12016EN01Konsolidované znění Smlouvy o fungování Evropské unie | PŘÍLOHA I SEZNAM PODLE ČLÁNKU 38 SMLOUVY O FUNGOVÁNÍ EVROPSKÉ UNIE
Publikováno: | OJ-C 202, 7.6.2016, s. 331-333 | Druh předpisu: | Smlouva |
Přijato: | 7. června 2016 | Autor předpisu: | |
Platnost od: | 1. ledna 1958 | Nabývá účinnosti: | 1. ledna 1958 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
PŘÍLOHA I
SEZNAM PODLE ČLÁNKU 38 SMLOUVY O FUNGOVÁNÍ EVROPSKÉ UNIE
– 1 – |
– 2 – |
Číslo bruselské nomenklatury |
Popis zboží |
Kapitola 1 |
Živá zvířata |
Kapitola 2 |
Maso a poživatelné droby |
Kapitola 3 |
Ryby, korýši a měkkýši |
Kapitola 4 |
Mléko a mléčné výrobky; ptačí vejce; přírodní med |
Kapitola 5 |
|
05.04 |
Střeva, měchýře a žaludky ze zvířat (jiných než ryb), celé a jejich části |
05.15 |
Produkty živočišného původu jinde neuvedené ani nezahrnuté; mrtvá zvířata kapitol 1 nebo 3, nevhodná k lidské spotřebě |
Kapitola 6 |
Živé rostliny a květinářské produkty |
Kapitola 7 |
Jedlá zelenina, rostliny, kořeny a hlízy |
Kapitola 8 |
Jedlé ovoce; slupky citrusových plodů a melounů |
Kapitola 9 |
Káva, čaj, koření, kromě maté (čísla 09.03) |
Kapitola 10 |
Obiloviny |
Kapitola 11 |
Mlýnské výrobky; slad; škroby; lepek; inulin |
Kapitola 12 |
Olejnatá semena a olejnaté plody; různá zrna a plody, průmyslové a léčivé rostliny; sláma a pícniny |
Kapitola 13 |
|
ex 13.03 |
Pektin |
Kapitola 15 |
|
15.01 |
Vepřové sádlo a jiný lisovaný nebo tavený vepřový tuk; lisovaný nebo tavený drůbeží tuk |
15.02 |
Hovězí, ovčí nebo kozí lůj, surový nebo tavený, též „premier jus“ |
15.03 |
Stearin z vepřového sádla, olein z vepřového sádla, oleostearin a oleomargarin, neemulgované, nesmíchané ani jinak neupravené |
15.04 |
Tuky a oleje z ryb a z mořských savců, též rafinované |
15.07 |
Ztužené rostlinné oleje, tekuté nebo pevné, surové, čištěné nebo rafinované |
15.12 |
Tuky a oleje živočišné nebo rostlinné, hydrogenované, též rafinované, ale jinak neupravené |
15.13 |
Margarin, umělé vepřové sádlo a jiné upravené potravinové tuky |
15.17 |
Zbytky po zpracování živočišných tuků nebo živočišných nebo rostlinných vosků |
Kapitola 16 |
Přípravky z masa, ryb, korýšů nebo měkkýšů |
Kapitola 17 |
|
17.01 |
Řepný a třtinový cukr, v pevném stavu |
17.02 |
Ostatní cukry; cukerné sirupy; umělý med (též smíšený s přírodním medem); karamel |
17.03 |
Melasa, též odbarvená |
17.05 (*1) |
Aromatizované nebo barvené cukry, sirupy a melasy (včetně vanilkového cukru nebo vanilínu), vyjma ovocných šťáv s přísadou cukru v jakémkoli poměru |
Kapitola 18 |
|
18.01 |
Kakaové boby, též ve zlomcích, surové nebo pražené |
18.02 |
Kakaové skořápky, slupky a ostatní kakaové odpady |
Kapitola 20 |
Přípravky ze zeleniny, poživatelných rostlin, ovoce nebo z jiných rostlin nebo částí rostlin |
Kapitola 22 |
|
22.04 |
Hroznový mošt částečně zkvašený nebo hroznový mošt, jehož kvašení bylo zastaveno jinak než přidáním alkoholu |
22.05 |
Víno z čerstvých hroznů; hroznový mošt z čerstvých hroznů, jehož kvašení bylo zastaveno přidáním alkoholu |
22.07 |
Ostatní kvašené nápoje (jablečné, hruškové, medovina) |
ex 22.08 (*1) ex 22.09 (*1) |
Ethylalkohol denaturovaný či nedenaturovaný, o jakémkoli obsahu alkoholu, získávaný ze zemědělských produktů uvedených v příloze I, vyjma destilátů, likérů a jiných lihových nápojů a složených lihových přípravků (tzv. koncentrované extrakty) pro výrobu alkoholických nápojů |
22.10 (*1) |
Stolní ocet a jeho náhražky |
Kapitola 23 |
Zbytky a odpady v potravinářském průmyslu; připravené krmivo |
Kapitola 24 |
|
24.01 |
Nezpracovaný tabák, tabákový odpad |
Kapitola 45 |
|
45.01 |
Surový přírodní korek, korkový odpad; granulovaný nebo na prach rozemletý |
Kapitola 54 |
|
54.01 |
Len surový, máčený, třený, vochlovaný nebo jinak zpracovaný, avšak nespředený, koudel a odpad (včetně rozvlákněného materiálu) |
Kapitola 57 |
|
57.01 |
Pravé konopí (Cannabis sativa) surové, máčené, třené, vochlované nebo jinak zpracované, avšak nespředené, koudel a odpad (včetně rozvlákněného materiálu) |
(*1) Položka doplněná článkem 1 nařízení Rady Evropského hospodářského společenství č. 7bis ze dne 18. prosince 1959 (Úř. věst. č° 7, 30.1.1961, s. 71/61).