(ES) č. 1544/2007Nařízení Komise (ES) č. 1544/2007 ze dne 20. prosince 2007 , o změně nařízení (ES) č. 2707/2000, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 1255/1999, pokud jde o podporu Společenství pro poskytování mléka a některých mléčných výrobků žákům ve školách
Publikováno: | Úř. věst. L 337, 21.12.2007, s. 64-66 | Druh předpisu: | Nařízení |
Přijato: | 20. prosince 2007 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 24. prosince 2007 | Nabývá účinnosti: | 24. prosince 2007 |
Platnost předpisu: | Ne | Pozbývá platnosti: | 31. července 2008 |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1544/2007
ze dne 20. prosince 2007,
o změně nařízení (ES) č. 2707/2000, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 1255/1999, pokud jde o podporu Společenství pro poskytování mléka a některých mléčných výrobků žákům ve školách
KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,
s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství,
s ohledem na nařízení Rady (ES) č. 1255/1999 ze dne 17. května 1999 o společné organizaci trhu s mlékem a mléčnými výrobky (1), a zejména na článek 15 uvedeného nařízení,
vzhledem k těmto důvodům:
(1) |
Ustanovení čl. 14 odst. 3 nařízení (ES) č. 1255/1999 ve znění nařízení Rady (ES) č. 1152/2007 ze dne 26. září 2007 stanoví částky podpory na mléko dodávané žákům do škol bez ohledu na obsah tuku a přizpůsobení částek podpory pro jiné způsobilé produkty. |
(2) |
Nařízení Komise (ES) č. 2707/2000 (2) by proto mělo být odpovídajícím způsobem změněno. |
(3) |
Opatření stanovená tímto nařízením jsou v souladu se stanoviskem Řídícího výboru pro mléko a mléčné výrobky, |
PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:
Článek 1
Nařízení (ES) č. 2707/2000 se mění takto:
1) |
Článek 3 se nahrazuje tímto: „Článek 3 1. Členské státy mohou vyplácet podporu na produkty způsobilé pro podporu, jejichž seznam je uveden v příloze I. 2. Ve francouzských zámořských departementech může být čokoládové nebo jinak ochucené mléko rekonstituovaným mlékem. 3. Členské státy mohou povolit přídavek nejvýše 5 mg fluoru na kilogram produktů kategorie I. 4. Podpora se přiznává pouze pro produkty uvedené v příloze I tohoto nařízení, pokud jsou tyto v souladu s požadavky nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 (3) a nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004 (4), a zejména s požadavky na přípravu ve schválené provozovně a požadavky na identifikační označení stanovenými v oddílu I přílohy II nařízení (ES) č. 853/2004. |
2) |
V článku 4 se odstavec 1 nahrazuje tímto: „1. Částky podpory jsou uvedeny v příloze II.“; |
3) |
V článku 5 se odstavec 2 nahrazuje tímto: „2. U produktů kategorií II až VI uvedených v příloze I se při výpočtu použijí tyto ekvivalence:
|
4) |
Přílohy I a II se nahrazují zněním přílohy tohoto nařízení. |
Článek 2
Toto nařízení vstupuje v platnost třetím dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.
Použije se ode dne 1. ledna 2008.
Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.
V Bruselu dne 20. prosince 2007.
Za Komisi
Mariann FISCHER BOEL
členka Komise
(1) Úř. věst. L 160, 26.6.1999, s. 48. Nařízení naposledy pozměněné nařízením (ES) č. 1152/2007 (Úř. věst. L 258, 4.10.2007, s. 3). Nařízení (ES) č. 1255/1999 se nahrazuje nařízením (ES) č. 1234/2007 (Úř. věst. L 299, 16.11.2007, s. 1) od 1. července 2008.
(2) Úř. věst. L 311, 12.12.2000, s. 37. Nařízení naposledy pozměněné nařízením (ES) č. 704/2007 (Úř. věst. L 161, 22.6.2007, s. 31).
(3) Úř. věst. L 139, 30.4.2004, s. 1.
(4) Úř. věst. L 139, 30.4.2004, s. 55.“
PŘÍLOHA
PŘÍLOHA I
SEZNAM PRODUKTŮ ZPŮSOBILÝCH PRO PODPORU SPOLEČENSTVÍ
Kategorie I
a) |
tepelně ošetřené mléko; |
b) |
tepelně ošetřené mléko, čokoládové nebo jinak ochucené, o obsahu nejméně 90 % hmotnostních mléka uvedeného v písmenu a); |
c) |
jogurt nebo piimä/filmjölk nebo piimä/fil vyrobený z mléka uvedeného v písmenu a). |
Kategorie II
Neochucené (1) čerstvé a tavené sýry o obsahu tuku v sušině nejméně 40 % hmotnostních.
Kategorie III
Ostatní sýry jiné než čerstvé nebo tavené, o obsahu tuku v sušině nejméně 45 % hmotnostních.
Kategorie IV
Sýr ‚Grana Padano‘.
Kategorie V
Sýr ‚Parmiggiano Reggiano‘.
Kategorie VI
Sýr ‚Halloumi‘.
PŘÍLOHA II
Částky podpory
a) |
18,15 EUR na 100 kg pro produkty kategorie I; |
b) |
54,45 EUR na 100 kg pro produkty kategorie II; |
c) |
138,85 EUR na 100 kg pro produkty kategorie III; |
d) |
154,28 EUR na 100 kg pro produkty kategorie IV; |
e) |
169,70 EUR na 100 kg pro produkty kategorie V; |
f) |
136,13 EUR na 100 kg pro produkty kategorie VI. |
(1) Pro účely této kategorie se neochuceným sýrem rozumí sýr vyrobený výhradně z mléka, přičemž je povoleno přidání látek potřebných k jeho výrobě, pokud se tyto látky nepoužijí jako částečná nebo úplná náhrada mléčné složky.