(EHS) č. 3534/87Nařízení Komise (EHS) č. 3534/87 ze dne 24. listopadu 1987 o zařazení zboží do položky 16.04 E společného celního sazebníku
Publikováno: | Úř. věst. L 336, 26.11.1987 | Druh předpisu: | Nařízení |
Přijato: | 24. listopadu 1987 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 4. prosince 1987 | Nabývá účinnosti: | 4. prosince 1987 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Nařízení Komise (EHS) č. 3534/87 ze dne 24. listopadu 1987 o zařazení zboží do položky 16.04 E společného celního sazebníku KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského hospodářského společenství, s ohledem na nařízení Rady (EHS) č. 97/69 ze dne 16. ledna 1969 o opatřeních k jednotnému uplatňování nomenklatury společného celního sazebníku [1], naposledy pozměněné nařízením (EHS) č. 2055/84 [2], a zejména na článek 3 uvedeného nařízení, vzhledem k tomu, že k zajištění jednotného uplatňování nomenklatury společného celního sazebníku je nezbytné přijmout opatření k zařazení zmrazených kousků tuňáka bez kůže (tuna loins), které byly zejména za účelem snadnějšího odstranění kůže předvařeny v páře a ve vodě, v důsledku čehož došlo ke koagulaci proteinů; vzhledem k tomu, že do čísla 03.01 společného celního sazebníku tvořícího přílohu nařízení Rady (EHS) č. 950/68 [3] naposledy pozměněného nařízením (EHS) č. 2184/87 [4] se zařazují chlazené nebo zmrazené čerstvé ryby (živé nebo mrtvé); že do čísla 16.04 se zařazují přípravky a konzervy z ryb; vzhledem k tomu, že dotyčná ryba ztratila díky zpracování vlastnosti zboží čísla 03.01, a spadá tudíž do čísla16.04; že v rámci tohoto čísla by měla být zvolena položka 16.04 E; vzhledem k tomu, že opatření tohoto nařízení jsou v souladu se stanoviskem Výboru pro nomenklaturu společného celního sazebníku, PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ: Článek 1 Zmrazené kousky tuňáka bez kůže (tuna loins), které byly zejména za účelem snadnějšího odstranění kůže předvařeny v páře a ve vodě, v důsledku čehož došlo ke koagulaci proteinů, se ve společném celním sazebníku zařazují do položky: 16.04 Přípravky a konzervy z ryb, včetně kaviáru a jeho náhražek: E. Tuňáci. Článek 2 Toto nařízení vstupuje v platnost osmým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropských společenství. Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech. V Bruselu dne 24. listopadu 1987. Za Komisi Cockfield místopředseda [1] Úř. věst. L 14, 21.1.1969, s. 1. [2] Úř. věst. L 191, 16.7.1984, s. 1. [3] Úř. věst. L 172, 22.7.1968, s. 1. [4] Úř. věst. L 203, 24.7.1986, s. 16. --------------------------------------------------