381/2007 Sb.Vyhláška o stanovení maximálních limitů reziduí pesticidů v potravinách a surovinách
Částka: | 117 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. prosince 2007 | Autor předpisu: | Ministerstvo zdravotnictví |
Přijato: | 19. prosince 2007 | Nabývá účinnosti: | 31. prosince 2007 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 278/2010 Sb. | Pozbývá platnosti: | 15. října 2010 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
381
VYHLÁŠKA
ze dne 19. prosince 2007
o stanovení maximálních limitů reziduí pesticidů v potravinách a surovinách
Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 odst. 1 písm. a) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb., zákona č. 146/2002 Sb. a zákona č. 316/2004 Sb.:
§ 1
Předmět úpravy
(1) Tato vyhláška zapracovává příslušné předpisy Evropských společenství1) a upravuje v návaznosti na přímo použitelné předpisy Evropských společenství2) u stanovených druhů potravin a surovin (dále jen "potraviny") maximální limity reziduí pesticidů.
(2) Maximální limity reziduí pesticidů v potravinách pro počáteční a pokračovací kojeneckou výživu a výživu malých dětí a v potravinách pro obilnou a ostatní výživu, jinou než obilnou, určenou pro výživu kojenců a malých dětí, upravuje zvláštní právní předpis o potravinách určených pro zvláštní výživu3).
§ 2
Členění potravin, názvy a definice reziduí pesticidů a jejich množství
(1) Členění potravin rostlinného a živočišného původu, na které se vztahují maximální limity reziduí pesticidů, do skupin a výklad pojmů upravuje přímo použitelný předpis Evropských společenství o maximálních limitech reziduí pesticidů v potravinách a krmivech4).
§ 1 - | Předmět úpravy |
§ 2 - | Členění potravin, názvy a definice reziduí pesticidů a jejich množství |
§ 3 - | Zrušovací ustanovení |
§ 5 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Názvy a definice reziduí pesticidů |
Příloha č. 2 - | Maximální limit reziduí (MLR) pesticidů v potravinách rostlinného původu |
Příloha č. 3   |