69/2016 Sb.Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

Částka: 026 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 4. března 2016 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 17. února 2016 Nabývá účinnosti: 1. srpna 2016
Platnost předpisu: Ano Pozbývá platnosti:
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
69

VYHLÁŠKA
ze dne 17. února 2016
o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury
a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich



        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, zákona č. 119/2000 Sb., zákona č. 306/2000 Sb., zákona č. 146/2002 Sb., zákona č. 131/2003 Sb., zákona č. 274/2003 Sb., zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 120/2008 Sb. a zákona č. 139/2014 Sb., (dále jen „zákon“):


§ 1

Předmět úpravy

        Tato vyhláška upravuje v návaznosti na přímo použitelné předpisy Evropské unie1)

a)   způsob označování potravin, v návaznosti na jejich členění podle druhu, skupiny nebo podskupiny, a složení potraviny,

b)   druhy potravin s členěním na skupiny a podskupiny,

c)   pro jednotlivé druhy potravin požadavky na jakost, technologické požadavky, požadavky na jakost vztahující se k názvu a přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení,

d)   pro jednotlivé druhy potravin

1.   teplotní režimy při uchovávání či zmrazování potravin,

2.   způsoby uchovávání a manipulace s potravinami během jejich uvádění na trh,

3.   zvláštní požadavky na přepravu,

4.   minimální technologické požadavky.


ČÁST PRVNÍ

MASO


§ 2

Základní pojmy

        Pro účely této vyhlášky se rozumí

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Předmět úpravy
ČÁST PRVNÍ - MASO
§ 2 - Základní pojmy
§ 3 - Členění na druhy a skupiny
§ 4 - Označování
§ 5  
§ 6 - Požadavky na jakost
§ 7 - Uvádění na trh
ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY
§ 8 - Základní pojmy
§ 9 - Členění na druhy a skupiny
§ 10 - Označování
§ 11  
§ 12 - Požadavky na jakost
§ 13 - Technologické požadavky
§ 14  
§ 15 - Uvádění na trh
ČÁST TŘETÍ  
§ 16 - Základní pojmy
§ 17 - Označování
§ 18 - Požadavky na jakost
§ 19 - Uvádění na trh
ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY
§ 20 - Vejce
§ 21 - Majonézy
§ 22 - Přechodná ustanovení
§ 23 - Závěrečná ustanovení
§ 24  
§ 25 - Účinnost
Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso
Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny
Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky
Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary
Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy
Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny
Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků
Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky
Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury
Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy
Zavřít
MENU