(ES) č. 1306/2008Nařízení Komise (ES) č. 1306/2008 ze dne 17. prosince 2008 , kterým se na rybářský hospodářský rok 2009 stanoví prodejní ceny Společenství pro produkty rybolovu uvedené v příloze II nařízení Rady (ES) č. 104/2000

Publikováno: Úř. věst. L 344, 20.12.2008, s. 35-36 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 17. prosince 2008 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 21. prosince 2008 Nabývá účinnosti: 1. ledna 2009
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1306/2008

ze dne 17. prosince 2008,

kterým se na rybářský hospodářský rok 2009 stanoví prodejní ceny Společenství pro produkty rybolovu uvedené v příloze II nařízení Rady (ES) č. 104/2000

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,

s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství,

s ohledem na nařízení Rady (ES) č. 104/2000 ze dne 17. prosince 1999 o společné organizaci trhu s produkty rybolovu a akvakultury (1), a zejména na čl. 25 odst. 1 a 6 uvedeného nařízení,

vzhledem k těmto důvodům:

(1)

Prodejní cena Společenství se stanoví před začátkem rybářského hospodářského roku pro každý z produktů uvedených v příloze II nařízení (ES) č. 104/2000 na úrovni, která je alespoň rovna 70 % orientační ceny a není vyšší než 90 % orientační ceny.

(2)

Nařízení Rady (ES) č. 1299/2008 (2) stanoví orientační ceny na rybářský hospodářský rok 2009 pro všechny dotčené produkty.

(3)

Tržní ceny výrazně kolísají v závislosti na druhu a způsobu úpravy produktů, zejména v případě olihní a štikozubců.

(4)

Přepočítávací koeficienty by proto měly být stanoveny pro různé druhy a způsoby úpravy zmrazených produktů vyložených ve Společenství s cílem určit cenovou hladinu, od níž se začínají uplatňovat intervenční opatření stanovená v čl. 25 odst. 2 nařízení (ES) č. 104/2000.

(5)

Opatření stanovená tímto nařízením jsou v souladu se stanoviskem Řídícího výboru pro produkty rybolovu,

PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:

Článek 1

Prodejní ceny Společenství podle čl. 25 odst. 1 nařízení (ES) č. 104/2000, které jsou platné v rybářském hospodářském roce 2009 pro produkty uvedené v příloze II uvedeného nařízení, a obchodní úpravy a přepočítávací koeficienty, které se k nim vztahují, se stanoví v příloze tohoto nařízení.

Článek 2

Toto nařízení vstupuje v platnost prvním dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Použije se ode dne 1. ledna 2009.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.

V Bruselu dne 17. prosince 2008.

Za Komisi

Joe BORG

člen Komise


(1)  Úř. věst. L 17, 21.1.2000, s. 22.

(2)  Viz strana 1 tohoto Úředního věstníku.


PŘÍLOHA

Prodejní ceny a přepočítávací koeficienty

Druh

Obchodní úprava

Přepočítávací koeficient

Intervenční hladina

Prodejní cena

(EUR/tuna)

Platýs černý

(Reinhardtius hippoglossoides)

Vcelku nebo vykuchaná, s hlavou nebo bez hlavy

1,0

0,85

1 662

Štikozubci

(Merluccius spp.)

Vcelku nebo vykuchaná, s hlavou nebo bez hlavy

1,0

0,85

1 017

Jednotlivé filety

 

 

 

s kůží

1,0

0,85

1 261

bez kůže

1,1

0,85

1 387

Zubatec obecný

(Dentex dentex a růžichy rodu Pagellus spp.)

Vcelku nebo vykuchaná, s hlavou nebo bez hlavy

1,0

0,85

1 321

Mečoun obecný

(Xiphias gladius)

Vcelku nebo vykuchaná, s hlavou nebo bez hlavy

1,0

0,85

3 398

Krevety/garnáti čeledi Garnelovití Penaeidae

Zmrazené

 

 

 

a)

Garnela hlubokomořská Parapenaeus Longirostris

1,0

0,85

3 427

b)

ostatní čeledi Penaeidae

1,0

0,85

6 712

Sépie obecná, sepiola velká a sepiola malá

(Sepia officinalis, Rossia macrosoma a Sepiola rondeletti)

Zmrazené

1,0

0,85

1 661

Olihně (Loligo spp.)

a)

Loligo patagonica

vcelku, neočištěné

1,00

0,85

1 023

očištěné

1,20

0,85

1 227

b)

Oliheň obrovská Loligo vulgaris

vcelku, neočištěné

2,50

0,85

2 556

očištěné

2,90

0,85

2 965

Chobotnice

(Octopus spp.)

Zmrazené

1,00

0,85

1 856

Kalmar argentinský Illex argentinus

vcelku, neočištěné

1,00

0,80

695

trup

1,70

0,80

1 182

Typy obchodní úpravy:

vcelku, neočištěný

:

produkt, který neprošel žádným zpracováním

očištěný

:

produkt, který je alespoň vykuchaný

trup

:

tělo olihně, které je alespoň vykuchané a bez hlavy


© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU