69/2016 Sb.Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
Částka: | 026 | Druh předpisu: | Vyhláška |
Rozeslána dne: | 4. března 2016 | Autor předpisu: | Ministerstvo zemědělství |
Přijato: | 17. února 2016 | Nabývá účinnosti: | 1. srpna 2016 |
Platnost předpisu: | Ano | Pozbývá platnosti: | |
Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.
VYHLÁŠKA
ze dne 17. února 2016
o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury
a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, zákona č. 119/2000 Sb., zákona č. 306/2000 Sb., zákona č. 146/2002 Sb., zákona č. 131/2003 Sb., zákona č. 274/2003 Sb., zákona č. 316/2004 Sb., zákona č. 120/2008 Sb. a zákona č. 139/2014 Sb., (dále jen „zákon“):
Tato vyhláška upravuje v návaznosti na přímo použitelné předpisy Evropské unie1)
a) způsob označování potravin, v návaznosti na jejich členění podle druhu, skupiny nebo podskupiny, a složení potraviny,
b) druhy potravin s členěním na skupiny a podskupiny,
c) pro jednotlivé druhy potravin požadavky na jakost, technologické požadavky, požadavky na jakost vztahující se k názvu a přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení,
d) pro jednotlivé druhy potravin
1. teplotní režimy při uchovávání či zmrazování potravin,
2. způsoby uchovávání a manipulace s potravinami během jejich uvádění na trh,
3. zvláštní požadavky na přepravu,
4. minimální technologické požadavky.
Pro účely této vyhlášky se rozumí
§ 1 - | Předmět úpravy |
ČÁST PRVNÍ - | MASO |
§ 2 - | Základní pojmy |
§ 3 - | Členění na druhy a skupiny |
§ 4 - | Označování |
§ 5   | |
§ 6 - | Požadavky na jakost |
§ 7 - | Uvádění na trh |
ČÁST DRUHÁ - | MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY |
§ 8 - | Základní pojmy |
§ 9 - | Členění na druhy a skupiny |
§ 10 - | Označování |
§ 11   | |
§ 12 - | Požadavky na jakost |
§ 13 - | Technologické požadavky |
§ 14   | |
§ 15 - | Uvádění na trh |
ČÁST TŘETÍ   | |
§ 16 - | Základní pojmy |
§ 17 - | Označování |
§ 18 - | Požadavky na jakost |
§ 19 - | Uvádění na trh |
ČÁST ČTVRTÁ - | VEJCE A MAJONÉZY |
§ 20 - | Vejce |
§ 21 - | Majonézy |
§ 22 - | Přechodná ustanovení |
§ 23 - | Závěrečná ustanovení |
§ 24   | |
§ 25 - | Účinnost |
Příloha č. 1 - | Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso |
Příloha č. 2 - | Členění masa na druhy a skupiny |
Příloha č. 3 - | Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky |
Příloha č. 4 - | Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary |
Příloha č. 5 - | Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy |
Příloha č. 6 - | Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny |
Příloha č. 7 - | Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků |
Příloha č. 8 - | Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky |
Příloha č. 9 - | Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky |
Příloha č. 10 - | Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury |
Příloha č. 11 - | Požadavky na jakost majonéz |
Příloha č. 12 - | Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy |