(EHS) č. 3448/80Nařízení Rady (EHS) č. 3448/80 ze dne 22. prosince 1980 o provádění článku 43 Aktu o přistoupení z roku 1979, pokud jde o obchodní režim pro zboží, na něž se vztahují nařízení (EHS) č. 3033/80 a (EHS) č. 3035/80

Publikováno: Úř. věst. L 359, 31.12.1980 Druh předpisu: Nařízení
Přijato: 22. prosince 1980 Autor předpisu: Rada Evropské unie
Platnost od: 1. ledna 1981 Nabývá účinnosti: 1. ledna 1981
Platnost předpisu: Zrušen předpisem (EU) č. 1071/2011 Pozbývá platnosti: 3. listopadu 2011
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.



Nařízení Rady (EHS) č. 3448/80

ze dne 22. prosince 1980

o provádění článku 43 Aktu o přistoupení z roku 1979, pokud jde o obchodní režim pro zboží, na něž se vztahují nařízení (EHS) č. 3033/80 a (EHS) č. 3035/80

RADA EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,

s ohledem na Smlouvu o založení Evropského hospodářského společenství,

s ohledem na akt o přistoupení z roku 1979, a zejména na článek 43 tohoto aktu,

s ohledem na návrh Komise,

vzhledem k tomu, že článek 43 Aktu stanoví pravidla pro zpracované zemědělské produkty, na něž se nevztahuje příloha II Smlouvy a jichž se týkají následující nařízení Rady:

- (EHS) č. 3033/80 ze dne 11. listopadu 1980, kterým se stanoví obchodní režim pro určité zboží vzniklé zpracováním zemědělských produktů [1] a

- (EHS) č. 3035/80 ze dne 11. listopadu 1980, kterým se stanoví obecná pravidla pro poskytování vývozních náhrad pro některé zemědělské produkty vyvážené ve formě zboží, na něž se nevztahuje příloha II Smlouvy, a kritéria pro stanovení výše těchto náhrad [2];

vzhledem k tomu, že nařízení (EHS) č. 3033/80 se týká zejména výpočtu platného poplatku při dovozu dotyčného zboží, a tento poplatek se skládá z valorického cla, které tvoří pevnou složku, a ze složky pohyblivé; že je nezbytné stanovit sazbu cla, které tvoří pevnou složku, kterou Řecká republika uplatňuje na dovozy ze třetích zemí; že tato pevná složka musí být stanovena v souladu s čl. 43 odst. 3 Aktu s vyloučením z celkové ochrany uplatňované Řeckou republikou ke dni přistoupení zemědělské ochrany, která má být zavedena k tomuto dni;

vzhledem k tomu, že v souladu s článkem 15 Dohody o přidružení mezi Evropským hospodářským společenstvím a Řeckem existuje pro některé zboží, na něž se vztahuje nařízení (EHS) č. 3033/80, zůstatkové clo na dovozy do Řecké republiky ze Společenství devíti; že tato cla zůstávají v platnosti, aby byla postupně zrušena v souladu s časovým rozvrhem stanoveným pro průmyslové výrobky v článku 25 Aktu;

vzhledem k tomu, že je pohyblivá složka, která se uplatňuje, pokud je zboží, na něž se vztahuje nařízení (EHS) č. 3033/80, dovezeno do Řecké republiky ze třetích zemí, zvýšena nebo snížena v souladu s čl. 43 odst. 1 druhou odrážkou Aktu, a to podle případu, o přístupovou vyrovnávací částku; že se při dovozu do Společenství devíti z Řecké republiky uplatňuje stejná přístupová vyrovnávací částka na stejné zboží; že vyrovnávací částka platná pro některé zboží dovážené do Společenství devíti z Řecké republiky a využívající výhod snížení pohyblivé složky před přistoupením je podmíněna stropem;

vzhledem k tomu, že v souladu s článkem 6 nařízení (EHS) č. 3033/80 stanoví Komise každé tři měsíce pro každé zboží platnou výši pohyblivé složky pro dovozy do Společenství ze třetích zemí; že se stejný postup se stejnou pravidelností použije pro stanovení vyrovnávacích částek pro dovozy;

vzhledem k tomu, že při vývozu zboží, na něž se vztahuje nařízení (EHS) č. 3035/80, kromě albuminů, ze Společenství devíti do Řecké republiky se poskytuje nebo se vybírá, a to podle případu, přístupová vyrovnávací částka stanovená v souladu s čl. 43 odst. 1 třetí odrážkou Aktu; že při vývozu všeho zboží, na něž se vztahuje nařízení (EHS) č. 3035/80, z Řecké republiky do třetích zemí se uplatňuje stejná přístupová vyrovnávací částka;

vzhledem k tomu, že v souladu s čl. 43 odst. 4 Aktu Řecká republika plně uplatňuje od 1. ledna 1981 nomenklaturu společného celního sazebníku na všechny produkty, na něž se vztahuje toto nařízení, v rámci obchodu se třetími zeměmi; že uvedené pravidlo se nepoužije na zůstatková cla na dovozy ze Společenství devíti; že při dovozech do tohoto členského státu ze třetích zemí uvedený závazek s sebou nese pouze použití pevné složky pro každou ze specifikací společného celního sazebníku;

vzhledem k tomu, že poplatek uplatňovaný Společenstvím devíti od přistoupení na dovoz zboží, na něž se vztahuje nařízení (EHS) č. 3033/80, z Řecké republiky je tvořen přístupovou vyrovnávací částkou; že jsou tedy ustanovení čl. 61 odst. 5 Aktu splněna, pokud přístupová vyrovnávací částka nepřekročí pohyblivou složku platnou pro stejné zboží při dovozu do Společenství devíti ze třetích zemí;

vzhledem k tomu, že celkový čistý poplatek při dovozu do Řecké republiky ze Společenství devíti se rovná souhrnu zůstatkové řecké ochrany a přístupové vyrovnávací částky platné pro vývozy ze Společenství devíti v souladu s čl. 43 odst. 1 čtvrté odrážky Aktu; že je tedy článek 26 aktu dodržen, pokud zůstatková řecká ochrana platná pro dovozy ze Společenství devíti, s přihlédnutím k přístupové vyrovnávací částce platné pro vývozy ze Společenství devíti do Řecké republiky, nepřevyšuje poplatek, který tento členský stát může uložit na stejné zboží dovážené ze třetích zemí;

vzhledem k tomu, že pro provádění pravidla článku 8 nařízení (EHS) č. 3033/80 je nezbytné stanovit ustanovení umožňující Řecké republice ukládat nejvyšší cla stanovená ve společném celním sazebníku;

vzhledem k tomu, že prováděcí pravidla k opatřením stanoveným tímto nařízením mají být stanovena postupem podle článku 26 nařízení Rady (EHS) č. 2727/75 ze dne 29. října 1975 o společné organizaci trhu s obilovinami [3], naposledy pozměněného nařízením (EHS) č. 1547/79 [4], a odpovídajících článků ostatních nařízení o společné organizaci trhů,

PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:

Článek 1

1. Pro účely tohoto nařízení se rozumí:

- "Společenstvím devíti" Společenství ve složení před přistoupením Řecké republiky;

- "přístupovou vyrovnávací částkou" vyrovnávací částky uplatňované v obchodu mezi Společenstvím devíti a Řeckou republikou a mezi Řeckou republikou a třetími zeměmi.

2. Přístupové vyrovnávací částky pro produkty, na něž se vztahuje toto nařízení, budou stanoveny a uplatněny, pokud se přístupové vyrovnávací částky uplatňují na jeden nebo více základních produktů, jež byly použity při výrobě produktů, na něž se vztahuje nařízení (EHS) č. 3033/80.

Článek 2

Pro každé číslo nebo položku společného celního sazebníku týkající se zboží, na něž se vztahuje nařízení (EHS) č. 3033/80, je celní sazbou tvořící pevnou složku poplatku, který se uplatňuje od přistoupení na dovoz tohoto zboží do Řecké republiky ze třetích zemí, sazba, která je uvedena ve sloupci 1 přílohy I tohoto nařízení.

Sazby uvedené ve sloupci 1 přílohy I jsou sjednoceny se sazbami společného celního sazebníku v souladu s podmínkami uvedenými v článku 31 Aktu.

První přiblížení se uskuteční od 1. ledna 1981.

Článek 3

Pro zboží, na něž se vztahuje nařízení (EHS) č. 3033/80, které při dovozu do Řecké republiky ze Společenství devíti podléhá zůstatkovému clu, je sazbou této ochrany platnou ode dne přistoupení sazba, která je uvedena v příloze II tohoto nařízení.

Sazby uvedené v příloze II budou postupně odstraněny v souladu s časovým rozvrhem podle článku 25 Aktu.

První přiblížení se uskuteční od 1. ledna 1981.

Výše zůstatkového cla, snížená o poskytnutou přístupovou vyrovnávací částku nebo zvýšená o vybíranou přístupovou vyrovnávací částku v souladu s čl. 43 odst. 1 třetí odrážkou Aktu nepřekročí celkovou výši poplatku, který Řecká republika uplatňuje na stejné zboží, pokud by bylo dovezeno ze třetích zemí.

Článek 4

1. Během období od 1. ledna do 31. ledna 1981 a poté pro každé čtvrtletí počínající 1. únorem, 1. květnem, 1. srpnem a 1. listopadem stanoví Komise pro každé číslo nebo položku společného celního sazebníku týkající se zboží, na něž se vztahuje nařízení (EHS) č. 3033/80:

a) přístupovou vyrovnávací částku pro dovozy do Společenství devíti z Řecké republiky;

b) výši pohyblivé složky, opravenou o přístupovou vyrovnávací částku uvedenou v písmenu a) v souladu s čl. 43 odst. 1 druhou odrážkou Aktu, pro dovozy ze třetích zemí do Řecké republiky.

2. Každá přístupová vyrovnávací částka uvedená v odst. 1 písm. a) se rovná sumě přístupových vyrovnávacích částek pro množství různých základních produktů, které jsou v souladu s ustanoveními nařízení (EHS) č. 3034/80 považovány za použité při výrobě zboží, na něž se tato přístupová vyrovnávací částka vztahuje.

Přístupové vyrovnávací částky nepřesahují pohyblivou složku platnou pro stejné zboží dovezené do Společenství devíti ze třetích zemí.

Přístupová vyrovnávací částka:

ex 17.04 | turecký med, chalva |

19.03 | těstoviny |

ex 21.07 | potravinové přípravky, jinde neuvedené ani nezahrnuté, obsahující cukr, mléčné výrobky, obiloviny nebo produkty na bázi obilovin |

může činit nejvýše 60 % pohyblivé částky platné pro dovozy ze třetích zemí pro toto zboží:

3. Přístupová vyrovnávací částka je stanovena na nule, pokud je její výše na nižší úrovni než 1,5 ECU na 100 kilogramů zboží.

4. Platnou přístupovou vyrovnávací částkou je částka, která je platná v den dovozu.

Článek 5

1. Pro každé z čísel nebo položek společného celního sazebníku týkající se zboží, na něž se vztahuje nařízení (EHS) č. 3035/80:

- se přístupová vyrovnávací částka uplatňuje na vývozy ze Společenství devíti do Řecké republiky, kromě na položku položky 35.02 A II a), vaječný albumin a mléčný albumin,

- se přístupová vyrovnávací částka uplatňuje na vývozy z Řecké republiky do třetích zemí.

2. Každá z přístupových vyrovnávacích částek zmíněných v odstavci 1 se vypočítá na základě přístupových vyrovnávacích částek stanovených pro základní zemědělské produkty a v souladu s pravidly pro výpočet vývozních náhrad.

3. Platnou přístupovou vyrovnávací částkou je částka, která je platná v den vývozu.

Článek 6

1. U produktů, pro něž společný celní sazebník stanoví nejvyšší celní sazbu, uplatňuje Řecká republika vůči třetím zemím nejvyšší celní sazbu, která se skládá:

a) pokud jde o pevnou složku nejvyšší celní sazby, ze sazby uvedené ve sloupci 2 přílohy I, sjednocené na úroveň společné nejvyšší sazby v souladu s ustanoveními uvedenými v článku 31 Aktu; první přiblížení se uskuteční od 1. ledna 1981;

b) pokud jde případně o pohyblivou složku nejvyšší celní sazby, z dodatečného cla stanoveného v čl. 8 odst. 2 nařízení (EHS) č. 3033/80, opraveného o přístupovou vyrovnávací částku odpovídající množství cukru nebo mouky, na něž se dodatečné clo ukládá.

2. Pro účely použití ustanovení čl. 8 odst. 1 nařízení (EHS) č. 3033/80 na zboží dovážené ze třetích zemí do Řecké republiky stanoví Komise pro období od 1. ledna do 31. ledna 1981 a poté pro každé čtvrtletí počínající 1. únorem, 1. květnem, 1. srpnem a 1. listopadem:

a) výše dodatečných cel pro Řeckou republiku;

b) rozdíl mezi cenami uvedenými v čl. 8 odst. 2 písm. a) nařízení (EHS) č. 3033/80.

Článek 7

Prováděcí pravidla k přístupovým vyrovnávacím částkám při dovozu nebo vývozu a jejich platby se stanoví postupem podle článku 26 nařízení (EHS) č. 2727/75 nebo odpovídajících článků ostatních nařízení o společné organizaci trhů.

Článek 8

Toto nařízení vstupuje v platnost dnem 1. ledna 1981.

Toto nařízení je závazné v celém rozsahu a přímo použitelné ve všech členských státech.

V Bruselu dne 22. prosince 1980.

Za Radu

předseda

J. Santer

[1] Úř. věst. L 323, 29.11.1980, s. 1.

[2] Úř. věst. L 323, 29.11.1980, s. 27.

[3] Úř. věst. L 281, 1.11.1975, s. 1.

[4] Úř. věst. L 188, 26.7.1979, s. 1.

--------------------------------------------------

PŘÍLOHA I

Sazby pevných složek podle článku 2 a pevná složka nejvyšší celní sazby podle článku 6

Číslo společného celního sazebníku | Popis zboží | Sloupec I | Sloupec II |

Sazba pevné složky | Pevná složka nejvyšší celní sazby |

17.04 | Cukrovinky neobsahující kakao: | | |

B.Žvýkací guma o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

I.nižším než 60 % hmotnostních | 41 % | 41 % |

II.nejméně 60 % hmotnostních | 41 % | 41 % |

C.Bílá čokoláda | 41 % | 41 % |

D.Ostatní: | | |

I.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku 1,5 % hmotnostních | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | 50 % | 55 % |

b)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | | |

1.nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 30 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

2.nejméně 30 % hmotnostních, avšak nižším než 40 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

3.nejméně 40 % hmotnostních, avšak nižším než 50 % hmotnostních: | | |

aa)neobsahující škrob | 50 % | 55 % |

bb)ostatní | 50 % | 55 % |

4.nejméně 50 % hmotnostních, avšak nižším než 60 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

5.nejméně 60 % hmotnostních, avšak nižším než 70 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

6.nejméně 70 % hmotnostních, avšak nižším než 80 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

7.nejméně 80 % hmotnostních, avšak nižším než 90 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

8.nejméně 90 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

D. II.neuvedené: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | 50 % | 55 % |

b)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

1.nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 30 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

2.nejméně 30 % hmotnostních, avšak nižším než 50 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

3.nejméně 50 % hmotnostních, avšak nižším než 70 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

4.nejméně 70 % hmotnostních | 50 % | 55 % |

18.06 | Čokoláda a ostatní potravinové přípravky obsahující kakao: | | |

A.Kakaový prášek, slazený pouze přidanou sacharózou, o obsahu sacharózy: | | |

I.nižším než 65 % hmotnostních | 10 % | – |

II.nejméně 65 % hmotnostních, avšak nižším než 80 % hmotnostních | 10 % | – |

III.nejméně 80 % hmotnostních | 10 % | – |

B.Zmrzlina | | |

I.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 3 % hmotnostní | 20 % | 30 % |

II.o obsahu mléčného tuku: | | |

a)nejméně 3 % hmotnostní, avšak nižším než 7 % hmotnostních | 20 % | 30 % |

b)nejméně 7 % hmotnostních | 20 % | 30 % |

C.Čokoláda a čokoládové výrobky, též plněné; cukrovinky a jejich náhražky vyrobené z náhražek cukru, obsahující kakao | | |

I.bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | 45 % | 50 % |

II.ostatní: | | |

a)bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních a o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

1.nižším než 50 % hmotnostních | 45 % | 50 % |

2.nejméně 50 % hmotnostních | 45 % | 50 % |

b)o obsahu mléčného tuku: | | |

1.nejméně 1,5 % hmotnostních, avšak nižším než 3 % hmotnostní | 45 % | 50 % |

2.nejméně 3 % hmotnostní, avšak nižším než 4,5 % hmotnostních | 45 % | 50 % |

3.nejméně 4,5 % hmotnostních, avšak nižším než 6 % hmotnostních | 45 % | 50 % |

4.nejméně 6 % hmotnostních | 45 % | 50 % |

D.Ostatní: | | |

I.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních: | | |

a)v bezprostředním obalu o čistém obsahu nejvýše 500 g | 12 % | 27 % |

b)ostatní | 22,3 % | – |

II.o obsahu mléčného tuku: | | |

a)nejméně 1,5 % hmotnostních, avšak nejvýše 6,5 % hmotnostních | | |

1.v bezprostředním obalu o čistém obsahu nejvýše 500 g | 12 % | 27 % |

2.ostatní | 22,3 % | – |

b)vyšším než 6,5 % hmotnostních, avšak nižším než 26 % hmotnostních | | |

1.v bezprostředním obalu o čistém obsahu nejvýše 500 g | 12 % | – |

2.ostatní | 22,3 % | – |

c)nejméně 26 % hmotnostních | | |

1.v bezprostředním obalu o čistém obsahu nejvýše 500 g | 12 % | – |

2.ostatní | 22,3 % | – |

19.02 | Sladový výtažek; přípravky pro dětskou výživu nebo používané pro dietetické nebo kuchařské účely, z mouky, krupice, škrobu nebo sladových výtažků, též s přídavkem kakaa v poměru nižším než 50 % hmotnostních: | | |

A.Sladový výtažek | | |

I.o obsahu suchého extraktu nejméně 90 % hmotnostních | 8 % | – |

II.ostatní | 8 % | – |

B.Ostatní: | | |

I.obsahující sladový výtažek a o obsahu redukujících cukrů (vyjádřených jako maltóza) nejméně 30 % hmotnostních | 11 % | – |

II.ostatní: | | |

a)bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních: | | |

1.o obsahu škrobu nižším než 14 % hmotnostních: | | |

aa)bez obsahu nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | 11 % | – |

bb)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

11.nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 60 % hmotnostních | 11 % | – |

22.nejméně 60 % hmotnostních | 11 % | – |

2.o obsahu škrobu nejméně 14 % hmotnostních, avšak nižším než 32 % hmotnostních: | | |

aa)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | 11 % | – |

bb)ostatní | 11 % | – |

3.o obsahu škrobu nejméně 32 % hmotnostních, avšak nižším než 45 % hmotnostních: | | |

aa)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza | 11 % | – |

bb)ostatní | 11 % | – |

4.o obsahu škrobu nejméně 45 % hmotnostních, avšak nižším než 65 % hmotnostních: | | |

aa)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | 11 % | – |

bb)ostatní | 11 % | – |

5.o obsahu škrobu nejméně 65 % hmotnostních, avšak nižším než 80 % hmotnostních: | | |

aa)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza | 11 % | – |

bb)ostatní | 11 % | – |

6.o obsahu škrobu nejméně 80 % hmotnostních, avšak nižším než 85 % hmotnostních: | | |

aa)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | 11 % | – |

bb)ostatní | 11 % | – |

7.o obsahu škrobu nejméně 85 % hmotnostních: | 11 % | – |

b)o obsahu mléčného tuku: | | |

1.nejméně 1,5 % hmotnostních, avšak nižším než 5 % hmotnostních | 11 % | – |

2.nejméně 5 % hmotnostních | 11 % | – |

19.03 | Těstoviny: | | |

A.obsahující vejce | 12 % | – |

B.ostatní: | | |

I.neobsahující mouku ani krupici z pšenice obecné | 12 % | – |

II.ostatní | 12 % | – |

19.04 | Tapioka, včetně tapioky z bramborového škrobu | 10 % | – |

19.05 | Výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením (burisony, pražené kukuřičné vločky a podobné výrobky): | | |

A.Z kukuřice | 24,8 % | – |

B.Z rýže | 24,8 % | – |

C.Ostatní | 24,8 % | – |

19.07 | Chléb, lodní suchary a ostatní běžné pekařské výrobky, bez přídavku cukru, medu, vajec, tuku, sýra nebo ovoce; hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky nebo škrobu a podobné výrobky: | | |

A.Křupavý chléb zvaný "knäckebrot" | 9 % | 24 % |

B.Nekvašený chléb (macesy) | 6 % | 20 % |

C.Hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky nebo škrobu a podobné výrobky | 7 % | – |

D.Ostatní, o obsahu škrobu: | | |

I.nižším než 50 % hmotnostních | 14 % | – |

II.nejméně 50 % hmotnostních | 14 % | – |

19.08 | Jemné pečivo, cukrářské výrobky a sušenky, též s přídavkem kakaa v jakémkoli množství | | |

A.Přípravky zvané "perník", o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

I.nižším než 30 % hmotnostních | 40 % | – |

II.nejméně 30 % hmotnostních, avšak nižším než 50 % hmotnostních | 40 % | – |

III.nejméně 50 % hmotnostních | 40 % | – |

B.Ostatní: | | |

I.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních, o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

a)nižším než 70 % hmotnostních | 22 % | 28 % |

b)nejméně 70 % hmotnostních | 22 % | 28 % |

II.o obsahu škrobu nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 32 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza | 22 % | 28 % |

b)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 30 % hmotnostních | | |

1.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních | 22 % | 28 % |

2.ostatní | 22 % | 28 % |

c)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 30 % hmotnostních, avšak nižším než 40 % hmotnostních | | |

1.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních | 22 % | 28 % |

2.ostatní | 22 % | 28 % |

d)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 40 % hmotnostních: | | |

1.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních | 22 % | 28 % |

2.ostatní | 22 % | 28 % |

III.o obsahu škrobu nejméně 32 % hmotnostních, avšak nižším než 50 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

1.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních | 22 % | 28 % |

2.ostatní | 22 % | 28 % |

b)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 20 % hmotnostních: | | |

1.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních | 22 % | 28 % |

2.ostatní | 22 % | 28 % |

c)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 20 % hmotnostních | | |

1.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních | 22 % | 28 % |

2.ostatní | 22 % | 28 % |

IV.o obsahu škrobu nejméně 50 % hmotnostních, avšak nižším než 65 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | | |

1.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních | 22 % | 28 % |

2.ostatní | 22 % | 28 % |

b)o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

1.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních | 22 % | 28 % |

2.ostatní | 22 % | 28 % |

V.o obsahu škrobu nejméně 65 % hmotnostních | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | 22 % | 28 % |

b)ostatní | 22 % | 28 % |

21.02 | Výtažky nebo tresti z kávy, čaje nebo maté a přípravky na bázi těchto výtažků nebo trestí; pražená čekanka a jiné pražené kávové náhražky a výtažky: | | |

C.Pražená čekanka a jiné pražené kávové náhražky: | | |

II.ostatní | 8 % | – |

D.Výtažky z pražené čekanky a jiné kávové náhražky: | | |

II.ostatní | 33 % | – |

21.06 | Přírodní kvasinky, živé nebo neživé; hotové prášky do pečiva: | | |

A.Přírodní živé kvasinky: | | |

II.pekařské droždí: | | |

a)sušené | 55 % | – |

b)ostatní | 51,5 % | – |

21.07 | Potravinové přípravky, jinde neuvedené ani nezahrnuté: | | |

A.Obiloviny ve formě zrn nebo klasů, předvařené nebo jinak upravené: | | |

I.z kukuřice | 12,4 % | – |

II.z rýže | 13 % | – |

III.ostatní | 13 % | – |

B.Těstoviny, nenadívané, vařené; těstoviny nadívané: | | |

I.těstoviny nenadívané, vařené: | | |

a)sušené | 12,6 % | – |

b)ostatní | 12,6 % | – |

II.těstoviny nadívané: | | |

a)vařené | 13 % | – |

b)ostatní | 13 % | – |

C.Zmrzlina: | | |

I.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 3 % hmotnostní | 13 % | – |

II.o obsahu mléčného tuku: | | |

a)nejméně 3 % hmotnostní, avšak nižším než 7 % hmotnostních | 13 % | – |

b)nejméně 7 % hmotnostních | 13 % | – |

D.Upravený jogurt; upravené sušené mléko, používané pro dětskou výživu nebo pro dietetické nebo kuchařské účely: | | |

I.upravený jogurt | | |

a)sušený, o obsahu mléčného tuku: | | |

1.nižším než 1,5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.nejméně 1,5 % hmotnostních | 13 % | – |

b)ostatní, o obsahu mléčného tuku: | | |

1.nižším než 1,5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.nejméně 1,5 % hmotnostních, avšak nižším než 4 % hmotnostní | 13 % | – |

3.nejméně 4 % hmotnostní | 13 % | – |

II.ostatní, o obsahu mléčného tuku: | | |

a)nižším než 1,5 % hmotnostních a o obsahu mléčných bílkovin (obsah dusíku x 6,38): | | |

1.nižším než 40 % hmotnostních | 13 % | – |

2.nejméně 40 % hmotnostních, avšak nižším než 55 % hmotnostních | 13 % | – |

3.nejméně 55 % hmotnostních, avšak nižším než 70 % hmotnostních | 13 % | – |

4.nejméně 70 % hmotnostních | 13 % | – |

b)nejméně 1,5 % hmotnostních | 13 % | – |

E.Sýrové fondue | 13 % | – |

G.Ostatní: | | |

I.bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 1,5 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

2.o obsahu škrobu: | | |

aa)nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 32 % hmotnostních | 13 % | – |

bb)nejméně 32 % hmotnostních, avšak nižším než 45 % hmotnostních | 13 % | – |

cc)nejméně 45 % hmotnostních | 13 % | – |

b)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 15 % hmotnostních | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.o obsahu škrobu: | | |

aa)nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 32 % hmotnostních | 13 % | – |

bb)nejméně 32 % hmotnostních, avšak nižším než 45 % hmotnostních | 13 % | – |

cc)nejméně 45 % hmotnostních | 13 % | – |

c)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 15 % hmotnostních, avšak nižším než 30 % hmotnostních | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.o obsahu škrobu: | | |

aa)nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 32 % hmotnostních | 13 % | – |

bb)nejméně 32 % hmotnostních, avšak nižším než 45 % hmotnostních | 13 % | – |

cc)nejméně 45 % hmotnostních | 13 % | – |

d)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 30 % hmotnostních, avšak nižším než 50 % hmotnostních: | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.o obsahu škrobu: | | |

aa)nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 32 % hmotnostních | 13 % | – |

bb)nejméně 32 % hmotnostních | 13 % | – |

e)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 50 % hmotnostních, avšak nižším než 85 % hmotnostních | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

f)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 85 % hmotnostních | 13 % | – |

II.o obsahu mléčného tuku nejméně 1,5 % hmotnostních, avšak nižším než 6 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.o obsahu škrobu: | | |

aa)nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 32 % hmotnostních | 13 % | – |

bb)nejméně 32 % hmotnostních, avšak nižším než 45 % hmotnostních | 13 % | – |

cc)nejméně 45 % hmotnostních | 13 % | – |

b)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 15 % hmotnostních: | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.o obsahu škrobu: | | |

aa)nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 32 % hmotnostních | 13 % | – |

bb)nejméně 32 % hmotnostních, avšak nižším než 45 % hmotnostních | 13 % | – |

c)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 15 % hmotnostních, avšak nižším než 30 % hmotnostních | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.o obsahu škrobu: | | |

aa)nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 32 % hmotnostních | 13 % | – |

bb)nejméně 32 % hmotnostních | 13 % | – |

d)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 30 % hmotnostních, avšak nižším než 50 % hmotnostních: | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

e)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharózy) nejméně 50 % hmotnostních | 13 % | – |

III.o obsahu mléčného tuku nejméně 6 % hmotnostních, avšak nižším než 12 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy obsahující nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.o obsahu škrobu: | | |

aa)nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 32 % hmotnostních | 13 % | – |

bb)nejméně 32 % hmotnostních | 13 % | – |

b)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 15 % hmotnostních: | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

c)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 15 % hmotnostních, avšak nižším než 30 % hmotnostních | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

d)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 30 % hmotnostních, avšak nižším než 50 % hmotnostních: | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

e)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 50 % hmotnostních) | 13 % | – |

IV.o obsahu mléčného tuku nejméně 12 % hmotnostních, avšak nižším než 18 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

b)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 15 % hmotnostních: | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

c)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 15 % hmotnostních | 13 % | – |

V.o obsahu mléčného tuku nejméně 18 % hmotnostních, avšak nižším než 26 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

b)o obsahu sacharózy nejméně 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | 13 % | – |

VI.o obsahu mléčného tuku nejméně 26 % hmotnostních, avšak nižším než 45 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

b)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 5 % hmotnostních, avšak nižším než 25 % hmotnostních: | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

c)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 25 % hmotnostních | 13 % | – |

VII.o obsahu mléčného tuku nejméně 45 % hmotnostních, avšak nižším než 65 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza): | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

b)o obsahu sacharózy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) nejméně 5 % hmotnostních: | | |

1.bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních | 13 % | – |

2.ostatní | 13 % | – |

VIII.o obsahu mléčného tuku nejméně 65 % hmotnostních, avšak nižším než 85 % hmotnostních: | | |

a)bez obsahu sacharózy nebo o obsahu sacharózy nižším než 5 % hmotnostních (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharóza) | 13 % | – |

b)ostatní | 13 % | – |

IX.o obsahu mléčného tuku nejméně 85 % hmotnostních | 13 % | – |

22.02 | Limonády, sodovky aromatizované (včetně minerálních vod takto zpracovaných) a ostatní nealkoholické nápoje, kromě ovocných nebo zeleninových šťáv čísla 20.27: | | |

B.ostatní, o obsahu mléčného tuku: | | |

I.nižším než 0,2 % hmotnostních | 8 % | – |

II.nejméně 0,2 % hmotnostních, avšak nižším než 2 % hmotnostní | 8 % | – |

III.nejméně 2 % hmotnostní | 8 % | – |

29.04 | Acyklické alkoholy a jejich halogen-, sulfo-, nitro- nebo nitrosoderiváty: | | |

C.Vícesytné alkoholy | | |

II.D-mannitol (mannitol) | 12 % | – |

III.D-glucitol (sorbitol): | | |

a)ve vodném roztoku: | | |

1.obsahující nejvýše 2 % hmotnostní D-mannitolu, počítáno na obsah D-glucitolu | 12 % | – |

2.ostatní | 12 % | – |

b)ostatní: | | |

1.obsahující nejvýše 2 % hmotnostní D-mannitolu, počítáno na obsah D-glucitolu | 12 % | – |

2.ostatní | 12 % | – |

35.05 | Dextriny a dextrinové klihy; rozpustné nebo pražené škroby; škrobové klihy: | | |

A.Dextriny; rozpustné nebo pražené škroby | 14 % | – |

B.Dextrinové nebo škrobové klihy, o obsahu těchto látek: | | |

I.nižším než 25 % hmotnostních | 20 % | 30 % |

II.nejméně 25 % hmotnostních, avšak nižším než 55 % hmotnostních | 20 % | 30 % |

III.nejméně 55 % hmotnostních, avšak nižším než 80 % hmotnostních | 20 % | 30 % |

IV.nejméně 80 % hmotnostních | 20 % | 30 % |

38.12 | Apretury, přípravky k úpravě povrchu a mořidla, používané v textilním, papírenském, kožedělném a jiném průmyslu | | |

A.Apretury a přípravky k úpravě povrchu: | | |

I.na bázi škrobových látek, o obsahu těchto látek: | | |

a)nižším než 55 % hmotnostních | 13 % | 20 % |

b)nejméně 55 % hmotnostních, avšak nižším než 70 % hmotnostních | 13 % | 20 % |

c)nejméně 70 % hmotnostních, avšak nižším než 83 % hmotnostních | 13 % | 20 % |

d)nejméně 83 % hmotnostních | 13 % | 20 % |

38.19 | Chemické výrobky a přípravky chemického průmyslu nebo příbuzných průmyslových odvětví (včetně sestávajících ze směsí přírodních výrobků), jinde neuvedené ani nezahrnuté; odpadní produkty chemického průmyslu nebo příbuzných průmyslových odvětví, jinde neuvedené ani nezahrnuté: | | |

T.D-glucitol (sorbitol), jiný než položky 29.04 C III: | | |

I.ve vodném roztoku | | |

a)obsahující nejvýše 2 % hmotnostní D-mannitolu, počítaného na obsah D-glucitolu | 12 % | – |

b)ostatní | 12 % | – |

II.ostatní: | | |

a)obsahující nejvýše 2 % hmotnostní D-mannitolu, počítaného na obsah D-glucitolu | 12 % | – |

b)ostatní | 12 % | – |

--------------------------------------------------

PŘÍLOHA II

Zůstatkové clo podle článku 3 na dovozy do Řecké republiky ze Společenství devíti

Číslo řeckého celního sazebníku | Popis zboží | Zůstatkové clo |

17.04 | Cukrovinky, neobsahující kakao | |

A.Fondán | 25 dr/kg |

B.Dražé | 5,7 % |

C.Karamely | 10 dr/kg |

D.Turecký med | 4,5 % |

E.Chalva | 10 dr/kg |

F.Žvýkací guma | 15,4 dr/kg |

G.Ostatní | 15,4 dr/kg |

18.06 | Čokoláda a další potravinové přípravky obsahující kakao: | |

A.Kakaový prášek, slazený pouze přidanou sacharózou | 10 dr/kg |

B.Zmrzlina | 25 dr/kg |

C.Čokoláda a čokoládové výrobky nebo výrobky obalené v čokoládě; cukrovinky a jejich náhražky vyrobené z náhražek cukru, obsahující kakao: | |

1.Čokoláda, kromě čokolády pro diabetiky pododdílu 2 níže | 15 dr/kg |

2.Čokoláda pro diabetiky | 9,6 % |

3.Ostatní (fondány atd.) | 25 dr/kg |

D.Ostatní: | |

1.Bez obsahu mléčného tuku nebo o obsahu mléčného tuku nižším než 6,5 % hmotnostních: | |

a)Přípravky pro dětskou výživu nebo používané pro dietetické nebo kuchařské účely, z mouky, krupice, škrobu nebo sladových výtažků, též s přídavkem kakaa v poměru nejméně 50 % hmotnostních: | |

I.v bezprostředním obalu o čistém obsahu nejvýše 500 g | 9,6 % |

II.ostatní | 9,6 % |

b)Kakaová hmota nebo sypané kakao, slazené: | |

I.v bezprostředním obalu o čistém obsahu nejvýše 500 g | 10 dr/kg |

II.ostatní | 10 dr/kg |

c)Ostatní | |

I.v bezprostředním obalu o čistém obsahu nejvýše 500 g | 25 dr/kg |

II.ostatní | 25 dr/kg |

2.O obsahu mléčného tuku nejméně 6,5 % hmotnostních: | |

a)Přípravky pro dětskou výživu nebo používané pro dietetické nebo kuchařské účely, z mouky, krupice, škrobu nebo sladových výtažků, též s přídavkem kakaa v poměru nejméně 50 % hmotnostních: | |

I.v bezprostředním obalu o čistém obsahu nejvýše 500 g | 9,6 % |

II.ostatní | 9,6 % |

b)Kakaová hmota nebo sypané kakao, slazené: | |

I.v bezprostředním obalu o čistém obsahu nejvýše 500 g | 10 dr/kg |

II.ostatní | 10 dr/kg |

c)Ostatní: | |

I.v bezprostředním obalu o čistém obsahu nejvýše 500 g | 25 dr/kg |

II.ostatní | 25 dr/kg |

19.02 | Sladový výtažek; přípravky pro dětskou výživu nebo používané pro dietetické nebo kuchařské účely, z mouky, krupice, škrobu nebo sladových výtažků, též s přídavkem kakaa v poměru nižším 50 % hmotnostních | |

A.Sladový výtažek | 4,8 % |

19.03 | Těstoviny | 2,1 dr/kg |

19.05 | Výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením:burisony, pražené kukuřičné vločky a podobné výrobky | 19,2 % |

19.07 | Chléb, lodní suchary a ostatní běžné pekařské výrobky, bez přídavku cukru, medu, vajec, tuku, sýra nebo ovoce; hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky nebo škrobu a podobné výrobky | |

A.Křupavý chléb zvaný knäckebrot | 7,3 dr/kg |

B.Nekvašený chléb (macesy) | 7,3 dr/kg |

D.Ostatní | 7,3 dr/kg |

19.08 | Jemné pečivo, cukrářské výrobky, sušenky, též se přídavkem kakaa v jakémkoli množství: | |

A.Přípravky zvané perník obsahující sacharosu nebo invertní cukr | 15,4 dr/kg |

B.Ostatní: | |

1.Bez obsahu škrobu nebo o obsahu škrobu nižším než 5 % hmotnostních, o obsahu sacharózy nebo invertního cukru: | |

a)Čerstvý chléb připravený s přídavkem cukru, medu, vajec, tuku, sýra nebo ovoce (obsahující jednu nebo více těchto surovin nebo všechny tyto suroviny), s kakaem nebo bez kakaa | 19,2 % |

b)Suchary slazené | |

I.bez kakaa | 9 dr/kg |

II.s kakaem | 11,5 dr/kg |

c)Sušenky a sladké preclíky, a obecně všechny podobné moučné výrobky, připravené s cukrem, máslem, vejci, tukem nebo ovocem (obsahující jednu nebo více těchto surovin nebo všechny tyto suroviny), včetně sucharů z pododdílu b) obsahujících kromě cukru jednu ze surovin uvedených v tomto pododdíle: | |

I.bez kakaa | 9 dr/kg |

II.s kakaem | 11,5 dr/kg |

d)ostatní (ovocné dortíky, sněhové pusinky atd.) | 15,4 dr/kg |

2.O obsahu škrobu nejméně 5 % hmotnostních: | |

a)Čerstvý chléb připravený s přídavkem cukru, medu, vajec, tuku, sýra nebo ovoce (obsahující jednu nebo více těchto surovin nebo všechny tyto suroviny), s kakaem nebo bez kakaa: | |

I.bez obsahu sacharózy nebo invertního cukru nebo o obsahu sacharózy nebo invertního cukru nižším než 5 % hmotnostních | 19,2 % |

II.ostatní | 19,2 % |

b)Suchary: | |

I.bez obsahu sacharózy nebo invertního cukru nebo o obsahu sacharózy nebo invertního cukru nižším než 5 % hmotnostních | |

aa)bez kakaa | 9 dr/kg |

bb)s kakaem | 11,5 dr/kg |

II.ostatní | |

aa)bez kakaa | 9 dr/kg |

bb)s kakaem | 11,5 dr/kg |

c)Sušenky a sladké preclíky, a obecně všechny podobné moučné výrobky, připravené s cukrem, máslem, vejci, tukem nebo ovocem (obsahující jednu nebo více těchto surovin nebo všechny tyto suroviny), včetně sucharů z pododdílu b) obsahujících kromě cukru některou ze surovin uvedených v tomto pododdíle | |

I.bez obsahu sacharózy nebo invertního cukru nebo o obsahu sacharózy nebo invertního cukru nižším než 5 % hmotnostních | |

aa)bez kakaa | 9 dr/kg |

bb)s kakaem | 11,5 dr/kg |

II.ostatní | |

aa)bez kakaa | 9 dr/kg |

bb)s kakaem | 11,5 dr/kg |

d)Ostatní (ovocné dortíky, sněhové pusinky atd.) | |

I.bez obsahu sacharózy nebo invertního cukru nebo o obsahu sacharózy nebo invertního cukru nižším než 5 % hmotnostních | 15,4 dr/kg |

II.ostatní | 15,4 dr/kg |

21.02 | Výtažky nebo tresti z kávy, čaje nebo maté a přípravky na bázi těchto výtažků nebo trestí; pražená čekanka a jiné pražené kávové náhražky a výtažky: | |

A.Výtažky nebo tresti z kávy a přípravky na bázi těchto výtažků nebo trestí | 19,2 % |

B.Výtažky nebo tresti z čaje nebo maté | 76,8 dr/kg |

C.Přípravky na bázi výtažků nebo trestí z čaje nebo maté | 19,2 % |

D.Pražená čekanka a jiné pražené kávové náhražky | 11,5 dr/kg |

E.Výtažky z pražené čekanky a jiných pražených kávových náhražek | 14,3 % |

21.06 | Přírodní kvasinky (živé nebo neživé); hotové prášky do pečiva | |

A.Přírodní kvasinky živé nebo neživé | |

1.Kulturní kvasinky | 3,2 % |

2.Ostatní | |

a)obsahující více než 70 % vody | 8,2 % |

b)obsahující nejvýše 70 % vody, bez odpočtu váhy balení pro okamžitou spotřebu | 17,3 dr/kg |

B.Hotové prášky do pečiva | 16 % |

22.02 | Limonády, sodovky aromatizované (včetně minerálních vod takto zpracovaných) a ostatní nealkoholické nápoje,kromě ovocných nebo zeleninových šťáv čísla 20.27: | |

B.Ostatní, o obsah mléčného tuku: | |

I.nižším než 0,2 % hmotnostních | 8,4 % |

II.nejméně 0,2 % hmotnostních, avšak nižším než 2 % hmotnostní | 8,4 % |

III.nejméně 2 % hmotnostní | 8,4 % |

35.05 | Dextriny a dextrinové klihy; rozpustné nebo pražené škroby; škrobové klihy: | |

A.Dextriny; rozpustné nebo pražené škroby | 6 % |

B.Dextrinové nebo škrobové klihy | 10,4 % |

--------------------------------------------------

© Evropská unie, https://eur-lex.europa.eu/ , 1998-2022
Zavřít
MENU