | Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny |
Příloha č. 12 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst |