(ES) č. 41/2009Oprava nařízení Komise (ES) č. 41/2009 ze dne 20. ledna 2009 o složení a označování potravin vhodných pro osoby s nesnášenlivostí lepku ( Úř. věst. L 16 ze dne 21.1.2009 )
Publikováno: | Úř. věst. L 171, 1.7.2009, s. 48-48 | Druh předpisu: | Oprava |
Přijato: | 1. července 2009 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 1. července 2009 | Nabývá účinnosti: | 1. července 2009 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Oprava nařízení Komise (ES) č. 41/2009 ze dne 20. ledna 2009 o složení a označování potravin vhodných pro osoby s nesnášenlivostí lepku
( Úřední věstník Evropské unie L 16 ze dne 21. ledna 2009 )
Strana 4, čl. 2 písm. b):
místo:
„„lepkem“ se rozumí bílkovinná frakce z pšenice, žita, ječmene, ovsa nebo jejich kříženců a derivátů, na kterou mají některé osoby nesnášenlivost a která je nerozpustná ve vodě a 0,5 M roztoku chloridu sodného;“,
má být:
„„lepkem“ se rozumí bílkovinná frakce z pšenice, žita, ječmene, ovsa nebo jejich kříženců a deriváty této bílkovinné frakce, na kterou mají některé osoby nesnášenlivost a která je nerozpustná ve vodě a 0,5 M roztoku chloridu sodného;“.