132/2004 Sb.Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení
Částka: | 042 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 26. března 2004 | Autor předpisu: | Ministerstvo zdravotnictví |
Přijato: | 12. března 2004 | Nabývá účinnosti: | 30. dubna 2004 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 467/2006 Sb. | Pozbývá platnosti: | 11. října 2006 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
VYHLÁŠKA
ze dne 12. března 2004
o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení
(1) Vyhláška stanoví mikrobiologické požadavky na potraviny uváděné do oběhu, způsob jejich kontroly a způsob hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska.
(2) Mikrobiologické požadavky na balenou pitnou vodu, balenou stolní vodu, balenou kojeneckou vodu a balenou přírodní minerální vodu stanoví zvláštní právní předpis.1)
(3) Potraviny uváděné do oběhu musí vyhovovat mikrobiologickým požadavkům stanoveným v přílohách č. 1 až 4.
(1) Pro účely této vyhlášky se rozlišují tyto kategorie potravin:
a) potraviny určené k přímé spotřebě, kterými se rozumějí potraviny v nezměněném stavu, potraviny tepelně opracované, které se spotřebují v teplém nebo studeném stavu nebo po mikrovlnném ohřevu, potraviny upravené ke spotřebě očištěním, omytím, oloupáním, okrájením, usušením, okyselením, fermentací a potraviny, které mají být podle návodu výrobce před spotřebou smíchány s teplou nebo studenou tekutinou,b) potraviny neurčené k přímé spotřebě jsou potraviny, které jsou určeny ke spotřebě až po tepelné úpravě, zejména pečení, smažení, fritování, vaření, mikrovlnném vaření, nebo potraviny, které mají být podle návodu výrobce před konzumací smíchány s vroucí tekutinou,
Obsah předpisu:
§ 1   | |
§ 2   | |
§ 3 - | Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly |
§ 4   | |
§ 5   | |
§ 6 - | Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska |
§ 7 - | Závěrečná ustanovení |
§ 8   | |
Příloha č. 1 - | Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů |
Příloha č. 2 - | PŘÍPUSTNÉ HODNOTY PRO JEDNOTLIVÉ DRUHY, SKUPINY NEBO PODSKUPINY POTRAVIN |
Příloha č. 3 - | PŘÍPUSTNÉ HODNOTY PRO POTRAVINY URČENÉ PRO KOJENECKOU A DĚTSKOU VÝŽIVU |
Příloha č. 4 - | PŘÍPUSTNÉ HODNOTY PRO KATEGORIE POTRAVIN (Nevztahuje se na druhy a skupiny potravin uvedené v přílohách č.2 a č.5) |
Příloha č. 5 - | POTRAVINY A SKUPINY POTRAVIN MIKROBIOLOGICKY NERIZIKOVÉ |
Příloha č. 6 - | České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související |
Zavřít