329/1997 Sb.Vyhláška Ministerstva zemědělství, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro škrob a výrobky ze škrobu, luštěniny a olejnatá semena
Částka: | 110 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 31. prosince 1997 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 11. prosince 1997 | Nabývá účinnosti: | 31. prosince 1997 |
Platnost předpisu: | Ano (od 1. července 2025 zrušen předpisem 133/2025 Sb.) | Pozbývá platnosti: | 1. července 2025 |
Text aktualizovaného znění s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
329
VYHLÁŠKA
Ministerstva zemědělství
ze dne 11. prosince 1997,
kterou se provádí § 18 odst. 1 písm. a), b), e), f), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro škrob
a výrobky ze škrobu, luštěniny a olejnatá semena
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 1 písm. a), b), e), f), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon") pro škrob a výrobky ze škrobu, luštěniny a olejnatá semena:
ODDÍL 1
ŠKROB A VÝROBKY ZE ŠKROBU
§ 1
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) škrobem přírodní prášek získaný izolací ze škrobnatých surovin rostlinného původu,
b) pudingem v prášku výrobek ze škrobu ve formě polotovaru s přídavkem dalších látek, určený pro kulinární úpravu,
c) maltodextrinem práškový výrobek ze škrobu získaný enzymatickou hydrolýzou škrobu,
d) dextrózovým ekvivalentem (DE) obsah redukujících cukrů v sušině v procentech vyjádřený jako glukóza, který určuje stupeň hydrolýzy škrobu.
§ 2
Členění na druhy a skupiny
Členění na druhy a skupiny je uvedeno v příloze č. 1.
ODDÍL 1 - | ŠKROB A VÝROBKY ZE ŠKROBU |
§ 1   | |
§ 2 - | Členění na druhy a skupiny |
§ 3 - | Označování |
§ 4 - | Požadavky na jakost |
ODDÍL 2 - | LUŠTĚNINY |
§ 5   | |
§ 6 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 7 - | Označování |
§ 8 - | Požadavky na jakost |
ODDÍL 3 - | OLEJNATÁ SEMENA |
§ 9   | |
§ 10 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
§ 11 - | Označování |
§ 12 - | Požadavky na jakost |
§ 13 - | Skladování |
§ 14 - | Přechodné ustanovení |
§ 15 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Členění na druhy a skupiny |
Příloha č. 2 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost |
Příloha č. 3 - | Smyslové požadavky na jakost |
Příloha č. 4 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
Příloha č. 5 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky balení luštěnin |
Příloha č. 6 - | Smyslové a fyzikální požadavky na jakost luštěnin, luštěnin předvařených a luštěnin loupaných |
Příloha č. 7 - | Členění na druhy, skupiny a podskupiny |
Příloha č. 8 - | Přípustné záporné hmotnostní odchylky balení olejnatých semen |
Příloha č. 9 - | Fyzikální a chemické požadavky na jakost |