333/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Částka: | 111 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 12. prosince 1997 | Nabývá účinnosti: | 31. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem 18/2020 Sb. | Pozbývá platnosti: | 1. února 2020 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
333
VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství
ze dne 12. prosince 1997,
kterou se provádí § 18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta:
ODDÍL 1
MLÝNSKÉ OBILNÉ VÝROBKY
§ 1
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) mlýnskými obilnými výrobky výrobky získané zpracováním jednoho nebo více botanických druhů obilovin, pohanky nebo rýže vícestupňovým mlýnským postupem,
b) moukou mlýnský obilný výrobek získaný mletím obilných zrn, pohanky a rýže a tříděný podle velikosti částic, obsahu minerálních látek a druhu použitého obilných zrn, pohanky a rýže,
c) krupicí mlýnský obilný výrobek získaný v první fázi mletí obilných zrn v podobě hrubších částic zbavených slupky,
d) vločkami výrobky z vyčištěného a oloupaného obilného zrna nebo bezpluchého nebo zbaveného pluch, získané jeho mačkáním nebo příčným řezáním,
ODDÍL 1 - | MLÝNSKÉ OBILNÉ VÝROBKY |
§ 1   | |
§ 2 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 3 - | Označování |
§ 4 - | Požadavky na jakost |
§ 5 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 2 - | TĚSTOVINY |
§ 6   | |
§ 7 - | Členění na skupiny a podskupiny |
§ 8 - | Označování |
§ 9 - | Požadavky na jakost |
§ 10 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 3 - | PEKAŘSKÉ VÝROBKY |
§ 11   | |
§ 12 - | Členění na druhy a skupiny |
§ 13 - | Označování |
§ 14 - | Požadavky na jakost |
§ 15 - | Uvádění do oběhu |
ODDÍL 4 - | CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY A TĚSTA |
§ 16   | |
§ 17 - | Členění na druhy a skupiny |
§ 18 - | Označování |
§ 19 - | Požadavky na jakost |
§ 20 - | Technologické požadavky |
§ 21 - | Uvádění do oběhu |
§ 22 - | Přechodné ustanovení |
§ 23 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Členění na skupiny a podskupiny |
Příloha č. 2 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mouky, krupice, vločky, trhanka, kroupy lámanka, jáhly a pohanka, klíčky, obiloviny pro přímou spotřebu, směsi z obilovin |
Příloha č. 3 - | Rýže - fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 4 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky |
Příloha č. 5 - | Členění na skupiny a podskupiny - těstoviny |
Příloha č. 6 - | Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 7 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky |
Příloha č. 8 - | Členění na druhy a skupiny |
Příloha č. 9 - | Požadavky na jakost |
Příloha č. 10 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky - chléb, pečivo |
Příloha č. 11 - | Členění na druhy a skupiny |
Příloha č. 12 - | Požadavky na jakost - náplně |
Příloha č. 13 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky |