(ES) č. 428/2004NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 428/2004 ze dne 4. března 2004, kterým se stanoví výše překlenovací podpory a paušální podpory pro některé produkty rybolovu pro rybářský hospodářský rok 2004
Publikováno: | Úř. věst. L 70, 9.3.2004, s. 27-28 | Druh předpisu: | Nařízení |
Přijato: | 4. března 2004 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 10. března 2004 | Nabývá účinnosti: | 10. března 2004 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Nařízení Komise (ES) č. 428/2004 ze dne 4. března 2004, kterým se stanoví výše překlenovací podpory a paušální podpory pro některé produkty rybolovu pro rybářský hospodářský rok 2004 KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství, s ohledem na nařízení Rady (ES) č. 104/2000 ze dne 17. prosince 1999 o společné organizaci trhu s produkty rybolovu a akvakultury [1], s ohledem na nařízení Komise (ES) č. 2814/2000 ze dne 21. prosince 2000, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 104/2000, pokud jde o poskytování překlenovací podpory pro některé produkty rybolovu [2], a zejména na článek 5 uvedeného nařízení, s ohledem na nařízení Komise (ES) č. 939/2001 ze dne 14. května 2001, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 104/2000, pokud jde o poskytování paušální podpory pro některé produkty rybolovu [3], a zejména na článek 5 uvedeného nařízení, vzhledem k těmto důvodům: (1) Nařízení Rady (ES) č. 104/2000 stanoví, že lze poskytovat podporu na množství určitých čerstvých produktů stažených z trhu a zpracovaných s cílem prodloužit jejich trvanlivost a skladovaných nebo konzervovaných. (2) Cílem této podpory je dostatečné povzbuzení organizací producentů ke zpracování nebo konzervování produktů stažených z trhu, aby se předešlo jejich znehodnocení. (3) Výše podpory by měla být určena tak, aby nenarušovala rovnováhu trhu dotčených produktů a nedeformovala podmínky hospodářské soutěže. (4) Výše podpory by neměla přesáhnout technické a finanční náklady na úkony nutné ke zpracování produktů s cílem prodloužit jejich trvanlivost a k jejich skladování, dosažené ve Společenství v průběhu rybářského hospodářského roku, který předcházel dotyčnému roku. (5) Opatření tohoto nařízení jsou v souladu se stanoviskem Řídicího výboru pro produkty rybolovu, PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ: Článek 1 Pro rybářský hospodářský rok 2004 jsou částky překlenovací podpory uvedené v článku 23 nařízení (ES) č. 104/2000 a částky paušální podpory zmíněné v čl. 24 odst. 4 uvedeného nařízení stanoveny v příloze tohoto nařízení. Článek 2 Toto nařízení vstupuje v platnost prvním dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie. Použije se ode dne 1. ledna 2004. Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech. V Bruselu dne 4. března 2004. Za Komisi Franz Fischler člen Komise [1] Úř. věst. L 17, 21.1.2000, s. 22. [2] Úř. věst. L 326, 22.12.2000, s. 34. [3] Úř. věst. L 132, 15.5.2001, s. 10. -------------------------------------------------- PŘÍLOHA 1. Částka překlenovací podpory pro produkty uvedené v příloze I bodech A a B a pro jazyky (Solea spp.) uvedené v příloze I bodu C nařízení (ES) č. 104/2000 Metody zpracování uvedené v článku 23 nařízení (ES) č. 104/2000 | Podpora (EUR/tuna) | 1 | 2 | I.Zmrazování a skladování celých produktů, vykuchaných a s hlavou nebo rozsekaných produktů -Sardinky druhu Sardina pilchardus | 330 | - Ostatní druhy | 270 | II.Filetování, zmrazování a skladování | 350 | III.Solení a/nebo sušení a skladování celých produktů, vykuchaných a s hlavou nebo rozsekaných či filetovaných produktů | 260 | IV.Marinování a skladování | 240 | 2. Částka překlenovací podpory pro ostatní produkty uvedené v příloze I bodu C nařízení (ES) č. 104/2000 Metody zpracování a/nebo konzervace uvedené v článku 23 nařízení (ES) č. 104/2000 | Produkty | Podpora (EUR/tuna) | 1 | 2 | 3 | I.Zmrazování a skladování | Humr severský (Nephrops norvegicus) | 300 | Humr severský - ocasy (Nephrops norvegicus) | 225 | II.Odstranění hlavy, zmrazování a skladování | Humr severský (Nephrops norvegicus) | 280 | III.Vaření, zmrazování a skladování | Humr severský (Nephrops norvegicus) | 300 | Krab německý (Cancer pagurus) | 225 | IV.Pasterizace a skladování | Krab německý (Cancer pagurus) | 350 | V.Přechovávání zaživa v nádržích nebo klecích | Krab německý (Cancer pagurus) | 210 | 3. Částka paušální podpory pro produkty uvedené v příloze IV nařízení (ES) č. 104/2000 Metody zpracování | Podpora (EUR/tuna) | 1 | 2 | I.Zmrazování a skladování celých produktů, vykuchaných a s hlavou nebo rozsekaných produktů | 270 | II.Filetování, zmrazování a skladování | 350 | --------------------------------------------------