(EHS) č. 393/87Nařízení Komise (EHS) č. 393/87 ze dne 2. února 1987, kterým se mění nařízení (EHS) č. 1963/79, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro produkční náhrady pro olivový olej používaný při výrobě některých konzervovaných potravin
Publikováno: | Úř. věst. L 40, 10.2.1987 | Druh předpisu: | Nařízení |
Přijato: | 9. února 1987 | Autor předpisu: | Evropská komise |
Platnost od: | 13. února 1987 | Nabývá účinnosti: | 13. února 1987 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
Nařízení Komise (EHS) č. 393/87 ze dne 2. února 1987, kterým se mění nařízení (EHS) č. 1963/79, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro produkční náhrady pro olivový olej používaný při výrobě některých konzervovaných potravin KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského hospodářského společenství, s ohledem na nařízení Rady č. 136/66/EHS ze dne 22. září 1966 o zřízení společné organizace trhu s oleji a tuky [1], naposledy pozměněné nařízením (EHS) č. 1454/86 [2], s ohledem na nařízení Rady (EHS) č. 591/79 ze dne 26. března 1979, kterým se stanoví obecná pravidla pro produkční náhrady pro olivový olej používaný při výrobě některých konzervovaných potravin [3], naposledy pozměněné nařízením (EHS) č. 3788/85 [4], a zejména na článek 9 uvedeného nařízení, vzhledem k tomu, že čl. 2 odst. 3 nařízení Komise (EHS) č. 1963/79 [5] stanoví, že Žádost o kontrolu se může vztahovat pouze na výrobní proces, který bude ukončen ve lhůtě 3 měsíců po obdržení žádosti; že zkušenosti ukazují, že tato lhůta je z technického hlediska nedostačující pro určité postupy výroby konzervovaných potravin, ve kterých se používá olivový olej nejen pouze jako konzervační látka, ale také jako aktivní složka při přípravě konečného výrobku; že v zájmu umožnění použití produkční náhrady také na takové konzervované potraviny je třeba členským státům umožnit, aby mohly stanovit lhůtu až osmi měsíců pro takové výrobky, pro jejichž zpracování je lhůta tří měsíců nedostačující; vzhledem k tomu, že opatření tohoto nařízení jsou v souladu se stanoviskem Řídícího výboru pro oleje a tuky, PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ: Článek 1 V článku 2 odst. 3 nařízení (EHS) č. 1963/79 se vkládá jako druhý pododstavec tento text: "Členské státy však mohou stanovit delší lhůtu nepřevyšující osm měsíců, pokud je nezbytné pro účely výrobního procesu výroby konzervovaných potravin, aby olej zůstal v kontaktu s rybami nebo zeleninou po delší časové období, než je uvedeno v prvním pododstavci." Článek 2 Toto nařízení vstupuje v platnost třetím dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropských společenství. Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech. V Bruselu dne 9. února 1987. Za Komisi Frans Andriessen místopředseda [1] Úř. věst. 172, 30.9.1966, s. 3025/66. [2] Úř. věst. L 133, 21.5.1986, s. 8. [3] Úř. věst. L 78, 30.3.1979, s. 2. [4] Úř. věst. L 367, 31.12.1985, s. 1. [5] Úř. věst. L 227, 7.9.1979, s. 10. --------------------------------------------------