76/2003 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Částka: | 032 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 27. března 2003 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 6. března 2003 | Nabývá účinnosti: | 1. května 2004 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
76
VYHLÁŠKA
ze dne 6. března 2003,
kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa
s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 119/2000 Sb., zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb., (dále jen "zákon") a v souladu s právem Evropských společenství,1) pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony:
ODDÍL 1
PŘÍRODNÍ SLADIDLA
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) přírodními sladidly - ve vodě rozpustné sladce chutnající látky na bázi přírodních sacharidů, stanovené touto vyhláškou,
b) cukrem - vyčištěná krystalizovaná sacharóza upravená zejména do krystalů, moučky, kostek, homolí, popřípadě doplněná přídatnými látkami, látkami určenými k aromatizaci nebo kořením,
c) tekutým cukrem - vodný roztok sacharózy,
d) tekutými výrobky z cukru - výrobky na bázi vodných roztoků sacharózy splňující požadavky uvedené v příloze č. 2 bodě 2,
e) tekutým invertním cukrem - vodný roztok sacharózy částečně invertované hydrolýzou, v němž nepřevažuje podíl invertního cukru a splňující požadavky stanovené v příloze č. 2 bodě 2,
ODDÍL 1 - | PŘÍRODNÍ SLADIDLA |
§ 1   | |
§ 2 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 3 - | Označování |
§ 4 - | Požadavky na jakost |
§ 5 - | Technologické požadavky |
§ 6 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 2 - | MED |
§ 7   | |
§ 8 - | Členění medu |
§ 9 - | Označování |
§ 10 - | Požadavky na jakost |
ODDÍL 3 - | CUKROVINKY |
§ 11   | |
§ 12 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 13 - | Označování |
§ 14 - | Požadavky na jakost |
ODDÍL 4 - | KAKAOVÝ PRÁŠEK A SMĚSI KAKAA S CUKREM |
§ 15   | |
§ 16 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 17 - | Označování |
§ 18 - | Požadavky na jakost |
ODDÍL 5 - | ČOKOLÁDA A ČOKOLÁDOVÉ BONBONY |
§ 19   | |
§ 20 - | Členění na druhy a skupiny |
§ 21 - | Označování |
§ 22 - | Požadavky na jakost |
ODDÍL 6   | |
§ 23 - | Zrušovací ustanovení |
§ 24 - | Přechodné ustanovení |
§ 25 - | Účinnost |
Přílohy č. 1 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny (příloha č. 1) Fyzikální a chemické požadavky na jakost (příloha č. 2) Tabulka č. 1 - Smyslové požadavky (příloha č. 3) Tabulka č. 2 - Fyzikální požadavky |
Příloha č. 4 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
Příloha č. 5 - | Tabulka č. 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost Tabulka č. 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení |
Přílohy č. 6 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny (příloha č. 6) Fyzikální a chemické požadavky na jakost (příloha č. 7) Členění na druhy a skupiny (příloha č. 8) |
Příloha č. 9 - | Tabulka č. 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost (% hmot. vztažených na sušinu) Tabulka č. 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení |
Příloha č. 10 - | Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků |