88/389/EHS88/389/EHS: Rozhodnutí Rady ze dne 22. června 1988 o vypracování seznamu výchozích materiálů a látek používaných při přípravě látek určených k aromatizaci, ze strany Komise
Publikováno: | Úř. věst. L 184, 15.7.1988, s. 67-67 | Druh předpisu: | Rozhodnutí |
Přijato: | 22. června 1988 | Autor předpisu: | Rada Evropské unie |
Platnost od: | 15. července 1988 | Nabývá účinnosti: | 22. června 1988 |
Platnost předpisu: | Zrušen předpisem (ES) č. 1334/2008 | Pozbývá platnosti: | 20. ledna 2009 |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Rozhodnutí Rady ze dne 22. června 1988 o vypracování seznamu výchozích materiálů a látek používaných při přípravě látek určených k aromatizaci, ze strany Komise (88/389/EHS) RADA EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského hospodářského společenství, a zejména na článek 213 této smlouvy, vzhledem k tomu, že Rada přijala dne 22. června 1988 směrnici 88/388/EHS o sbližování právních předpisů členských států týkajících se látek určených k aromatizaci pro použití v potravinách a výchozích materiálů pro jejich výrobu [1]; vzhledem k tomu, že se ukázalo, že získávání údajů o výchozích materiálech a látkách používaných při přípravě látek určených k aromatizaci bylo potřebné jednak pro posouzení všech otázek týkajících se látek určených k aromatizaci a výchozích materiálů pro jejich výrobu, jednak pro přijetí opatření z nich vyplývajících na úrovni Společenství; vzhledem k tomu, že získávání dotyčných údajů by mohlo být usnadněno vypracováním seznamu dotyčných výchozích materiálů a látek Komisí, ROZHODLA TAKTO: Článek 1 1. Komise vypracuje do 24 měsíců ode dne přijetí tohoto rozhodnutí po konzultaci s členskými státy seznam - zdrojů aromatu sestávajících z potravin a z bylin a koření obvykle považovaných za potraviny, - zdrojů aromatu sestávajících ze surovin rostlinného a živočišného původu obvykle nepovažovaných za potraviny, - aromatických látek získávaných vhodnými fyzikálními postupy nebo enzymovými nebo mikrobiálními postupy ze surovin rostlinného nebo živočišného původu, - chemicky syntetizovaných nebo chemicky izolovaných aromatických látek, které jsou chemicky identické s aromatickými látkami přirozeně přítomnými v potravinách nebo bylinách a koření, které jsou obvykle považovány za potraviny, - chemicky syntetizovaných nebo chemicky izolovaných aromatických látek, které jsou chemicky identické s aromatickými látkami přirozeně přítomnými v surovinách rostlinného nebo živočišného původu, které nejsou obvykle považovány za potraviny, - chemicky syntetizovaných nebo chemicky izolovaných aromatických látek, které nejsou uvedeny ve čtvrté a páté odrážce, - výchozích materiálů používaných pro výrobu kouřových aromatických přípravků nebo reakčních aromatických přípravků a reakčních podmínek, za kterých jsou připravovány. 2. Komise seznam uvedený v odstavci 1 pravidelně aktualizuje. V Lucemburku dne 22. června 1988. Za Radu předseda M. Bangemann [1] Úř. věst. L184, 15.7.1988, s. 61. --------------------------------------------------