157/2003 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
| Částka: | 059 | Druh předpisu: | Vyhláška |
| Rozeslána dne: | 3. června 2003 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
| Přijato: | 12. května 2003 | Nabývá účinnosti: | 1. května 2004 |
| Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 397/2021 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. ledna 2022 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Opraveno sdělením MV z částky rs50/2004 Sb.
157
VYHLÁŠKA
ze dne 12. května 2003,
kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou
zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich,
jakož i další způsoby jejich označování
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 119/2000 Sb., zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb., (dále jen "zákon") pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich:
Oddíl 1
(Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina)
zrušen vyhláškou č. 291/2010 Sb. (účinnost: 1. prosince 2010)
§ 1
zrušen vyhláškou č. 291/2010 Sb. (účinnost: 1. prosince 2010)
§ 2
(Členění na skupiny a podskupiny)
zrušen vyhláškou č. 291/2010 Sb. (účinnost: 1. prosince 2010)
§ 3
(Označování)
zrušen vyhláškou č. 291/2010 Sb. (účinnost: 1. prosince 2010)
§ 4
(Požadavky na jakost)
zrušen vyhláškou č. 291/2010 Sb. (účinnost: 1. prosince 2010)
§ 5
(Skladování)
zrušen vyhláškou č. 291/2010 Sb. (účinnost: 1. prosince 2010)
| Oddíl 1 - | Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina |
| § 1   | |
| § 2 - | Členění na skupiny a podskupiny |
| § 3 - | Označování |
| § 4 - | Požadavky na jakost |
| § 5 - | Skladování |
| Oddíl 2 - | Zpracované ovoce |
| § 6   | |
| § 7 - | Členění na skupiny |
| § 8 - | Označování |
| § 9 - | Požadavky na jakost |
| § 10 - | Technologické požadavky |
| § 11 - | Uvádění do oběhu |
| Oddíl 3 - | Zpracovaná zelenina |
| § 12   | |
| § 13 - | Členění na skupiny |
| § 14 - | Označování |
| § 15 - | Požadavky na jakost |
| § 16 - | Technologické požadavky |
| § 17 - | Uvádění do oběhu |
| Oddíl 4 - | Suché skořápkové plody |
| § 18   | |
| § 19 - | Členění na skupiny a podskupiny |
| § 20 - | Označování |
| § 21 - | Požadavky na jakost |
| Oddíl 5 - | Houby |
| § 22   | |
| § 23 - | Členění na skupiny a podskupiny |
| § 24 - | Označování |
| § 25 - | Požadavky na jakost |
| § 26 - | Uvádění do oběhu |
| Oddíl 6 - | Brambory a výrobky z nich |
| § 27   | |
| § 28 - | Členění na skupiny |
| § 29 - | Označování |
| § 30 - | Požadavky na jakost |
| § 31 - | Uvádění do oběhu |
| § 32 - | Přechodné ustanovení |
| § 33 - | Zrušovací ustanovení |
| § 34 - | Účinnost |
| Příloha č. 1 - | Členění na skupiny a podskupiny |
| Příloha č. 2 - | Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny |
| Příloha č. 3 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení |
| Přílohy č. 4 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost (příloha č. 4) Členění na skupiny (příloha č. 5) |
| Příloha č. 6 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost |
| Přílohy č. 7 - | Smyslové požadavky na jakost (příloha č. 7) Tabulky přípustných záporných hmotnostních odchylek spotřebitelských balení a přípustných odchylek od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí (příloha č. 8) |
| Přílohy č. 9 - | Členění na skupiny a podskupiny (příloha č. 9) Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení (příloha č. 10) |
| Příloha č. 11 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost |
| Příloha č. 12 - | Smyslové požadavky na jakost |
| Příloha č. 13 - | Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely |
| Přílohy č. 14 - | Členění na skupiny a podskupiny (příloha č. 14) Členění výrobků z brambor na skupiny (příloha č. 15) |
| Příloha č. 16 - | Tabulky odrůdové jednotnosti a obsahu cizích příměsí Hlízy jakostně neodpovídající Přípustné odchylky na velikost nebo hmotnost hlíz Užití brambor konzumních podle varných typů |
| Příloha č. 17 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor |