330/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny

Částka: 110 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 31. prosince 1997 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 11. prosince 1997 Nabývá účinnosti: 31. prosince 1997
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 187/2023 Sb. Pozbývá platnosti: 1. července 2023
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
330

VYHLÁŠKA

Ministerstva zemědělství

ze dne 11. prosince 1997,

kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny



      Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro čaj, kávu a kávoviny:


ODDÍL 1

ČAJ


§ 1

      Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)
čajem výrobek rostlinného původu sloužící k přípravě nápoje určeného k přímé spotřebě nebo nápoj připravený z tohoto výrobku,

b)
čajem pravým čaj vyrobený z výhonků, listů, pupenů a jemných částí zdřevnatělých stonků čajovníku Camellia sinennsis (Linaeus) O. Kunze,
. . .

Obsah předpisu:
ODDÍL 1 - ČAJ
§ 1  
§ 2 - Členění druhu na skupiny a podskupiny
§ 3 - Označování
§ 4 - Požadavky na jakost
§ 5 - Technologické požadavky
§ 6 - Uvádění do oběhu
ODDÍL 2 - KÁVA A KÁVOVINY
§ 7  
§ 8 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
§ 9 - Označování
§ 10 - Požadavky na jakost
§ 11 - Přechodné ustanovení
§ 12 - Účinnost
Příloha č. 1 - Členění druhu na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Seznam rostlin a jejich částí pro výrobu ovocných a bylinných čajů
Příloha č. 3 - Smyslové požadavky na jakost čaje
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky balení čaje
Příloha č. 5 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky balení kávy
Zavřít
MENU