158/2004 Sb.Vyhláška, kterou se stanoví maximálně přípustné množství reziduí jednotlivých druhů pesticidů v potravinách a potravinových surovinách

Částka: 054 Druh předpisu: Vyhláška
Rozeslána dne: 9. dubna 2004 Autor předpisu: Ministerstvo zdravotnictví
Přijato: 29. března 2004 Nabývá účinnosti: 15. dubna 2004
Platnost předpisu: Zrušen předpisem 381/2007 Sb. Pozbývá platnosti: 31. prosince 2007
Původní znění předpisu

Text předpisu s celou hlavičkou je dostupný pouze pro registrované uživatele.


Ukázka textu předpisu:
158

VYHLÁŠKA
ze dne 29. března 2004,
kterou se stanoví maximálně přípustné množství reziduí jednotlivých druhů pesticidů
v potravinách a potravinových surovinách



        Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 odst. 1 písm. a) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb.:

§ 1
Předmět úpravy

        Tato vyhláška v souladu s právními předpisy Evropských společenství1) stanoví u jednotlivých druhů potravin a surovin (dále jen "potraviny") uvedených v příloze č. 1 maximálně přípustné množství reziduí jednotlivých druhů pesticidů. Vztahuje se na sušené a zpracované potraviny, i pokud jsou složkou jiné potraviny, a rovněž na potraviny určené pro vývoz do třetích zemí. Nevztahuje se však na potraviny, které jsou určeny pro jiný účel než lidskou spotřebu.


§ 2
Vymezení základních pojmů

        Pro účely vyhlášky se rozumí

       a) rezidui pesticidů zbytková množství pesticidů a jejich metabolitů a rozkladných nebo reakčních produktů, které se nacházejí v potravinách nebo na potravinách;
       b) maximálním limitem reziduí pesticidů nejvyšší přípustné, toxikologicky přijatelné množství pesticidů, které je výsledkem použití pesticidů v souladu se správnou zemědělskou praxí při ochraně rostlin během vegetace a skladování, nebo je výsledkem kontaminace životního prostředí dnes již nepoužívanými pesticidy.
§ 3

        (1)  Členění potravin do skupin je uvedeno v příloze č. 1.

. . .

Obsah předpisu:
§ 1 - Předmět úpravy
§ 2 - Vymezení základních pojmů
§ 3  
§ 4  
§ 5  
§ 6 - Účinnost
Příloha č. 1 - ČLENĚNÍ POTRAVIN DO SKUPIN
Příloha č. 2 - NÁZVY REZIDUÍ PESTICIDŮ
Příloha č. 3 - MLR PESTICIDŮ V POTRAVINÁCH ROSTLINNÉHO PŮVODU
Příloha č. 4 - MLR PESTICIDŮ V POTRAVINÁCH ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Zavřít
MENU