335/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí
Částka: | 111 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 12. prosince 1997 | Nabývá účinnosti: | 31. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 248/2018 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. prosince 2018 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství
kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb.,o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí:
ODDÍL 1
NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE
A KONCENTRÁTY K PŘÍPRAVĚ
NEALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ
§ 1
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) nealkoholickým nápojem - nápoj obsahující nejvýše 0,5 % objemových ethanolu (měřeno při teplotě 20 °C), vyrobený zejména z pitné vody, pramenité vody, přírodní minerální vody, nebo kojenecké vody,1) ovocné, zeleninové, rostlinné nebo živočišné suroviny, přírodních sladidel,1c) sladidel,2b) medu a dalších látek, a popřípadě sycený oxidem uhličitým,
ODDÍL 1 - | NEALKOHOLICKÉ NÁPOJEA KONCENTRÁTYK PŘÍPRAVĚ NEALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ |
§ 1   | |
§ 2 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 3 - | Označování |
§ 4 - | Požadavky na jakost |
§ 5 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 2 - | OVOCNÁ VÍNA, OSTATNÍ VÍNA A MEDOVINA |
§ 6   | |
§ 7 - | Členění na druhy a skupiny |
§ 8 - | Označování |
§ 9 - | Požadavky na jakost |
§ 10 - | Technologické požadavky |
ODDÍL 3 - | PIVO |
§ 11   | |
§ 12 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 13 - | Označování |
§ 14 - | Požadavky na jakost |
§ 15 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 4 - | KONZUMNÍ LÍH, LIHOVINYA OSTATNÍ ALKOHOLICKÉ NÁPOJE |
§ 16   | |
§ 17 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 18 - | Označování |
§ 19 - | Požadavky na jakost |
§ 20 - | Technologické požadavky |
ODDÍL 5 - | KVASNÝ OCET |
§ 21   | |
§ 22 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 23 - | Technologické požadavky |
§ 24 - | Označování |
§ 25 - | Požadavky na jakost |
ODDÍL 6 - | DROŽDÍ |
§ 26   | |
§ 27 - | Členění skupiny a podskupiny |
§ 28 - | Označování |
§ 29 - | Požadavky na jakost |
§ 30 - | Technologické požadavky |
§ 31 - | Uvádění do oběhu |
§ 32 - | Přechodné ustanovení |
§ 33 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Fyzikální a chemické požadavky pro ovocné a zeleninové nektary |
Příloha č. 2 - | Členění nealkoholických nápojů a koncentrátů k jejich přípravě na skupiny a podskupiny a požadavky na jejich jakost |
Přílohy č. 3 - | Požadavky na jakost ovocných vín, ostatních vín a medoviny (příloha č.3) Členění na druhy a skupiny (příloha č.4) |
Příloha č. 5 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost piva |
Příloha č. 6 - | Smyslové požadavky na jakost piva |
Příloha č. 7 - | Členění na skupiny a podskupiny (konzumní líh, lihovina, ostatní alkoholický nápoj) |
Příloha č. 8 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost (líh konzumní, lihovina, ostatní alkoholický nápoj) |
Přílohy č. 9 - | Členění na skupiny a podskupiny - ocet kvasný (příloha č.9) Smyslové a chemické požadavky na jakost - ocet (příloha č.10) |
Přílohy č. 11 - | Členění na skupiny a podskupiny - droždí (příloha č.11) Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost - droždí (příloha č.12) |