(ES) č. 1544/2007Nařízení Komise (ES) č. 1544/2007 ze dne 20. prosince 2007 , o změně nařízení (ES) č. 2707/2000, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 1255/1999, pokud jde o podporu Společenství pro poskytování mléka a některých mléčných výrobků žákům ve školách

Publikováno: Úř. věst. L 337, 21.12.2007, s. 64-66 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 20. prosince 2007 Autor předpisu: Evropská komise
Platnost od: 24. prosince 2007 Nabývá účinnosti: 24. prosince 2007
Platnost předpisu: Ne Pozbývá platnosti: 31. července 2008
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1544/2007

ze dne 20. prosince 2007,

o změně nařízení (ES) č. 2707/2000, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 1255/1999, pokud jde o podporu Společenství pro poskytování mléka a některých mléčných výrobků žákům ve školách

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,

s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství,

s ohledem na nařízení Rady (ES) č. 1255/1999 ze dne 17. května 1999 o společné organizaci trhu s mlékem a mléčnými výrobky (1), a zejména na článek 15 uvedeného nařízení,

vzhledem k těmto důvodům:

(1)

Ustanovení čl. 14 odst. 3 nařízení (ES) č. 1255/1999 ve znění nařízení Rady (ES) č. 1152/2007 ze dne 26. září 2007 stanoví částky podpory na mléko dodávané žákům do škol bez ohledu na obsah tuku a přizpůsobení částek podpory pro jiné způsobilé produkty.

(2)

Nařízení Komise (ES) č. 2707/2000 (2) by proto mělo být odpovídajícím způsobem změněno.

(3)

Opatření stanovená tímto nařízením jsou v souladu se stanoviskem Řídícího výboru pro mléko a mléčné výrobky,

PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:

Článek 1

Nařízení (ES) č. 2707/2000 se mění takto:

1)

Článek 3 se nahrazuje tímto:

„Článek 3

1.   Členské státy mohou vyplácet podporu na produkty způsobilé pro podporu, jejichž seznam je uveden v příloze I.

2.   Ve francouzských zámořských departementech může být čokoládové nebo jinak ochucené mléko rekonstituovaným mlékem.

3.   Členské státy mohou povolit přídavek nejvýše 5 mg fluoru na kilogram produktů kategorie I.

4.   Podpora se přiznává pouze pro produkty uvedené v příloze I tohoto nařízení, pokud jsou tyto v souladu s požadavky nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 (3) a nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004 (4), a zejména s požadavky na přípravu ve schválené provozovně a požadavky na identifikační označení stanovenými v oddílu I přílohy II nařízení (ES) č. 853/2004.

2)

V článku 4 se odstavec 1 nahrazuje tímto:

„1.   Částky podpory jsou uvedeny v příloze II.“;

3)

V článku 5 se odstavec 2 nahrazuje tímto:

„2.   U produktů kategorií II až VI uvedených v příloze I se při výpočtu použijí tyto ekvivalence:

a)

kategorie II: 100 kg produktů se považuje za ekvivalent 300 kg mléka;

b)

kategorie III: 100 kg produktů se považuje za ekvivalent 765 kg mléka;

c)

kategorie IV: 100 kg produktů se považuje za ekvivalent 850 kg mléka;

d)

kategorie V: 100 kg produktů se považuje za ekvivalent 935 kg mléka;

e)

kategorie VI: 100 kg produktů se považuje za ekvivalent 750 kg mléka.“

4)

Přílohy I a II se nahrazují zněním přílohy tohoto nařízení.

Článek 2

Toto nařízení vstupuje v platnost třetím dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.

Použije se ode dne 1. ledna 2008.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.

V Bruselu dne 20. prosince 2007.

Za Komisi

Mariann FISCHER BOEL

členka Komise


(1)  Úř. věst. L 160, 26.6.1999, s. 48. Nařízení naposledy pozměněné nařízením (ES) č. 1152/2007 (Úř. věst. L 258, 4.10.2007, s. 3). Nařízení (ES) č. 1255/1999 se nahrazuje nařízením (ES) č. 1234/2007 (Úř. věst. L 299, 16.11.2007, s. 1) od 1. července 2008.

(2)  Úř. věst. L 311, 12.12.2000, s. 37. Nařízení naposledy pozměněné nařízením (ES) č. 704/2007 (Úř. věst. L 161, 22.6.2007, s. 31).

(3)  Úř. věst. L 139, 30.4.2004, s. 1.

(4)  Úř. věst. L 139, 30.4.2004, s. 55.“


PŘÍLOHA

PŘÍLOHA I

SEZNAM PRODUKTŮ ZPŮSOBILÝCH PRO PODPORU SPOLEČENSTVÍ

Kategorie I

a)

tepelně ošetřené mléko;

b)

tepelně ošetřené mléko, čokoládové nebo jinak ochucené, o obsahu nejméně 90 % hmotnostních mléka uvedeného v písmenu a);

c)

jogurt nebo piimä/filmjölk nebo piimä/fil vyrobený z mléka uvedeného v písmenu a).

Kategorie II

Neochucené (1) čerstvé a tavené sýry o obsahu tuku v sušině nejméně 40 % hmotnostních.

Kategorie III

Ostatní sýry jiné než čerstvé nebo tavené, o obsahu tuku v sušině nejméně 45 % hmotnostních.

Kategorie IV

Sýr ‚Grana Padano‘.

Kategorie V

Sýr ‚Parmiggiano Reggiano‘.

Kategorie VI

Sýr ‚Halloumi‘.

PŘÍLOHA II

Částky podpory

a)

18,15 EUR na 100 kg pro produkty kategorie I;

b)

54,45 EUR na 100 kg pro produkty kategorie II;

c)

138,85 EUR na 100 kg pro produkty kategorie III;

d)

154,28 EUR na 100 kg pro produkty kategorie IV;

e)

169,70 EUR na 100 kg pro produkty kategorie V;

f)

136,13 EUR na 100 kg pro produkty kategorie VI.


(1)  Pro účely této kategorie se neochuceným sýrem rozumí sýr vyrobený výhradně z mléka, přičemž je povoleno přidání látek potřebných k jeho výrobě, pokud se tyto látky nepoužijí jako částečná nebo úplná náhrada mléčné složky.


© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU