(EU) č. 234/2013Prováděcí nařízení Komise (EU) č. 234/2013 ze dne 15. března 2013 , kterým se na rybářský hospodářský rok 2013 stanoví prodejní ceny Unie pro produkty rybolovu uvedené v příloze II nařízení Rady (ES) č. 104/2000

Publikováno: Úř. věst. L 74, 16.3.2013, s. 15-16 Druh předpisu: Prováděcí nařízení
Přijato: 15. března 2013 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 17. března 2013 Nabývá účinnosti: 1. ledna 2013
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 234/2013

ze dne 15. března 2013,

kterým se na rybářský hospodářský rok 2013 stanoví prodejní ceny Unie pro produkty rybolovu uvedené v příloze II nařízení Rady (ES) č. 104/2000

EVROPSKÁ KOMISE,

s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie,

s ohledem na nařízení Rady (ES) č. 104/2000 ze dne 17. prosince 1999 o společné organizaci trhu s produkty rybolovu a akvakultury (1), a zejména na čl. 25 odst. 1 a 6 uvedeného nařízení,

vzhledem k těmto důvodům:

(1)

Prodejní cena Unie se stanoví před začátkem rybářského hospodářského roku pro každý z produktů uvedených v příloze II nařízení (ES) č. 104/2000 na úrovni, která je rovna alespoň 70 % orientační ceny a není vyšší než 90 % orientační ceny.

(2)

Nařízení Rady (EU) č. 1242/2012 (2) stanoví orientační ceny na rybářský hospodářský rok 2013 pro všechny dotčené produkty.

(3)

Tržní ceny výrazně kolísají v závislosti na druhu a způsobu úpravy produktů, zejména v případě olihní a štikozubců.

(4)

Proto by měly být stanoveny přepočítávací koeficienty pro různé druhy a obchodní úpravy zmrazených produktů vykládaných v Unii, aby se určila úroveň cen, která aktivuje intervenční opatření stanovené v čl. 25 odst. 2 nařízení (ES) č. 104/2000.

(5)

Aby nebylo omezeno fungování intervenčního systému v roce 2013, mělo by se toto nařízení použít zpětně od 1. ledna 2013.

(6)

Opatření tohoto nařízení jsou v souladu s vyjádřením výboru zřízeného nařízením (ES) č. 104/2000,

PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:

Článek 1

Prodejní ceny Unie podle čl. 25 odst. 1 nařízení (ES) č. 104/2000, které jsou platné v rybářském hospodářském roce 2013 pro produkty uvedené v příloze II uvedeného nařízení, obchodní úpravy a přepočítávací koeficienty, jež se k nim vztahují, jsou stanoveny v příloze tohoto nařízení.

Článek 2

Toto nařízení vstupuje v platnost prvním dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Použije se ode dne 1. ledna 2013.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.

V Bruselu dne 15. března 2013.

Za Komisi

José Manuel BARROSO

předseda


(1)  Úř. věst. L 17, 21.1.2000, s. 22.

(2)  Úř. věst. L 352, 21.12.2012, s. 6.


PŘÍLOHA

Prodejní ceny a přepočítávací koeficienty

Druh

Obchodní úprava

Přepočítávací koeficient

Intervenční úroveň

Prodejní cena

(EUR/t)

Platýs černý

(Reinhardtius hippoglossoides)

Vcelku nebo vykuchaný, s hlavou nebo bez hlavy

1,0

0,85

1 678

Štikozubci

(Merluccius spp.)

Vcelku nebo vykuchané, s hlavou nebo bez hlavy

1,0

0,85

1 080

Jednotlivé filety

 

 

 

s kůží

1,0

0,85

1 286

bez kůže

1,1

0,85

1 415

Zubatec obecný a růžichy

(Dentex dentex a Pagellus spp.)

Vcelku nebo vykuchané, s hlavou nebo bez hlavy

1,0

0,85

1 242

Mečoun obecný

(Xiphias gladius)

Vcelku nebo vykuchaný, s hlavou nebo bez hlavy

1,0

0,85

3 483

Krevety a garnáti čeledi

Penaeidae

Zmrazené

 

 

 

a)

Parapenaeus longirostris

 

1,0

0,85

3 460

b)

ostatní čeledi Penaeidae

 

1,0

0,85

6 641

Sépie obecná, sepiola velká a sepiola malá

(Sepia officinalis, Rossia macrosoma a Sepiola rondeletti)

Zmrazené

1,0

0,85

1 702

Olihně (Loligo spp.)

a)

Loligo patagonica

vcelku, neočištěné

1,00

0,85

1 023

očištěné

1,20

0,85

1 227

b)

Loligo vulgaris

vcelku, neočištěné

2,50

0,85

2 556

očištěné

2,90

0,85

2 965

Chobotnice

(Octopus spp.)

Zmrazené

1,00

0,85

1 949

Illex argentinus

vcelku, neočištěné

1,00

0,80

709

trup

1,70

0,80

1 205

Typy obchodní úpravy:

vcelku, neočištěný

:

produkt, který neprošel žádným zpracováním

očištěný

:

produkt, který je alespoň vykuchaný

trup

:

tělo olihně, které je alespoň vykuchané a bez hlavy


© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU