210/2004 Sb.Vyhláška o podmínkách a požadavcích na provozní a osobní hygienu při výrobě potravin a jejich uvádění do oběhu s výjimkou prodeje, kromě potravin živočišného původu

Částka: 071 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 28. dubna 2004 Autor předpisu: Ministerstvo zemědělství
Přijato: 15. dubna 2004 Nabývá účinnosti: 1. května 2004
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 211/2006 Sb. Pozbývá platnosti: 19. května 2006
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
210

VYHLÁŠKA
ze dne 15. dubna 2004
o podmínkách a požadavcích na provozní a osobní hygienu při výrobě potravin
a jejich uvádění do oběhu s výjimkou prodeje, kromě potravin živočišného původu



        Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. f) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb., (dále jen "zákon"):

§ 1
Předmět úpravy

        (1)  Tato vyhláška stanoví podmínky a požadavky na provozní a osobní hygienu při výrobě potravin1) a jejich uvádění do oběhu,2) v souladu s předpisem Evropských společenství.3)

        (2)  Tato vyhláška se nevztahuje na:

a)   zařízení poskytující stravovací služby a výrobu pokrmů v těchto zařízeních,4)

b)   nabízení k prodeji a prodej potravin v obchodní síti přímo spotřebiteli,5)

c)   přímý prodej zemědělských produktů spotřebiteli ze zemědělské výroby,6)

d)   výrobu a uvádění do oběhu potravin živočišného původu.7)


§ 2
Vymezení základních pojmů

        Pro účely této vyhlášky se rozumí

a)   potravinářským provozem - pracoviště potravinářského podniku,8) kde dochází k přípravě, zpracování, ošetření, výrobě, skladování, balení nebo přepravě potravin,

b)   výrobním zařízením - nástroje, nářadí, náčiní, nádobí, strojně technologické zařízení, manipulační obaly, jiné pomůcky a předměty, které při zacházení s potravinami přicházejí do přímého nebo nepřímého styku s nimi,

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Předmět úpravy
§ 2 - Vymezení základních pojmů
§ 3 - Obecné požadavky na provozní hygienu potravinářského provozu
§ 4 - Zvláštní požadavky na prostory pro přípravu, ošetření nebo zpracování potravin
§ 5 - Požadavky na výrobní zařízení
§ 6 - Požadavky na potraviny uchovávané v potravinářském provozu
§ 7 - Přeprava potravin
§ 8 - Potravinářské odpady
§ 9 - Zásobování vodou
§ 10 - Osobní hygiena
§ 11  
§ 12 - Zrušovací ustanovení
§ 13 - Účinnost
Zavřít
MENU