333/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Částka: | 111 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 12. prosince 1997 | Nabývá účinnosti: | 31. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 18/2020 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. února 2020 |
Původní znění předpisu
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Ukázka textu předpisu:
o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů,
pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta:
Pro účely této vyhlášky se rozumí
- a)
- mlýnskými obilnými výrobky, výrobky získané zpracováním obilí, pohanky a rýže vícestupňovým mlýnským postupem,
- b)
- moukou mlýnský obilný výrobek získaný mletím obilí a tříděný podle velikosti částic, obsahu minerálních látek a druhu použitého obilí,
- c)
- krupicí mlýnský obilný výrobek získaný v první fázi mletí obilí v podobě hrubších částic zbavených slupky,
- d)
- vločkami výrobky z vyčištěného a oloupaného obilného zrna nebo bezpluchého nebo zbaveného pluch, získané jeho mačkáním nebo příčným řezáním,
- e)
- trhankou výrobek z vyčištěného obilného zrna, získaný šetrným drcením,
- f)
- kroupami výrobky z vyčištěného obilného zrna, převážně z ječmene, zbaveného obalových vrstev broušením,
- g)
- lámankou zlomkové drobné netříděné obilné kroupy,
- h)
- jáhly vyčištěná zrna prosa upravená loupáním a leštěním,
Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - | MLÝNSKÉ OBILNÉ VÝROBKY |
§ 1   | |
§ 2 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 3 - | Označování |
§ 4 - | Požadavky na jakost |
§ 5 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 2 - | TĚSTOVINY |
§ 6   | |
§ 7 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 8 - | Označování |
§ 9 - | Požadavky na jakost |
§ 10 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 3 - | PEKAŘSKÉ VÝROBKY |
§ 11   | |
§ 12 - | Členění na druhy a skupiny |
§ 13 - | Označování |
§ 14 - | Požadavky na jakost |
§ 15 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 4 - | CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY A TĚSTA |
§ 16   | |
§ 17 - | Členění na druhy a skupiny |
§ 18 - | Označování |
§ 19 - | Požadavky na jakost |
§ 20 - | Technologické požadavky |
§ 21 - | Uvádění do oběhu |
§ 22 - | Přechodné ustanovení |
§ 23 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Členění na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 2 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mouky, krupice, vločky, trhanka, kroupy lámanka, jáhly a pohanka, klíčky, obiloviny pro přímou spotřebu, směsi z obilovin |
Příloha č. 3 - | Rýže - fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 4 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky |
Příloha č. 5 - | Členění na skupiny a podskupiny - těstoviny |
Příloha č. 6 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 7 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky |
Příloha č. 8 - | Členění na druhy a skupiny |
Příloha č. 9 - | Požadavky na jakost |
Příloha č. 10 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky - chléb, pečivo |
Příloha č. 11 - | Členění na druhy a skupiny |
Příloha č. 12 - | Požadavky na jakost - náplně |
Příloha č. 13 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky |
Zavřít